Notting Hill

Kan verdens største og dejligste filmstjerne virkelig forelske sig i en helt almindelig og lidt forvirret boghandler? Ja, hvis hun spilles af Julia Roberts og han af Hugh Grant, og de helt bogstaveligt støder sammen en forårsdag på Portobello Road i Londons Notting Hill kvarter. Så er scenen sat for en romantisk komedie, hvor et tilfældigt uheld kan føre meget med sig og mange sammen... © Scope

Produktionsår 1999
Genre Komedie
Instruktør Roger Michell
Medvirkende Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans, Gina McKee
Spilletid 124 min.
Biopremiere 09.07.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hugh Grant

Med sin nervøse stammen, befippede gestik og en enestående evne til at fange den engelske forlegenhed trådte Hugh Grant direkte ind i alle kvindehjerter med film 'Fire bryllupper og en begravelse' (1994). Inden da have Hugh spillet mere alvorlige roller med i en række spille- og tv-film, men det er for sit komiske talent den kønne englænder er bl...

Anmeldere

Scope
Blitzlyset og Bogormen

Folkene bag en af engelsk films største succeser nogensinde "Fire Brylluper og en begravelse" har begået en virkelig sjov film om de omveje og forhindringer, kærligheden kan støde på, når modsætninger mødes.

William Thacker (Hugh Grant) driver en boghandel for rejselitteratur på Londons populære indkøbsgade Portobello Road. Her fordrives dagene med at drikke kaffe med medhjælperen Martin, når der altså ikke kommer en enkelt forvirret kunde forbi for at spørge efter Peter Plys. Men en dag træder verdens største filmstjerne Anna Scott (Julia Roberts) ind i butikken, og det kræver ikke meget andet end et spildt glas juice før de to, lidt overraskende for dem begge, har kysset hinanden. Og det er et kys ingen af dem glemmer igen. Vi ved selvfølgelig med det samme, at de to er bestemt for hinanden, men kærligheden kan være besværlig, når de involverede er en mediejaget stjerne og en kejtet boghandler.

Excentriske Venner

Williams venner er en blandet flok af mere eller mindre ecxentriske personager, der bliver ellevilde, da han præsenterer Anna Scott for dem. Vennerne støtter hinanden i alle livets op- og nedture, og det er da også ved deres hjælp, at William endelig, efter mange genvordigheder, forenes med Anna Scott. Ja, selv Williams mildt sagt udsyrede walisiske lejer, Spike (Rhys Ifans), får en helterolle i det afsluttende kapløb med tiden, der endeligt skal forene de to elskende.

Fire premierer og et bryllup

At det er producenten og manuskripforfatteren bag "Fire brylluper og en begravelse" (94), der har skabt denne film, er meget tydeligt. Desværre lidt for tydeligt. Historien har vi nemlig set før, hvor det tidligere var kirkelige handlinger, der førte hovedpersonerne sammen. I "Notting Hill" er det Anna Scotts filmindspilninger og premierer. Det aparte persongalleri, der omgiver William, er der heller ikke meget nyt over. Det, der gør, at filmen alligevel er glimrende underholdning, er først og fremmest en meget vittig dialog, der ligger rigtig godt til filmens forskellige typer og er gjort overdrevent britisk. Der er også mange rigtigt sjove episoder undervejs, ikke mindst Spike står for nogle solide grin, når han pludselig springer fra at være sumper til en handlingens mand, kun iført de grå underbukser, han selv mener, får kvinder til at gå amok.

Fanget i Blitzen

Desværre når Julia Roberts slet ikke samme komiske højder som i "Min bedste vens bryllup" (97), hertil er hendes karakter simpelthen alt for pæn og forudsigelig. Men hun reddes af en dialog, der meget behændigt spiller på hendes rygte som det kønne ansigt med de brune øjne uden meget skuespiltalent. Et rygte hun ikke kan distancere sig meget fra i denne film. Filmen drejer sig i det hele taget meget om det at være filmstjerne i pressens knivskarpe søgelys. Her kan Hugh Grant jo trække på meget personlige erfaringer, og der uddeles da også mange velsiddende hug til sladderpressen undervejs. Så hvis du få lyst til at finde ly for sommervarmen med to timers forudsigelig romantik, men masser af grin, er "Notting Hill" hermed anbefalet. Og så afsløres det oven i købet om Mel Gibson bruger stand-in i nøgenscener!

