San Andreas - 2D (San Andreas)

Den californiske halvø hviler på en brudzone, San Andreas-forkastningen, som efter lang tids inaktivitet vågner til dåd. Kontinentalpladernes sammenstød skaber et dommedagsagtigt jordskælv, der opsluger hele Los Angeles. I et hidsigt kapløb mod den altødelæggende naturkatastrofe flygter den tapre helikopterpilot Ray og hans ekskone, Emma, nordpå mod San Francisco for at finde og redde deres datter. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Thriller
Instruktør Brad Peyton
Medvirkende Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Paul Giamatti, Ioan Gruffudd
Spilletid 114 min.
Biopremiere 28.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Paul Giamatti

Paul Edward Valentine Giamatti fik sin første større rolle i 'Min bedste vens bryllup' (1997) og har siden stukket hovedet indenfor i 'Saving Private Ryan' (1998) og 'The Truman Show' (1998). Han er en af de birolleskuespillere, man altid genkender, men ikke lige kan huske navnet på. Han var Jim Carreys gode ven Bob Zmuda i 'Man on the Moon' (...

Anmeldere

Politiken
"Filmens effekter er lige så store som dens klicheer og dét siger ikke så lidt. Spændingsmotoren drøner af sted upåvirket af historiens mangel på troværdighed."

Berlingske
"Når tingene hele tiden spidser til, bliver intet af det rigtigt spændende."

Jyllands-Posten
"... er en af de film, der er både primitiv og superprofessionel og med garanti trækker et stort publikum til. Og den slags har også sin gang på lærredet."

Ekstra Bladet
"Ikke engang ellers altid gode Paul Giamatti som overhørt videnskabsmand (selvfølgelig) kan redde filmen bare halvt i mål. Egentlig en skam, for effekterne er flotte, men de kommer desværre til at stå i skyggende af banalt melodrama og fantasiløse actionscener."

B.T.
"Desværre er det hele skåret så meget ud i pap, at det ender ufrivilligt morsomt, så to stjerner for det visuelle og de vilde special effects."

Cinemazone
"Selvfølgelig er en film om et altødelæggende jordskælv helt afhængig af computerkraft til at genskabe udryddelsen af kendte storbyer som Los Angeles og San Francisco, men jo mere, der laves i en computer, jo større er afhængigheden også af, at det laves godt nok. 'San Andreas' er i visse passager passabel, i andre scener - især dem, der indeholder vand - væsentligt under niveau."

Ekko
"Nok er 'San Andreas' fejende flot, men selv de bedst udførte effekter kan ikke helt opveje, at filmen er håbløs uoriginal, nærmest bagstræberisk i sin kernehistorie."

Brugere

02/03-16Roland Emmerich har ikke levet forgæves.
Han har fundet en aftager i Brad Peyton. Denne gang er katastrofen dog ikke verdensomspændende - men "kun" lokalt i primært Californien og nærmeste omegn.
Historien er næsten for forudsigelig, og det er nødt til at tælle ned. Til gengæld er vores helte ikke helt så komisk lige ved at dø, som i 2012 - og CGI effekterne er helt i top.
Underholdningsværdien er til 6 stjerner, men klicherne er slemme og kun 2 stjerner værd.
Det giver en underholdende, men også ret åbenlys handling og slutning.

Fakta

Medvirkende
Ray Dwayne Johnson
Blake Alexandra Daddario
Lawrence Paul Giamatti
Daniel Reddick Ioan Gruffudd
Emma Carla Gugino
Ben Hugo Johnstone-Burt
Ollie Art Parkinson
Serena Archie Panjabi
Dr. Kim Park Will Yun Lee
Beth Riddick Kylie Minogue
Joby Colton Haynes
Bag kameraet
Instruktion Brad Peyton
Produktion Beau Flynn, Tripp Vinson
Manuskript Allan Loeb
Fotografi Steve Yedlin
Klip Bob Ducsay
Scenografi Barry Chusid
Musik Andrew Lockington
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Katastrofefilm
Nøgleord Californien, Far-datter, Helikopterpilot, Jordskælv
Premieredatoer
Biograf 28.05.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel San Andreas - det altødelæggende jordskælv
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., New Line Cinema, Village Roadshow Pictures, Flynn Picture Company
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...