Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio
Med sine hovedroller i 'William Shakespeares Romeo + Julie' (1996) og 'Titanic' (1997) blev den blonde hjerteknuser med de blå øjne ikke bare halvfemseres største teenageidol, men et globalt fænomen.

Leonardo Wilhelm DiCaprio optrådte første gang som 5-årig i tv-programmet 'Romper Room' og formåede samtidig at blive smidt ud af studiet på grund af 'ukontrollabel opførsel'. Det var tidligt vidnesbyrd om den kommende stjerne, der ofte siden er blevet beskrevet som en uregerlig møgunge.

Siden blev han medlem af den avantgardistiske teatertrup 'The Mud People' og medvirkede i en række reklamer og tv-serier. Som 10-årig rådede hans agent Leonardo til at skifte navn til det mere mundrette Lenny Williams. Det ville Leonardo selvfølgelig ikke.

Efter sin filmdebut i gyserfilmen 'Critters 3' (1991) fik han sit store gennembrud med hovedrollen i ungdomsdramaet 'This Boy's Life'. Kritikerne var imponerede over det unge talent, der mere end levede op til forventningerne som Johnnys Depps autistiske lillebror i 'Hva' så, Gilbert Grape' (1993).

Roller i film som Sam Raimis stilsikre western 'De hurtige og de døde' (1995) og den udskældte 'Streets of New York' (1995) var med til at holde DiCaprios navn i søgelyset.

Efter at DiCaprios stjernestatus blev cementeret med rollen som Kate Winslets elsker i filmhistoriens største hit 'Titanic' (1997), kunne han opleves i en selvparodisk rolle som en ulidelig selvoptaget og usympatisk stjerne i Woody Allens middelmådige 'Celebrity' (1998)

Dobbeltrollen i 'Manden med jernmasken' (1998) blev et moderat hit om end den ikke viste nye sider af DiCaprios talent, mens den meget imødesete 'The Beach' (2000) var en skuffelse for de fleste.

Herefter skulle der gå en rum tid før DiCaprio igen viste sig på det hvide lærred. Han var som skabt til rollen som den charmerende storsvindler Frank Abagnale i Spielbergs letbenede røverhistorie 'Catch Me If You Can' (2002). Martin Scorseses episke Gangs of New York fik amerikansk premiere i slutningen af 2002 efter mange forsinkelser og var et modent og spændende karrierevalg.

Da Dicaprios mor mærkede sin ufødte søn sparke i maven, mens hun stod og betragtede et billede, valgte hun at opkalde ham efter maleren Leonardo Da Vinci.
Født
11/11-1974 Hollywood, Californien, USA
< 1 >