Orlando Bloom

Orlando Bloom
Med rollen som Legolas Greenleaf i et af filmhistoriens dyreste og mest ambitiøse projekter gik engelske Orlando Bloom med ét fra at være en ung og håbefuld skuespiller til en status som stjerne og idol verden over.

Orlondo havde blot haft en enkel lille rolle i dramaet ’Wilde’ (1997) før instruktøren Peter Jackson tilbød ham en markant rolle i trilogien om ’Ringenes Herre’.

Alle tre film blev indspillet i løbet af en periode på 18 måneder, hvorefter han skiftede alfekostumet ud med en uniform og tillage sig en amerikansk accent for at klare rollen som ranger i Ridley Scotts krigsdrama ’Black Hawk Down’ (2001).

Bloom forstatte med at cementere sin position med episke dramaer som 'Troy' (2004) og 'Kingdom of Heaven' (2005), men har også fundet tid til mindre bombatiske film som for eksempel komediedramaet 'Elizabethtown' (2005).

Bloom er vokset op i byen Canterbury i det sydlige England. Allerede som 16-årig tog Bloom til London for at forfølge sine drømme som skuespiller.

I to år optrådte han med National Youth Theatre, før han fik et stipendie til British American Drama Academy. Han fortsatte siden sin uddannelse ved Guildhall School of Music and Drama. I løbet af sine studier nåede Bloom at medvirke i en lang række opsætninger af klassiske dramaer.

Hvis man ser bort fra hans kometagtige karriere, må Orlando beskrives som noget af en ulykkesfugl. Han har i løbet af sit korte liv formået at brække snart sagt alle tænkelige lemmer. Som barn brækkede han ryggen ved et fald fra en tagterasse og under optagelserne til 'Ringenes Herre' faldt han af sin hest og brækkede et ribben.
Født
13/01-1977 Canterbury, Kent, England
< 1 >