Spionen fra U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.)

Den kolde krig mellem Øst og Vest er på sit højeste i 1960'erne, så den amerikanske CIA-agent Napoleon Solo er noget skeptisk over at skulle samarbejde med sit russiske modstykke, Ilja Kuryakin fra KGB, på en mission. Men deres parløb er nødvendigt for at infiltrere den hemmelige organisation, der truer verdensfreden. Duoens eneste spor er den smukke Gaby, datteren af en forsvundet tysk forsker. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Komedie
Instruktør Guy Ritchie
Medvirkende Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki
Spilletid 116 min.
Biopremiere 03.09.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Guy Ritchie

(INSTRUKTØR)
Guy Ritchie er vokset op i en engelsk arbejderklassefamilie. Han trådte sine filmiske barnesko indenfor musikvideoer og reklamefilm. Ritchie har ingen formel uddannelse inden for film, og han brugte tre år på at skaffe penge til at realisere sit manuskript til ”Rub, stub og to rygende geværer” (1998). Til gengæld blev den hæsblæsende ...

Anmeldere

Politiken
"...selv om U. N. C. L. E. med sit humoristiske og stilbevidste overskud ikke er andet end en kvik actionkomedie, er spionerne vist ikke kommet ind fra kulden bare for at forsvinde igen efter kun ét eventyr."

Berlingske
"Man kan ikke rigtigt klandre en instruktør som Guy Ritchie for, at han leverer mere stil end indhold, det er trods alt efterhånden blevet hans varemærke, og så må man beslutte med sig selv, om man kan lide det eller ej. Det er dog svært ikke at tage sig i at ønske, at der var lagt lige så stor omhu i at skrive en rigtigt god og sammenhængende historie, som der er lagt i at finde de helt rigtige tidstypiske kostumer."

Jyllands-Posten
"Den er ekstremt lækkert iscenesat og filmet, og periodens stil er ramt lige på kornet. Det sluttelige plottwist er kærkomment, og resultatet er en ganske velfungerende og særligt velspillet genrepastiche."

Ekstra Bladet
"Det er en film, der starter friskt og farverigt, men som historien skrider frem, fornemmes det tydeligt, at den er så optaget af sig selv og sit ydre, at instruktøren glemmer, at der sidder et nysgerrigt publikum, som prøver at følge med i en fortløbende fortælling."

B.T.
"...er mere stil end indhold - men hold da fest for en stil! Hvad filmen mangler på indholdssiden, kompenseres der i den grad for i udtrykket, som er en visuel og stilsikker tour de force ud i filmmediet. En stilistisk lækkerbisken."

Cinemazone
"Der er ikke sat nok tryk på de elementer, der kunne skabe en fuldent film og at prøve at lave en tresserpastiche uden vedrørende tresserflair eller en buddy-movie uden rette ping-pong dialog er som at få en død fisk til at spjætte."

Ekko
"Det er et gennemgående problem i filmen. Trinene mellem drama og komik er ikke afstemt ordentligt. Så det bliver ikke rigtig sjovt og kun momentvist spændende."

Brugere

23/03-16Masser af stil.
Guy Ritchie rammer lige ned, midt i en bølge som hylder 60'erne.

Blandingen af gamle biler, klassisk tøj og tegneserie fungerer fint. Men jeg savner Ritchie's sædvanlige humor som virkede så godt i hans Sherlock Holmes film.

Henry Cavill og Armie Hammer er gode som spioner - men ingen af dem har det glimt i øjet, som hæver en film til et højere niveau.

Alligevel håber jeg at Warner Bros vil satse på en fortsættelse, som filmen egentlig lover vil komme.
Desværre har filmen slet ikke nået den omsætning som var budgetteret, så det sker nok næppe. Ærgerligt, for det kunne blive bedre i den næste film - nu hvor de indledende øvelser er overstået.

18/03-16En par timer med den kedelige onkel 3
Det er en god ide at lade denne spillefilmsudgave af den gamle Tv-serie foregår i 60’erne, hvor den kolde krig rasede og en ofte lettere romantiseret og gammeldags, om end næppe realistisk opfattelse af en spion herskede.

Scenografisk er det herligt at se hvordan elegance møder kitsch, mens tonen i historien er i den lette ende, der virker så rigtig for sin tid.

Desværre er det en ofte halvkedelig affære der præsenteres for en som tilskuer, med en fortælling så løs at den næsten føles rodet og i hvert fald ligegyldig.

At historien er tyndbenet og genkendelig er til at leve med, men den mangler basal fortællerglæde synes jeg. Samtidig er filmens tone og stil, ofte så skævt sammenspillende, at jeg ikke kan beslutte mig for om det er frisk og næsten genialt, eller blot slet slet...

20/09-15Stilfuldt, men lettere kønsløst agentgensyn
I de senere år har der virkelig været Hollywood-mode i at lave filmversioner af gamle tv-serier. Jeg har faktisk undret mig over, at den bølge hidtil ikke havde omfattet den fine 60'er-serie "The Man from U.N.C.L.E.", som var én af de bedste af datidens mange James Bond-efterligninger. Men den er altså kommet nu, lagt i hænderne på Guy Ritchie.

Filmen er primært en introduktion af karaktererne og stilen fra den gamle serie. Ritchie og medforfatter Lionel Wigram har valgt at holde den i den oprindelige setting i 1963, hvor CIA-superagenten Napoleon Solo skal transportere en vigtig kilde ud af Østberlin. Men det viser sig, at flere andre også er ude efter den unge kvinde. Og det fører så til, at CIA slår pjalterne sammen med KGB i forsøget på at stoppe det bagvedliggende komplot, som ha...

03/09-15Det er tilsyneladende virkelig sjovt at stoppe en atombombekatastrofe
Jeg ved ikke, om jeg helst vil arbejde for CIA eller KGB. Det er jeg ikke blevet meget klogere på efter at have set Guy Ritchies koldkrigs-spionkomedie, Spionen fra U.N.C.L.E.

For både Henry Cavill og Armie Hammer er nogle ok cool spioner som helholdsvis amerikaner- og russerkliché i kampen for at afværge en atombombekatastrofe i de velklædte 1960’ere.

Læs evt. videre hos Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=20522

Fakta

Medvirkende
Napoleon Solo Henry Cavill
Illya Kuryakin Armie Hammer
Gaby Teller Alicia Vikander
Victoria Vinciguerra Elizabeth Debicki
Alexander Luca Calvani
Onkel Rudi Sylvester Groth
Waverly Hugh Grant
Sanders Jared Harris
Udo Christian Berkel
Oleg Misha Kuznetsov
Bag kameraet
Instruktion Guy Ritchie
Produktion Steve Clark-Hall, John Davis, Jeff Kleeman, Lionel Wigram
Manuskript Guy Ritchie, Lionel Wigram, Jeff Kleeman, David C. Wilson
Forlæg Sam Rolfe
Fotografi John Mathieson
Klip James Herbert
Scenografi Oliver Scholl
Musik Daniel Pemberton
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Actionkomedie, Periodefilm, Spion-og-agent-film
Nøgleord 1960'erne, Agent, Baseret på tv-serie, Den kolde krig, Spion, USA vs Rusland
Premieredatoer
Biograf 03.09.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros.
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...