Brugere

11/07 10:56Toppen af poppen 8
Hvis jeg var filmskaber og skulle lave en romantisk komedie, ville jeg kigge dybt og længe på “Notting Hill”.

Jeg ville hæfte mig ved Richard Curtis’ elegante manuskript, dets perfekt doserede mængder af selvtillid og sårbarhed, der matcher selv det bedste fra Howard Hawks og Billy Wilder. Som den romantiske komedies ukronede konge har Curtis før trådt den gakkede gaspedal i bund og skabt fornøjelige rablerier med gummiansigtet Mr. Bean, ligesom han senere har givet akut sukkerchok med sin glohede hjertevarme i juleklassikeren "Love Actually". I "Notting Hill" rammer han en smuk balance, der forener det bedste fra begge verdener, og som trods sin færden i verdens mest fladtrådte genre faktisk føles frisk.

Hverken Hugh Grant eller Julia Roberts har før eller siden været bedre. De in...

03/05-08Varm og sød...
Jeg bliver virkelig varm om hjertet, når jeg ser denne film :b Den er fantastisk!

23/06-07Romantisk Komedie
En super romantisk komedie med nogle gode skuespiller, især Julia Roberts.

05/09-06- 1

30/08-06Virkelig god!
Jeg må altså være en rigtig romantiker, for denne film er da super god. Hugh spiller fremragende og man sidder med en dejlig fornemmelse i maven efter den er færdig. Kanon film!

30/08-06Typisk
Typisk film - ingen overraskelser, hverken hvad angår skuespillerne eller handling. Hugh Grant er som han er i alle andre film end Bridget Jones og Julia Roberts er... ja, Julia Roberts.

Men det er da meget god underholdning, hvis man virkelig ikke gider tænke.

10/04-05Nothing Hill
De første 30 min af den er faktisk overraskende underholdende, herlige og bestemt et kig værd! Men det er også kun de første 30 min... Den udvikles til en kedelig, ensformlig og og tåbelig handling, samt en dårlig stemning.

19/02-05ikke den bedste men...
filmen er hverken banebrydende eller en klassiker. det er en let omgang underholdning med godft indhold. den har sine sjove scener især dem med spike.

30/01-05hmm
Absolut ikke det bedste Julia Roberts har været med i. Men det er da en sød, lidt mormor, film.

02/07-03En God film!!
Anonym
Det er sku en god film, jeg husker især der hvor Hugh Grant siger upsadasse.. *Ss* Hugh Grant spiller supert i filmen! Julia Roberts spiller sku osse godt.. Det er osse det som gør filmen god på at de to gode skuespillere er med!! Filmen er fremragene :) 6 stjerner til den!Fakta

Medvirkende
William Thacker Hugh Grant
Anna Scott Julia Roberts
Spike Rhys Ifans
Bella Gina McKee
Mac Tim McInnerny
Honey Emma Chambers
Bernie Hugh Bonnville
MArtin James Dreyfuss
Tony Richard McCabe
Kezia Emma Bernard
Jeff King Alec Baldwin
Bag kameraet
Instruktion Roger Michell
Produktion Duncan Kenworthy
Manuskript Richard Curtis
Fotografi Michael Coulter
Klip Nicholas Moore
Scenografi Stuart Craig
Musik Trevor Jones
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Boghandel, Filmstjerne
Premieredatoer
Biograf 09.07.1999
Øvrige oplysninger
Land England
Produktionsår 1999
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 354.754 (#212)
Selskab Working Title Films
Biodistributør Constantin Film

Se også...