Mad Max: Fury Road - 3 D (Mad Max: Fury Road)

Året er 2060, efter apokalypsen. Seks kvinder, anført af Furiosa, flygter fra den fascistiske leder Immortan Joe, der holder dem som avlskvinder i sit fort. For at nå levende gennem ørkenen må kvinderne alliere sig med enspænderen Max Rockatansky. Han kender ødemarken ud og ind og eskorterer modvilligt kvinderne, skarpt forfulgt af Joes blodtørstige hær af stridsdrenge. Det bliver en vild tur. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action
Instruktør George Miller
Medvirkende Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Rosie Huntington-Whiteley
Spilletid 120 min.
Biopremiere 14.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Charlize Theron

Historien fortæller, at Charlize Theron blev opdaget af en agent, da hun som 18-årig havde et skænderi med en bankbestyrer på Hollywood Boulevard. Siden er det gået stærkt for den sydafrikanskfødte frøken. Efter et par biroller fik hun sit navn på filmplakaterne til blandt andre 'Djævelens advokat' (1997), 'Store Joe Young' (1998) og 'Æblemostreg...

Anmeldere

Politiken
"De konstante slagsmål afvikles ved høj hastighed. Det er ikke så usædvanligt.
Mere vildt er det, at alt skal udspille sig med 180 kilometer i timen. Det eksistentielle, det kønspolitiske, klimaforandringer og karakterudvikling. Alting sker, uden at speederen slippes."

Berlingske
"De sammenflikkede bilvrag, våbnene og de fantasifulde kampdragter er udtænkt og udført, så det hele balancerer fint mellem beskidt realisme og tegneserieagtig overdrev. Det er ikke en film, man ser for nuancernes skyld, men når de er, er de der som glædelige overraskelser."

Jyllands-Posten
"...er bestemt en sært fornøjelig centrifugetur, som også er besnærende på grund af de vanvittige visuelle visioner, som Miller og hans hold præsenterer."

Information
"Hvor er det rart, at der stadig findes instruktører som australske George Miller, som tør give fanden i al god smag og lave beskidte og voldsomme exploitationfilm som 'Mad Max: Fury Road', især når han ovenikøbet har haft lige så mange penge at bruge på det som på en stor amerikansk blockbuster."

Ekstra Bladet
"Det er da kreperligt, at man hyrer en så kapabel skuespiller som Tom Hardy og så bruger ham til absolut ingenting. Rollen kunne lige så godt være besat af en boksepude."

B.T.
"...er så hæsblæsende og vanvittig, at filmen får 'Fast & Furious' til at ligne en forsigtig undervisningsvideo fra 'Kajs Kedelige Køreskole' i Korsør. Det her er nemlig ikke alene vilde chicks, toptunede freaks og buldrende kubik. Det er også specialeffekter, biljagter og actionstunt, der ikke er set magen til siden.. ja, nogensinde."

Cinemazone
"... en af de sidste mange års bedste actionfilm. En lille, snavset, næsten historieløs sag, som er forløst med et budget på næsten en milliard danske kroner - og som beviser, at man med stringent instruktion og forståelse af filmsprogets dynamiske muligheder kan levere overraskende gode resultater med kendt materiale."

Ekko
"... en mesterlig actionfilm: stramt fortalt, fascinerende i sin mytologi og visuelt overdådig. Den er stor som det mest imponerende Hollywood-actiondrøn, men ligner samtidig en arthouse-film til 150 millioner dollars. Filmens digitale fotografering - af veteranen John Seale - er uhyggeligt smuk."

Brugere

14/03-18Ørken speed på adrenalin
Det kører så hurtigt i mad max fury Road at det bliver meget svært at få luft. Det er samtidig osse en film der ikke prøver på at vise en god historie via dialog men i stedet med hektisk og helt utrolig action. Tom Hardy klarer det meget godt en meget fitt og sej rolle der helt bestemt viser at denne mand kan spille alt hvad man ber ham om. Desværre halter filmen lidt med dens syrede ørken verden og skurke der simpelthen er alt for wierde at se på til det helt absurde hvor man simpelthen ikke kan tage filmen alvorligt mere. Så hvis du ville se denne film så prøv at aksepterer at filmen er lidt mærkelig og bare nyde de flotte action og skuespil så skal den bestemt ses 5 stjerner.

14/05-15Du kan lige så godt begynde at glæde dig til at se den igen – wroooooom!
Holy fucking shit! Sådan cirka kan jeg opsummere min oplevelse med Mad Max: Fury Road. Ja, det er ment på den absolut mest positive måde.

For dette komplet vanvittige, konstant spruttende og ærefrygtindgydende bæst af en biljagt gennem et menneskefjendsk ødeland bør få biograferne til at installere sikkerhedsseler i sæderne. Wroooom!

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=20130

Fakta

Medvirkende
Max Rockatansky Tom Hardy
Imperator Furiosa Charlize Theron
Nux Nicholas Hoult
Splendid Rosie Huntington-Whiteley
Toast Zoe Kravitz
Capable Riley Keough
Rictus Erectus Nathan Jones
Valkyrie Megan Gale
Immortan Joe Hugh Keays-Byrne
Slit Josh Helman
Bag kameraet
Instruktion George Miller
Produktion George Miller, Doug Mitchell, P.J. Voeten
Manuskript George Miller, Brendan McCarthy, Nick Lathouris
Fotografi John Seale
Klip Jason Ballantine, Margaret Sixel
Scenografi Colin Gibson
Musik Junkie XL
Genrer og relationer
Genre Action
Nøgleord 3-D, Biljagt, Post-apokalypse, Seriefilm, Ørken
Relaterede film Mad Max i Tordenkuplen, Mad Max, Mad Max II
Premieredatoer
Biograf 14.05.2015
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Produktionsår 2015
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Village Roadshow Pictures, Village Roadshow Pictures
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...