Maze Runner: Infernoet (Maze Runner: The Scorch Trials)

Thomas og de andre 'lysboere' slap ud af den livsfarlige labyrint og er nu i den mystiske organisation WCKD's varetægt. Men Thomas aner, at WCKD har langt større og mere ildevarslende planer, end de tør røbe. Thomas & Co. tager flugten og møder en gruppe tapre modstandskæmpere i Infernoet, et øde landskab fuld af vanvittige forhindringer. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Fantasy, Science Fiction, Thriller
Instruktør Wes Ball
Medvirkende Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee
Spilletid 132 min.
Biopremiere 10.09.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...trods al udspekulerethed: Så længe det growler og hyler og knirker - så virker det også."

Jyllands-Posten
"Filmen er alt, alt for lang, og dens rytme repetition på repetition: Den desperate gruppe udsættes for overhængende fare, reddes, udsættes igen for dødelige trusler, men klarer sig, kun for på ny af geråde i et endnu mere livstruende kaos."

Ekstra Bladet
"Sådan en slags ungdommelig udgave af ' Mad Max', der måske ikke er voldsomt kompleks eller dybsindig, men ganske fermt skruet sammen, og man kan se, at budgettet ikke har været noget problem. Et par gode fjæs i birollerne pynter også."

B.T.
"Selve handlingen er forvirrende, plottet er hullet og historien lettere infantil. For granvoksne bliver det hele lidt kedeligt, klichefyldt og stereotypt, men hos det unge segment med hang til science fiction og computerspil, skal ”The Maze Runner, Infernoet” nok finde sine fans."

Cinemazone
"Med lidt god vilje og dyb koncentration kan man naturligvis komme igennem denne omfattende labyrint af skumle personer og skumle lokaliteter, men frisk underholdning er det bestemt ikke."

Brugere

02/03-16Sporskifte.
Der er et klart dilemma i The Maze Runner. Helliger målet midlet? Er
WCKD gode eller onde?
I den første film befandt vi os midt i et mysterie, med næsten uovervindelige opgaver. Vi føres grundigt bag lyset, ligesom deltagerne.
Men fra at være en Mysterie og SciFi film - så går vi mere over i en Zoombie SciFi film, og dem er der rigeligt af i forvejen. Helt fair at der er en dødelig sygdom, men det virker uambitiøst at bruge Zoombier.
Jeg er ikke for alvor blevet interesseret i hovedpersonerne, på trods af at det er den anden film i serien, og det er problematisk, for gider man så se en efterfølger.
Jeg synes desværre ikke den er bedre end en gennemsnitlig tv serie, og det er ærgerligt for jeg synes at den første film lovede lidt mere end det.

23/09-15Alting bliver bedre med zombier
I anden del af Maze Runner-serien tror de unge helte, at de er blevet reddet af en venlig organisation, men det viser sig hurtigt, at de stadig er en del af et kynisk medicinsk eksperiment. Det lykkes hovedpersonen Thomas at organisere en flugt for den lille gruppe venner, og nu står de så i en ugæstfri ødemark, som ud over vilde storme hærges af zombier. Men der skulle også gemme sig en venligsindet modstandsbevægelse derude.

Det er et imponerende genreskift, denne sci-fi-ungdomsserie tager fra etteren, der var et Hunger Games- og Lost-inspireret mysterium, til denne toer, som pludselig dropper heltene ned i en postapokalyptisk fortælling. Den blev allerede slået an med Resident Evil-agtige undertoner i den første film, og her får den altså fuld gas med afbrændte ødemarker, virusinfi...

Fakta

Medvirkende
Thomas Dylan O'Brien
Teresa Kaya Scodelario
Newt Thomas Brodie-Sangster
Minho Ki Hong Lee
Janson Aidan Gillen
Jorge Giancarlo Esposito
Mary Cooper Lili Taylor
Ava Paige Patricia Clarkson
Vince Barry Pepper
Brenda Rosa Salazar
Aris Jones Jacob Lofland
Sonya Katherine McNamara
Harriet Nathalie Emmanuel
Bag kameraet
Instruktion Wes Ball
Produktion Marty Bowen, Wyck Godfrey, Ellen Goldsmith-Vein, Joe Hartwick Jr., Lee Stollman
Manuskript James Dashner, T.S. Nowlin
Fotografi Gyula Pados
Klip Dan Zimmerman
Scenografi Daniel T. Dorrance
Musik John Paesano
Genrer og relationer
Genre Action, Fantasy, Science Fiction, Thriller
Undergenre Ungdomsfilm
Nøgleord Baseret på roman, Seriefilm
Relaterede film The Maze Runner, Maze Runner: Dødskuren
Premieredatoer
Biograf 10.09.2015
Dvd 28.01.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Maze Runner 2
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Gotham Group, Temple Hill Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...