The Martian - 3D (The Martian)

En bemandet mission til Mars går galt, da en af astronauterne, Mark Watney, fanges i en storm og formodes død. Hans kolleger vender tilbage til Jorden, men Mark har overlevet og er nu mutters alene på Mars. Han må forsøge at klare sig på skibets minimale forråd og bruge al sin energi og snilde på at finde ud af, hvordan han får skabt kontakt til NASA, så han kan komme hjem igen. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig
Spilletid 141 min.
Biopremiere 08.10.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matt Damon

I slutningen af 1990’erne var Matt Damon Hollywoods nye wonderboy, der så ud til ikke at kunne sætte en fod forkert. I 1996 fik han megen opmærksomhed for sin rolle i 'Det afgørende bevis', hvor han spiller en veteran fra Golfkringen, der er blevet heroinmisbruger. Hans store gennembrud kom med 'Good Will Hunting' (1997), hvis Oscar-belønne...

Anmeldere

Politiken
"...med Ridley Scott ved roret, med Mars som udsynspunkt og med så mange mere ambitiøse rumfilm i jordklodens filmhistorie, er det skuffende at gå ud af biografen så jordbunden og med Abba - frem for universets uudgrundelighed - på hjernen."

Berlingske
"En af de usædvanlige og opløftende kvaliteter i »The Martian« er dens superoptimistiske tro på, at det nok skal gå, hvis bare vi tager os sammen og tager fat – den ånd, som amerikanere kalder gung-ho."

Jyllands-Posten
"Det ærgrer mig at skulle sige det, men "The Martian" har ikke samme stramhed og fremdrift som de andre. I perioder sættes handlingen nærmest på standby, og trods mandens sikre håndelag kan den ikke måle sig med "Elysium" og slet ikke med "Gravity"."

Information
"En hyldest til den menneskelige mulighed. Hvis altså vi kan finde ud af at samarbejde og ofre os for hinanden. Det er værd at huske på i denne på så mange måder kolde tid."

Ekstra Bladet
"Betydeligt bedre end Scotts forgående film, det religiøse epos ' Exodos: Gods and Kings', men selv om vi her får en tåget tyrkertro på teknologien frem for problematisk metafysik, så er 141 minutter lang tid - også på Mars."

B.T.
"...trods den lange spilletid er ' The Martian' både underholdende og dybt inspirerende."

Cinemazone
"... selvom den videnskabeligt funderede kamp for overlevelse er et friskt pust til rumfilmen som genre, så bliver fortællingen aldrig mere end blot underholdende. Mens den varer, hygger man sig dog gevaldigt i selskab med Matt Damons opfindsomme astronaut."

Ekko
"Matt Damon leverer et jovialt og energisk portræt af en usædvanlig botaniker, der aldrig lader sig knække."

Brugere

12/10-15Feel good in space
Det er altid med blandede følelser, at jeg læser om NASAs seneste bedrifter, som når de proklamerer, at de vist nok med sikkerhed kan påvise, at der muligvis findes vand på Mars.

Denne "viden" er da uden tvivl interessant, og har stor betydning for vores forståelse af det verdensrum vi befinder os i. Er vi alene?

Nej, det er vi ikke. Jorden er overbefolket, folk er fattige, krige udspiller sig overalt på kloden og folkevalgte politikere har mere travlt med deres eget eftermæle end at lytte på den befolkning som (for det meste) har stemt dem ind.

Kunne vi ikke bruge rumfartindustriens milliarder af dollars til noget mere nærliggende?

Det spørgsmål beskæftiger "The Martian" sig ikke med. Den vil noget andet.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/the-marti...

08/10-15Tag du roligt med på Matt Damons røvtur til Mars
Ridley Scott sender Matt Damon langt ud i rummet med The Martian – mere præcist, sender han ham til Mars. Og nej, her er ingen penisformede aliens eller muskuløse albinorumvæsner. Det er også helt ok.

Matt, Mars og overlevelse langt væk hjemme fra er nemlig en god kombination. For da en Mars-mission går galt, efterlades Matt uheldigvis på planeten. Helt alene.

Læs evt. videre hos Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=20614

Fakta

Medvirkende
Mark Watney Matt Damon
Melissa Lewis Jessica Chastain
Beth Johanssen Kate Mara
Annie Montrose Kristen Wiig
Venkat Kapoor Chiwetel Ejiofor
Mindy Park Mackenzie Davis
Mitch Henderson Sean Bean
Chris Beck Sebastian Stan
Rick Martinez Michael Pena
Rich Purnell Donald Glover
Teddy Sanders Jeff Daniels
Ryoko Naomi Scott
Alex Vogel Aksel Hennie
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion Mark Huffam, Simon Kinberg, Michael Schaefer, Ridley Scott, Aditya Sood
Manuskript Drew Goddard, Andy Weir
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Pietro Scalia
Scenografi Arthur Max
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Nøgleord 3-D, Astronaut, Mars, Overlevelse, Redningsmission, Rumrejse
Premieredatoer
Biograf 08.10.2015
Dvd 11.02.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 141 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Scott Free Productions, Twentieth Century Fox Film Corporation, International Traders, Mid Atlantic Films, Genre Films
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...