Ole Thestrup

Ole Svane Thestrup har et guddommeligt talent for at skildre temperentfulde kværulanter og gennemført irriterende figurer. Det er kommet til udtryk i en lang række stærke biroller i danske komedier.

På film fik Thestrup sit folkelige gennembrud i 'Busters Verden' (1984) som den lede gymnastiklærer i rød joggingdragt, mens har var racistisk taxachauffør i den Oscar-belønnede kortfilm 'Valgaften' (1998).

I 2000 fik han et større comeback på film som den skydegale Alfred i 'Blinkende lygter'.

Den rødmossede bulderbasse blev uddannet ved skuespillerskolen ved Århus Teater i 1976 og har siden især haft meget revyarbejde, men har også været ansat på Det Kongelige Teater. Hans rolle i sensationen 'Woyzecj' på Betty Nansen Teatret i 2000 hører til et af højdepunkterne i hans karriere.

På tv har han blandt andet kunnet ses i 'Jul på slottet' som nissefar, hvilket sikkert har været en kærkommen afveksling fra de sleske svin, han oftest spiller. I 2005 underviser han unge håbefulde komikere i DR-serien 'Humorakademiet'.

Thestrup er vokset op på Djursland. I 1997 formåede han endelig at lægge sit alkoholmisbrug bag sig efter i tre årtier at have levet med et alvorligt misbrug. Og så ellers ikke et ord om Jumbofly.
Født
12/03-1948 Danmark
< 1 >