Terminator Genisys - 2D (Terminator Genisys)

I 2029 kæmper menneskene mod maskinernes overmagt. Oprørslederen John Connor sender sergent Kyle Reese tilbage til 1984 for at beskytte Johns mor, Sarah, og dermed sikre sin egen eksistens. Men der er gået kuk i tidslinjen. Reese lander i en alternativ fortid, hvor Sarah er blevet opfostret af en omprogrammeret Terminator-800, og John selv optræder som en morderisk cyborg sendt fra fremtiden. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Alan Taylor
Medvirkende Arnold Schwarzenegger, Jai Courtney, Emilia Clarke, Jason Clarke
Spilletid 119 min.
Biopremiere 25.06.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger kom til USA i forbindelse med sin karriere som bodybuilder. Allerede som 22-årig var han millionær efter at have investeret i ejendomme og postordresalg af fitnessudstyr. Han debuterede som Arnold Strong i low budget-komedien "Hercules in New York" (1970). Da hans accent var tykkere end hans overarme, blev hans replikker eft...

Anmeldere

Politiken
"... Taylor leger fint med første film, tidens overvågning, og internet perspektiveres, men castingen er ellers kedelig, og den kikset-dystre indramning og et plot med multiple tidslinjer føles mere vrøvlet end tankevækkende."

Berlingske
"Det er ganske underholdende i cirka halvanden time, men den konstant buldrende action bliver til sidst monoton, og det er lige før, at man føler behov for en tidsmaskine, der kan transportere én hen til slutningen af filmen."

Jyllands-Posten
"... er special effects-porno, der lækker et patosskrigende musikscore, som må gøre alle en smule tummelumske. Det er flot, ikke mindst i 3D, men forvirrende og alt for langt."

Ekstra Bladet
"En genskabelse med både humor, intelligens og samtidsbrod. Hvem skulle nu have troet det? ' Terminator: Genisys' er årets hidtil største positive overraskelse på filmfronten."

B.T.
"...en hyldest den oprindelige trilogi og starten på en ny. Den får ikke tilnærmelsesvis den plads i filmhistorien, som Camerons original har, men når alt kommer til alt, er det en smart hybrid, der nytænker remake-kunsten og bygger bro over flere tider."

Cinemazone
"Fans skal selvfølgelig – med bævende nostalgiske hjerter – begive sig ind til det, der formentlig bliver sidste kapitel i historien om Skynets overtagelse af kloden, men forventningerne skal skrues ned. Nytilkomne kan roligt holde sig væk..."

Ekko
"Man skal være ualmindeligt vild med Arnold for at kaste sig over Terminator Genisys, der klunser sig til et spændingsløst metervareprodukt."

Brugere

02/03-16Bedre end T3 og Salvation.
Men stadig ikke i nærheden af Camerons to første i serien.
Det er dog de to den er mest i familie med.
Tidsrejser bliver taget til den yderste konsekvens - og det åbner mulighed for et utal af fremtidige Terminator film, for man kan jo bare opfinde en ny fortid som så igen ændrer fremtiden.
Action sekvenserne er for en stor del kopier fra Judgment Day - hvilket ikke trækker ned, men det giver heller ikke point for nytænkning. Det er altså 24 år siden at de scener blev lavet første gang - og det er ikke bedre i den nye.
Plothuller er der nok af - især i slutningen, som dog er bedre konstrueret end i T3.
Alternative tidsrejser fjerner oprindelses historierne fra de to første film. Det er lidt en skam, og spørgsmålet er om man ikke bare skal stoppe serien her. Men der er næppe kogt det...

12/07-15I'll be back ... in the past ... again?
Femte runde med terminators leger med den handling, som tidligere er etableret, primært i de to første film. "Terminator Genisys" starter nemlig med, at fremtidshelten John Connor sender sin kommende far, Kyle Reese, tilbage til 1984 for at redde sin mor og vende kampen mod maskinernes overherredømme. Ganske som vi kender det fra tidligere film. Men denne gang lander han i en verden, som er forberedt på, at han kommer, fordi både mennesker og maskiner i fremtiden er blevet ved med at forsøge at ændre fortiden ved at sende soldater tilbage.

Der er altså dømt kreativ omskrivning af Terminator-kronologien for at holde serien i live, og især starten på filmen fungerer fint, netop fordi den twister de scener og det plot, som vi kender fra tidligere, særligt ved at trække nogle konsekvenser...

10/07-15Solid fornyelse af franchisen
Historien er dejligt kompliceret. Det er jo sci fi, så der tales om parallelle tidslinier, ændrede skæbner og tidsrejseparadokser. De første to Terminator-film vendes på hovedet, rystes og anrettes på helt nye måder, så alt, hvad vi troede vi vidste om Terminator-universet ikke længere er så fasttømret. Terminator er blevet rebootet i "Star Treks" ånd og det er de sluppet ret godt afsted med.

Læs evt. hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...or-genisys/446

26/06-15Stjålet skrot fra genbrugspladsen
Jeg var vred i går, da jeg forlod biografen, og der skal alligevel meget til, før det sker. Jeg havde glædet mig ustyrligt meget til endnu en film med nådesløse dræberroboter, ja, såmænd bare til at være i selskab med de karakterer, jeg forelskede mig i som knægt. Karakterer som indenfor science fiction-genren betyder lige så meget for mig, som Darth Vader og Ellen Ripley gør. Jep, vi er helt deroppe.

Tilgiv mig derfor hvis pH-værdien i dette sure opstød er meget lav, men jeg kan kun udtale mig som fan, og som fan er jeg fandenskrælleme sur over, hvor let man har taget på opgaven denne gang. Selv her dagen derpå. "Terminator: Genisys" er fornærmende uambitiøs.

Og lad mig lige slå fast. Jeg er ikke en James Cameron-purist, der nu igen sidder med korslagte arme til en ny Terminator-f...

25/06-15Arnold er en hyggelig dræberrobot i fortumlet Terminator-trainwreck
Der er så meget galt med dette cheesy, larmende og ofte pinlige femte kapitel i Terminator-sagaen. Af selvsamme årsager er Terminator Genesys rent faktisk en underholdende film.

Et kolossalt trainwreck, der bare gerne vil underholde og derfor banker ufortrødent af sted uden at tænke særligt meget over andet end, hvor meget, der kan sprænges i luften. Det er en hel del, kan jeg godt afsløre.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=20305

Fakta

Medvirkende
Terminator Arnold Schwarzenegger
Kyle Reese Jai Courtney
Sarah Connor Emilia Clarke
John Connor Jason Clarke
Kriminalbetjent O'Brien J.K. Simmons
Tim Matt Smith
T-1000 Byung-hun Lee
Kriminalbetjent Harding Gregory Alan Williams
Miles Dyson Courtney B. Vance
Kriminalbetjent Cheung Sandrine Holt
Bag kameraet
Instruktion Alan Taylor
Produktion David Ellison, Dana Goldberg
Manuskript Laeta Kalogridis, Patrick Lussier
Forlæg James Cameron, Gale Anne Hurd
Fotografi Kramer Morgenthau
Klip Roger Barton
Scenografi Neil Spisak
Musik Lorne Balfe
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Cyborg, Fremtiden, Seriefilm, Tidsrejse
Relaterede film Terminator, Terminator 2: Dommedag, Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator Salvation
Premieredatoer
Biograf 25.06.2015
Dvd 05.11.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Paramount Pictures, Skydance Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...