Elijah Wood

Elijah Jordan Wood voksende op i Iowa, hvor hans første bekendtskab med kameralinsen var som fotomodel i lokale reklamer. Senere flyttede han med sin familie til L.A.

Her kom hvor den unge Wood kom endnu et skridt nærmere filmindustrien ved at medvirke i en Paula Abdul-video. Efterfølgende fik Elijah en række mindre roller i film som Robert Zemeckis' 'Tilbage til fremtiden II' (1989) og Mike Figgis' 'Internal Affairs' (1990).

Gennembruddet kom med Avalon' (1990) og en af hovedrollerne i 'Paradise' (1991), hvor også Don Johnson og Melanie Griffith medvirkede. Siden er Elijah hurtigt vokset til at være en af sin generations bedst betalte og mest brugte barne-skuespillere med hovedroller i blandt andet Stephen Sommers's ’The Adventures of Huck Finn ’ (1993) og Ang Lees ’The Ice Storm’ (1997).

En umiddelbar barnlig charme og en imponerende intensitet er Elijahs kendetegn. Mens der er blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvilke kvaliteter han ville have som teenager og voksen, så har Mr. Wood har gjort skeptikerne til skamme med en overbevisende rolle i Mimi Leders ’Deep impact’ (1998).

Med rollen som hobbit-helten Frodo i Peter Jacksons fortolkning af alle tiders største eventyr-fortælling, 'Ringenes Herre – Eventyret om ringen’(2001) sikrede Wood sig ikke bare udødelighed, men også tilbedere verden over.
Født
28/01-1981 Cedar Rapids, Iowa, USA
< 1 >