Robin Williams

Robin Williams
Hvad gik der galt med Robin Williams? Han var engang USA’s ubestridt morsomste stand up-komiker og væltede hele huse med sin lynhurtige maskingeværild af improvisationer, imitationer og associationer i frigear. 'Good Morning Vietnam' (1987) var den første film, der for alvor fangede denne side af Williams’ vildtvoksende talent, men hvis man virkelig vil se, hvor god Williams var på en scene, bør man opsøge den berømte livevideo med hans optræden på The Met i 1986.

Robin McLaurim Williams’ filmdebut som 'Skipper Skræk' (1980) taler han ikke gerne om, og det er der heller ikke andre, der gør. Williams brød igennem på tv i 1978 som rumvæsenet Mork i sitcom’en 'Mork og Mindy', men har også vist sig yderst kapabel udi det tragikomiske rollefag med 'Verden ifølge Garp' (1982), 'Døde poeters klub' (1989) og 'Fisher King' (1991).

Alligevel har han alt for ofte affundet sig med blot at være hyggeonkel i tandløse familiekomedier, og i senere år har klovnens bløde side for alvor drejet ham en knap. Peter Pan-historien 'Hook' (1991) var kvalm nok, men det blev rigtig, rigtig slemt med for eksempel 'Patch Adams' (1998), hvor flødeskumshumanismen løb over alle bredder.

I 2202 fik Williams endelig et comeback som karakterskuepiller med to forskellige roller som psykologisk udfordrede outsidere, i henholdsvis´'Insomnia' og 'One Hour Photo'.

Williams studerede først statsvidenskab, men skiftede hurtigt over til drama på Juilliard-instituttet. Han er gift med sin producer, Marsha Williams.
Født
21/07-1952 Chicago, Illinois, USA
< 1 2 >