In the Heart of the Sea - 2 D (In the Heart of the Sea)

14-årige Tom Nickerson får i 1820 hyre på hvalfangerskibet Essex under den uerfarne kaptajn Pollard og den standhaftige førstestyrmand Owen Chase. På Stillehavet støder skibet på en gigantisk, hvid og aggressiv kaskelot, og hurtigt bliver turen til en desperat kamp om liv og død. Historien om mennesket mod naturen inspirerede senere Herman Melville til at skrive sin roman 'Moby Dick'. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Adventure, Drama
Instruktør Ron Howard
Medvirkende Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Charlotte Riley, Michelle Fairley
Spilletid 122 min.
Biopremiere 10.12.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ron Howard

(INSTRUKTØR)
Ron Howard er en af Hollywoods solide håndværkere, der har arbejdet indenfor en lang række forskellige genrer som både skuespiller og instruktør. Begge hans forældre er skuespillere og han begyndte tidligt at optræde. Især blev han kendt for sin rolle i 'The Andy Griffith Show' (1961-68). Howard klarede overgangen til voksenskuespiller smerte...

Anmeldere

Politiken
"I stedet for ' Moby Dick's nørderi og galskab får vi en hval optændt af retfærdig harme og en halvvejs sand fortælling, der ikke er halvt så god."

Berlingske
"Både rammehistorien og afviklingen af hvaljagten på havet er relativt forudsigelig.
Karaktertegningerne er så flade, at man begynder at sidde og vente på hvalen. Og når man samtidig holder med hvalen mod de blodtørstige mennesker, bliver det hele noget endimensionelt."

Jyllands-Posten
"Der spilles upåfaldende, pænt og ordinært. Det samme gælder Ron Howards instruktion. Tidligere har han stået for to slappe filmatiseringer af to slappe Dan Brown-romaner, og hans greb om billedsætning, komposition og drama er ikke blevet sikrere siden sidst."

Ekstra Bladet
"Bevares, den (irriterende dæmoniserede) kæmpehval og dens artsfæller er flot lavet (det samme er stormvejret), men der var nu hundrede gange mere drama i Spielbergs plastikhaj i ' Dødens gab'."

B.T.
"Ron Howard har trods alt fingre i en historie, der rummer både kærlighed, jalousi, overlevelse, død, en kæmpemæssig monsterhval og sågar kannibalisme. Men når der ikke rigtigt bliver gået i dybden med hovedpersonernes bevæggrunde og baggrund, og når replikkerne alt for ofte er tynget af klichéagtig machohørm, så ender man som undertegnede med at heppe på hvalen."

Cinemazone
"... et imponerende stort anlagt eventyr, der faktisk fungerer ganske godt, hvis man ser bort fra den bizarre rammehistorie, der undergraver sig selv og prøver at foregive en falsk autenticitet."

Ekko
"Historien om Essex og kæmpehvalen er en visuel veloplagt fisketur, men dramaet og følelserne bider aldrig helt på krogen."

Brugere

12/04 15:06No Big Dick!
Historien skulle efter sigende være inspireret af den virkelige begivenhed, der skulle danne baggrund for Herman Melville’s mastodontiske romanklassiker Moby Dick.

I Ron Howard’s instruktion fremstår det ikke desto mindre som at vi får serveret en glat, poleret og typisk skematisk Hollywood film, af den slags som ikke sætter sig fast.

Bevares, der er scener der kan kaldes flotte, medrivende eller bare godt underholdende. Men de er for få og ofte er man slet ikke med, da hverken fortælling eller karaktererne er gribende.

Når affæren så i forvejen er sovset ind i et kulørt skær af klæg og forloren sømandsromantik, tilsat en billedside der forekommer farvelagt og belyst for at fjerne de sidste rester autenticitet, så er det svært at tro på at der er ret meget der rammer den virk...

Fakta

Medvirkende
Owen Chase Chris Hemsworth
Matthew Joy Cillian Murphy
Peggy Charlotte Riley
Fru Nickerson Michelle Fairley
Thomas Chappel Paul Anderson
Herman Melville Ben Whishaw
George Pollard Benjamin Walker
Unge Thomas Nickerson Tom Holland
Thomas Nickerson som gammel Brendan Gleeson
Spansk kaptajn Jordi Mollà
Bag kameraet
Instruktion Ron Howard
Produktion Brian Grazer, Marshall Herskovitz, Joe Roth, Will Ward, Paula Weinstein, Edward Zwick
Manuskript Charles Leavitt
Fotografi Anthony Dod Mantle
Klip Daniel P. Hanley, Mike Hill
Scenografi Mark Tildesley
Musik Roque Baños
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Drama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Hval, Kamp mod naturen, Skibbrud
Premieredatoer
Biograf 10.12.2015
Dvd 08.08.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., Imagine Entertainment, Village Roadshow Pictures, Village Roadshow Pictures, Roth Films, Spring Creek Productions, Cott Productions, Enelmar Productions, A.I.E.
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...