Far from the Madding Crowd

Dorset, England i 1800-tallet. Den unge Bathsheba Everdene er ualmindeligt selvstændig for sin tid og har ikke lyst til at gifte sig med en mand, hun ikke elsker. Efter at hun arver en stor gård, kæmper tre bejlere kæmper om hendes gunst: den beskedne fårefarmer Gabriel Oak, den velhavende William Boldwood samt den hæmningsløse sergent Frank Troy, som blev svigtet ved alteret af tjenestepigen Fanny. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Thomas Vinterberg
Medvirkende Carey Mulligan, Michael Sheen, Matthias Schoenaerts, Juno Temple
Spilletid 119 min.
Biopremiere 23.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Thomas Vinterberg

(INSTRUKTØR)
Som en af den unge danske generations mest beundrede instruktører har Thomas Vinterberg høstet anerkendelse verden over allerede fra den spæde begyndelse af sin karriere. Vinterberg blev en i alder af bare 19 år som den yngste nogensinde optaget på Den Danske Filmskole. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen 'Sidste omgan...

Anmeldere

Politiken
"...det er svært at engagere sig fuldt ud i en film instrueret af en interessant filminstruktør, når man aldrig mærker nødvendigheden, lysten til innovation."

Jyllands-Posten
"Det er en stor mundfuld, men for romantikeren er den værd at smage på."

Information
"Thomas Vinterberg er stilsikker i sit første periodedrama 'Far from the Madding Crowd' om fighteren Bathsheba Everdene. Ja, han formår endda at give æstetikken en nutidig nerve og fortællingen en høj puls uden at det virker forceret. Og så er der fuld gas på sanseligheden."

Ekstra Bladet
"En film, som hypnotiserer sit publikum og indtagende betager fra start til slut."

B.T.
"Den siger i det hele taget ikke meget, men har man hang til storladen romantik, flotte officerer, gæve arbejdsmænd og harpespil, er her rigeligt at svømme hen i."

Cinemazone
"... bestemt ikke Vinterbergs bedste film, dertil føles den for upersonlig og for låst til sit forlæg, men den lever i de afgørende øjeblikke og bliver spillet rent hjem af et stærkt hold af skuespillere."

Ekko
"Som helhed lykkes Vinterberg dog med det farlige skift til engelsksproget period piece. Genren bemestres, og især de intime scener har gnistrende liv. Spillet er fremragende."

Brugere

02/03-16Smukt drama.
Flot landskab, flotte billeder.
Det er ikke svært at gætte sig til hvad det ender med, selvom den selvfølgelig kunne have haft en Gone with the wind slutning.
Carey Mulligan er rigtig godt castet til hovedrollen - man tror på hende som den uafhængige kvinde, som selv mener hun kan klare sig uden en mand, men som ikke kan, alligevel.
Thomas Vinterberg gør et rigtigt godt stykke arbejde, men man kunne godt have ønsket sig en lidt større historie.

28/05-15Langtfra en vedkommende film
Med "Jagten" kom Thomas Vinterberg for alvor tilbage i det internationale rampelys, og det har givet ham chancen for at instruere filmatiseringen af en stor engelsk klassiker med penge fra bl.a. BBC.

"Far from the Madding Crowd" er baseret på Thomas Hardys berømte roman fra 1874, hvor heltinden Bathsheba Everdene arver en større gård og kæmper for at holde den på fode, samtidig med at hun trækkes frem og tilbage mellem tre mænd. Der er den talentfulde fårehyrde, som sværmede for Bathsheba, før hun kom til penge. Der er hendes introverte, men sympatiske nabo med en endnu større gård. Og så er der den flotte sergent af fin familie.

Det er altså en romantisk konflikt, der driver værket, men "Far from the Madding Crowd" indeholder samtidig andre af Hardys centrale temaer - ikke mindst ...

Fakta

Medvirkende
Bathsheba Everdene Carey Mulligan
William Boldwood Michael Sheen
Gabriel Oak Matthias Schoenaerts
Fanny Robin Juno Temple
Sergent Troy Tom Sturridge
Liddy Jessica Barden
Jacob Smallbury Hilton McRae
Bag kameraet
Instruktion Thomas Vinterberg
Produktion Andrew Macdonald, Allon Reich
Manuskript David Nicholls
Forlæg Thomas Hardy
Fotografi Charlotte Bruus Christensen
Klip Claire Simpson
Scenografi Kave Quinn
Musik Craig Armstrong
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodedrama
Nøgleord Baseret på roman, Remake
Relaterede film Fjernt fra verdens vrimmel
Premieredatoer
Biograf 23.04.2015
Dvd 03.09.2015
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 119 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Fox Searchlight Pictures, DNA Films
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...