Tomorrowland: A World Beyond (Tomorrowland)

Casey er en kvik og optimistisk teenagepige med en lidenskabelig interesse for videnskab. Frank er et midaldrende opfindergeni, som er blevet kynisk og desillusioneret efter en skelsættende oplevelse i sin ungdom. Casey og Franks fælles skæbne fører dem på en farlig mission for at finde hemmeligheden bag 'Tomorrowland': en gådefuld og avanceret fremtidsby, der ligger i en alternativ dimension. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Adventure, Science Fiction
Instruktør Brad Bird
Medvirkende George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Raffey Cassidy
Spilletid 130 min.
Biopremiere 21.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hugh Laurie

Hugh Laurie blev kendt i sit hjemland fra tv-serien om "Blackadder" og som den håbløse lalleglade aristokrat i 'Bertie of Wooster' (1990-93). På film har han kunnet opleves i Branaghs ensemble-drama 'Peter's Friends' (1992), Disney-filmen '101 dalmatinere i levende live' (1996) og den romantiske komedie 'Cousin Bette' (1997). I Ben Eltons r...

Anmeldere

Politiken
"Forrygende IMAX-format og futuristisk scenografisåvel som en væsentlig, skrupnutidig problemstilling gør Pixar-animationsveteranen Brad Birds live action-film bemærkelsesværdig, langt over normen for Disney-familiefilm."

Berlingske
"... farer vild i alt for mange omveje af kunstig spænding og lover meget mere, end den kan holde."

Jyllands-Posten
"Forvirret historie om spring i tid og rum, handlingen uoverskuelig og historien fuld af vammelt præk, men filmen rummer flotte digitaliserede scener og en fantasifuld scenografi."

Ekstra Bladet
"Actioneffekterne og fremtidsvisionerne er imponerende godt lavet - og det hele ser pissegodt ud i det nye IMAX-format - men man kan nærmest fornemme historien glide ud af hænderne på instruktøren undervejs, mens der bliver skruet op for tempoet i et forsøg på at kompensere for den manglende sammenhæng."

B.T.
"Moralen er som sådan i orden, men det hele drukner i ramasjang, lir og visuelle effekter, som helt sikkert er flot og solidt håndværk, men også bare er larmende kedsommeligt og alt, alt for langt."

Cinemazone
"Tomorrowland fremstår på en og samme gang voldsomt ambitiøs og enormt banal."

Ekko
"... en film om det utopiske samfund, vi kan give hinanden, hvis vi tager os sammen. Det er et kærkomment opgør med sortsyn og æstetiserede dommedagsbilleder, men også til tider en ret naivistisk opsang."

Brugere

02/03-16Moralen er i orden, men også lidt tyndslidt.
Jeg kan sagtens følge dem, som er skuffede når filmen slutter. Der bygges op til et brag af en finale, gennem et eventyr som faktisk er rigtigt fantasifuldt og fyldt med overraskelser - og så ender det med en finale som tager luften ud af det hele, som hvis man punkterede en ballon.
Det er ærgerligt at lave noget som er lækkert produceret, med de rigtige skuespillere som man faktisk holder af, og med og så slutter det hele lidt fesent med nogle advarsler og nogle velmente tanker som kunne være udtænkt af en humanitær organisation.
Men filmens første 4/5 dele er på Spielbergsk niveau så den er værd at se. Havde de bare brugt Spielberg til at slutte filmen, så kunne det have endt som en klassiker.

03/06-15Charmerende genoplivning af Disneys futuristiske arv 4
Brad Bird skabte sig et stort navn som instruktør med sine animationsfilm - bl.a. to dejlige Pixar-titler, "The Incredibles" og "Ratatouille". Hans første forsøg på at lave live-action, den fjerde Mission: Impossible-film, var til gengæld mindre heldigt. Men med "Tomorrowland" er han tilbage i sikker havn hos Disney, og så går det straks bedre.

"Tomorrowland" tager navn efter de futuristiske afdelinger i Disneyland-parkerne, som åbnede helt tilbage under gamle Walt selv. Han var nemlig stærkt interesseret i teknologi og videnskab og ville gerne give den glæde videre til de besøgende børn. På den måde omfavner "Tomorrowland" altså en væsentlig del af Disney-arven, som i dag nok er mindre kendt end alt det med prinsesser og Anders And.

Filmens heltinde er en ung teknologi-interessere...

21/05-15Jeg vil også have et raketbadekar som George Clooney
Det faktum, at George Clooney har et badekar med indbygget raket i, burde i grunden være nok til, at Tomorrowland: A World Beyond skulle være en sikker vinder. Det er den desværre ikke.

I stedet er det et ujævnt, men heldigvis også ofte ganske storslået CGI-eventyr støbt af svimlende fremtidsbyer, roterende robotter og susende jetpacks.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=20153

Fakta

Medvirkende
Frank Walker George Clooney
Casey Newton Britt Robertson
David Nix Hugh Laurie
Athena Raffey Cassidy
Mor Judy Greer
Ursula Kathryn Hahn
Nate Pierce Gagnon
Hugo Keegan-Michael Key
Onkel Anthony Lochlyn Munro
Caseys far Tim McGraw
Bag kameraet
Instruktion Brad Bird
Produktion Brad Bird, Jeffrey Chernov, Damon Lindelof
Manuskript Damon Lindelof, Brad Bird
Fotografi Claudio Miranda
Klip Walter Murch, Craig Wood
Scenografi Scott Chambliss
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Adventure, Science Fiction
Nøgleord Alternativ virkelighed, Disney, Disneyfilm, Fremtiden, Opfinder, Robot
Premieredatoer
Biograf 21.05.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab A113
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...