It Follows

Jay er en helt almindelig pige på 19. Hendes nye fyr hedder Hugh, og han virker sød. Men efter deres første samleje står det klart, at Hugh har givet en forbandelse videre til Jay. En seksuelt overført ondskab, der manifesterer sig i form af uhyggelige fodgængere, der ubønhørligt forfølger de smittede. Kun ved at give forbandelsen videre kan man håbe at overleve ... © Scope

Produktionsår 2014
Genre Gyser
Instruktør David Robert Mitchell
Medvirkende Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi, Daniel Zovatto
Spilletid 100 min.
Biopremiere 04.06.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... ligesom Jay og hendes venner får man ikke et afslappet øjeblik i denne på en gang opiumsomtågede, empatiske og præcise skildring af dødens indtog i teenagerens bevidsthed."

Berlingske
"'It Follows' er på indholdssiden fyldt med ligeså meget nonsens som de fleste andre gyserfilm, men den er pakket intelligent og realistisk ind, og bliver derfor til en helstøbt og ret uhyggelig oplevelse, som fans af genren vil elske. Andre vil være mere ligeglade."

Jyllands-Posten
"...den mest elendige strimmel, der har forurenet et filmlærred i indeværende år. Eneste trøst: De kan ikke blive værre!"

Ekstra Bladet
"Indledningsvis har den dog en vis snigende uhygge, men efterhånden som postulaterne hober sig op, og tingene bliver mere håndgribelige, afslører Mitchell desværre med al ønskelig tydelighed, at han absolut intet nyt har at tilføre genren."

B.T.
"... er ikke den filmåbenbaring, som mange amerikanske anmeldere har udnævnt den til. Men 'It Follows' leverer en bundsolid gyseroplevelse."

Cinemazone
"Uhyggen bygges op i hverdagsrealistske scener, og instruktøren David Robert Mitchell forstår at udnytte mediets virkemidler, især lydsiden, til at understrege det konstante trusselsniveau i flotte velkomponerede totalbilleder, hvor den reelle fare som regel er begrænset."

Ekko
"De rendyrkede chok er få, men effektive. Og det er stemningen, væmmelsen og den kvælende fornemmelse af lurende død, der gør filmen så fandens uafrystelig."

Brugere

12/09-16Livsfilosofi pakket ind i ækelt gavepapir
Spoilers

I filmenes verden har gysergenren altid været min akilleshæl. Jeg husker tydeligt min første rendyrkede gyseroplevelse. Året var 2006, og jeg sad i et auditorium på min efterskole med en håndfuld andre elever. Filmen vi skulle se var ‘Eksorcisten’ fra 1973, og jeg lyver ikke særlig meget, når jeg siger, at det var en af de mest forfærdelige oplevelser i mit liv. De næste fem år undveg jeg ALT der bare så meget som lugtede af gys. Jeg havde det godt - lige indtil jeg begyndte at bruge meget tid med en pige, hvis foretrukne genre var - surprise! - gysergenren. Jeg lærte med tiden at håndtere alt fra splat til det okkulte. Gysergenren voksede på mig i nogenlunde samme tempo som overskuddet på min bankkonto, så det var med forholdsvis små forventninger at jeg sidste uge satte mi...

22/06-15Et skrækkeligt onenightstand 3
Hypet horrorfilm, der fik strålende anmeldelser i USA og efter en lige så god modtagelse på CPH:PIX nu også er røget i almindelig biografdistribution herhjemme.

Hovedpersonen er en ung studerende, der dater en tilsyneladende sød fyr. Men da de første gang dyrker sex, bedøver han hende, og da hun vågner op, udpeger fyren et overnaturligt væsen, som nu vil være efter hende, til hun selv giver forbandelsen videre ved at dyrke sex med en anden. Hvis ikke, vil monstret dræbe hende og derefter gå tilbage til den fyr, hun fik det fra.

"It Follows" er med andre ord baseret på en klassisk slasher-logik om farlig sex, og det, der får filmen til at fungere, er selve konceptet i dens monster. En usynlig forfølger, der godt nok kun bevæger sig i gåtempo efter dig, men til gengæld aldrig giver o...

05/06-15Sikke noget elendigt makværk...
...og ikke det mindste en gyser. Røv kedelig, for at sige det mildt...!

Fakta

Medvirkende
Jay Height Maika Monroe
Paul Keir Gilchrist
Yara Olivia Luccardi
Greg Hannigan Daniel Zovatto
Hugh / Jeff Jake Weary
Kelly Height Lili Sepe
Fru Height Debbie Williams
Fru Redmond Ruby Harris
Fru Hannigan Leisa Pullido
Annie Bailey Spry
Bag kameraet
Instruktion David Robert Mitchell
Produktion Rebecca Green, David Kaplan, Erik Rommesmo, Laura D. Smith
Manuskript David Robert Mitchell
Fotografi Mike Gioulakis
Klip Julio Perez IV
Scenografi Michael Perry
Genrer og relationer
Genre Gyser
Nøgleord Forbandelse, Teenager
Premieredatoer
Biograf 04.06.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Biodistributør Angel Films

Se også...