Winona Ryder

Winona Ryder
Den alsidige og talentfulde Winona Ryder debuterede allerede som 14-årig i David Seltzers dejlige 'Mig og min kvinde' (1986). Siden har den bedårende brunette (som i virkeligheden er blondine!) gjort sig gældende i gymnasie-kultfilmen 'Heathers' (1989) og den charmerende komedie 'skønne sild' (1990).

I Tim Burtons betagende "Edward Saksehånd" (1990) vendte hun tilbage til sin egentlige hårfarve ved hjælp af en blond paryk, mens hun i Scorseses periodefilm 'Uskyldens år' (1993) endelig fik anerkendelse for sit skuespil i form af en Oscar-nominering.

Med undtagelse af 'Girl, Interrupted' (1999), som hun selv producede, har karrieren været lidt på slingrekurs de senere år - hvor mange så for eksempel 'Autumn in New York' (2000)?

Ryder hed Winona Laura Horowitz som barn og voksede op i et hippiekollektiv i Californien med syreguruen Timothy Leary som gudfar. Hun har været forlovet med Johnny Depp og er gennem tiderne set arm i arm med David Pirner fra rockgruppen Soul Asylum, David Duchovny og Matt Damon.

I december 1999 var hun for første gang nogensinde gæst i et talkshow ('The Tonight Show').
Født
19/10-1971 Winona, Minnesota, USA
< 1 >