Angelina Jolie

Angelina Jolie
Den veldrejede skønhed Angelina Jolie Voight er godt på vej mod Hollywoods stjernehimmel, men talent har hun afgjort også.

Den grønøjede skuespillerinde vakte berettiget opsigt i ensemblefilmen 'Playing by Heart' (1998) og indkasserede en Oscar for 'Girl, Interrupted' (1999). Hendes rolle som Lara Croft i Tomb Raider (2001), alle bumsede computernørders våde drøm, ligner den sikre vej til en permanent plads på Hollywoods stjernekort. Filmen fik en fortsættelse to år senere.

Jolie har en grad i film fra New York University og har desuden uddannet sig ved Lee Strasberg Theatre Institute, hvor hun blev optaget i en alder af 12 år - en af de yngste elever nogensinde.

Den rebelske sexbombe er særdeles glad for tatoveringer, og hendes krop prydes blandt andet af et stort sort kors og en drage. Desuden samler hun på knive og citeres ofte for at have sagt: 'You're young, you're drunk, you're in bed, you have knives. So shit happens.'

Jolie kan have ti chokoladekiks i munden på en gang uden at knække dem. Hun er datter af Jon Voight og har delt lagner med Jonny Lee Miller, Timothy Hutton og den noget ældre Billy Bob Thornton. Sidstnævnte blev hun gift med i foråret år 2000 og skilt fra tre år senere.
Født
04/06-1975 Los Angeles, Californien, USA
< 1 >