Jupiter Ascending - 2 D (Jupiter Ascending)

En fremmed rumadelsslægt arbejder i smug på at forfine menneskeracen, idet de ønsker at udvinde et ungdomsserum af de højest udviklede eksemplarer. Da den mægtigste rummatriark dør, opdager hendes børn, at et menneske - den uheldige rengøringshjælp Jupiter - er arving til tronen. Denne skæbne aner Jupiter dog intet om, før cyborgkrigeren Caine Wise opsøger hende på Jorden for at beskytte hende. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Andy Wachowski, Lana Wachowski
Medvirkende Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, James D'Arcy
Spilletid 127 min.
Biopremiere 05.02.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Wachowski-parret skelner ikke mellem dårlig og god smag, de skelner nærmest heller ikke mellem humor og alvor. Deres film handler om energi, udtryk, effekt og vild stil, om at tænke frit på menneskelighed og identitet. "

Berlingske
"Kitch-værdien er høj, og det er svært ikke at trække på smilebåndet – desværre mest når »Jupiter Ascending« bliver ufrivilligt morsom i sin kaotiske insisteren på at fortælle mindst tre historier på en gang i fem forskellige tonearter."

Information
"'Jupiter Ascending' er tosset, kulørt, betagende, camp, kitschet, rørende og storslået. Det er en udelt fornøjelse. Hvis man altså kan overgive sig til den."

Ekstra Bladet
"Måske man skulle overveje at bruge blot en brøkdel af det enorme budget på en manuskriptforfatter næste gang."

B.T.
"Som sci-fi er den fuld af sorte huller. Som actionfyldt ungdomsromance i rummet er den ufrivilligt komisk med sin stereotype Askepotprinsesse, sine muskelhelte og aristokratiske gale skurke. Og helt galt går det, når den prøver at være sjov og ude af kontekst pludselig skal ligne noget fra Terry Gilliams 'Brazil'."

Cinemazone
"OK, det er hverken stor filmkunst, god stil eller elegant filmfilosofi vi har med at gøre; men actionbulderet er herligt entusiastisk og charmerende insisterende på at underholde."

Ekko
"Man er nødt til at beundre ambitionerne og det tekniske håndværk bag Wachowski’ernes seneste sci-fi-opus, men som helhed er filmen en forgyldt bagatel."

Brugere

29/06-15Svæver vingeskudt i de øverste luftlag 7
Denne film gav for en sjælden gangs skyld lidt liv i debatten her på siden, så nu hvor jeg har set den, vil jeg da lige give mit besyv med.

Som jeg gav udtryk for dengang, så beundrer jeg Wachowski-duoen meget. Jeg kan til enhver tid sætte deres film på (sågar ’Revolutions’), fordi de sprudler af en kreativ energi, som ganske enkelt ikke matches. Af nogen. De er styret af en overdreven lyst til at eksperimentere, især teknisk, med mediet, som jeg ikke kan andet end at respektere og glædes over. Jeg siger ikke, de altid finder den rette balance, for det gør de bestemt ikke, men lad mig sige det sådan her - udsigten til en ny halvgod Wachowski-film giver mig langt flere sommerfugle i maven end udsigten til en ny fuldgod Marvel-filmatisering.

Med "Jupiter Ascending" beder søskendeparr...

02/03-15Spraglet rumkitsch bliver lidt for meget 7
Efter den ambitiøse, men ikke helt vellykkede storfilm "Cloud Atlas" er The Wachowskis gået i rent legehumør, for "Jupiter Ascending" er en skamløs kærlighedserklæring til det store rumeventyr. Hovedpersonen hedder Jupiter og er barn af russisk immigrantfamilie, som lever på bunden af samfundet i New York. Men hun er også en genetisk dobbeltgænger af den afdøde matriark i én af universets mægtigste familier, og derfor er hun arving til en gigantisk formue, som bl.a. omfatter skødet til Jorden. Alt det aner Jupiter dog selvfølgelig ikke noget om, før hun pludselig bliver jagtet af flere grupper lejesvende med forskellige dagsordener.

Plottet i "Jupiter Ascending" er seriøst noget vrøvl blandet med mængder af klicheer, men det er udført med store glimt i øjnene, og ikke mindst er Mila K...

Fakta

Medvirkende
Jupiter Jones Mila Kunis
Caine Channing Tatum
Balem Eddie Redmayne
James D'Arcy
Stinger Sean Bean
Titus Douglas Booth
Famulus Gugu Mbatha-Raw
Kalique Abrasax Tuppence Middleton
Terry Gilliam
Kiza Charlotte Beaumont
Bag kameraet
Instruktion Andy Wachowski, Lana Wachowski
Produktion Grant Hill, Andy Wachowski, Lana Wachowski
Manuskript Andy Wachowski, Lana Wachowski
Fotografi John Toll
Klip Alexander Berner
Scenografi Hugh Bateup
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 05.02.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 127 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., Village Roadshow Pictures
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...