The Revenant

Nordamerikas midtvest, 1823. En gruppe pelsjægere på ekspedition i den vilde ødemark angribes af en indianerstamme. På flugten kommer jægeren Hugh Glass i nærkontakt med en meget bister bjørn, og de andre i gruppen efterlader ham dødeligt såret. Men Glass overlever på et hængende hår og kæmper sig videre gennem sneen og kulden for at gøre regnskabet op med den kollega, som forrådte ham. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Adventure, Drama
Instruktør Alejandro González Iñárritu
Medvirkende Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter
Spilletid 151 min.
Biopremiere 21.01.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alejandro González Iñárritu

(INSTRUKTØR)
I midten 80erne var den 23-årige Inarritu som dj, producer og leder af rock radiostationen WFM med til at revolutionere ungdomskulturen i Mexico City. I 1990 begyndte han at lave reklamespots for største tv-station og grundlagde kort efter Zeta Films, et kombineret reklamebureau og produktionsselskab, der har stået for nogle af de mest kendte ...

Anmeldere

Politiken
"Stærk både på overfladen og i dybden. Iñárritu insisterer på at lave film, der ser mageløse ud og skyr ekstremt krævende udfordringer for at få det til at lykkes."

Berlingske
"Midt i karakterernes lidelser rummer filmen, en stor smuk længsel efter den ordløse natur, der betager og til en vis grad lamslår beskueren."

Jyllands-Posten
"En flot, dramatisk film, der efter sin chokerende optakt fortaber sig i repetitioner."

Weekendavisen
"Det er en af de film, man ser med en følelse af, at kun denne kunstart kunne fortælle historien så tæt og så sandfærdigt."

Ekstra Bladet
"Alt spiller her – scenografi, skuespil, fotografi, lyd og musik går op i den berømte højere enhed. SKAL ses i biografen – og helst i en veludstyret af slagsen. Et nervepirrende sansebombardement, der har fortjent hver eneste af sine 12 Oscar-nomineringer."

Cinemazone
"The Revenant er et mesterstykke og et helt uomgængeligt stærkt værk i nyere amerikansk film om en mand så dedikeret i sin jagt på hævn, at det bliver både hans redning og fortabelse – og ganske enkelt en virtuos film, der hviler komfortabelt i sin legende lette kompleksitet."

Ekko
"... en voldsom vildmarkshistorie, der byder på intense præstationer af DiCaprio og Tom Hardy."

Brugere

02/09-18Leonardi DiCaprio i vildmarken
Iñárritu tog i 2014 filmverdenen med storm med mesterværket Birdman, der er en af de stærkeste film i det nye årtusind (på trods af en lidt for lykkelig slutning)
Der var lagt op til det helt store brag med Revenant, men det viste sig at være en fuser.

Selvom de smukke billeder momentvis betager seeren, fungerer DiCaprio bare ikke her. Han er fejlcastet- selvom han virkelig prøver at få Hugh Glass til at være en troværdig og sympatisk karakterer der kun holder sig i live ved tanken om at hævne sin søn, sidder man som seer, og inderst inde, håbede man sku lidt at den bjørn bare kunne have taget livet af ham og ende hans lidelser.

Opgøret mellem dødsfjenderne i filmens klimaks er vældig brutalt og voldeligt, men gør ikke det nødvendige indtryk på seeren, og når rulleteksterne star...

10/03-16

01/03-16Årets film?
Jeg er stor fan af Alejandro González Iñárritu, og har været det lige siden jeg så hans første film: Amores perros (Love is a Bitch) – og det har vist sig at han ganske enkelt ikke kan lave en dårlig film. 21 gram, Babel, Biutiful og Birdman. De hører alle til blandt mine favoritter.

Fællesnævneren må være kærlighed og smerte. Det er der i og for sig ikke noget revolutionerende i – men det er der i måden Iñárritu fremstiller det på. For det gør virkelig ondt, og han er aldrig bange for at placere sine hovedpersoner i situationer hvor der ikke er nogen udvej.

I sine første 3 film viste Iñárritu os at alt hænger sammen – at de valg vi tager også har stor betydning for andre, bevidst eller ubevidst. Den særlige form for historiefortælling udløste en Oscar – desværre ikke for Iñárrit...

15/02-16Teknisk blændende hævntogt i vildmarken 21
I 1823 blev jægeren Hugh Glass overfaldet af en bjørn under en jagtekspedition i South Dakota. Lederen af ekspeditionen satte to mand til at blive hos Glass, men de efterlod ham blot i den tro, at han var døende. Forbløffende nok overlevede Glass sine voldsomme sår, og han slæbte sig i seks uger gennem vildmarken tilbage til en handelsstation - med et brændende ønske om at tage hævn over de to, som efterlod ham.

Det er altså en imponerende historie fra det virkelige liv, som ligger bag "The Revenant", og den har da også tidligere givet inspiration til et par film. Jeg har ikke set nogen af dem, men jeg tvivler på, at de havde samme tårnhøje ambitionsniveau, som forfatter-instruktør Alejandro González Iñárritu her lægger i historien.

I Iñárritus hænder bliver Glass' historie til en ...

31/01-16Et teknisk mesterværk
The Revenant er den nye film, med Leonardo DiCaprio og Tom Hardy og den er instrueret af Alejandro Inarritu, manden bag Birdman, som vandt en oscar for bedste film sidste år. Denne film har helt sikkert chancen for også at gøre det.

Den her film er en af de flotteste optagede film, jeg nogensinde har set. Kameraføringen var intet mindre end fantastisk. Der er mange scener, hvor kameraet følger en actionscene i flere minutter, og jeg synes at det gav en meget realistisk stemning i filmen. Der blev også brugt naturligt lys fra solen og ild, og der blev næsten ikke brugt kunstigt lys, hvilket jeg synes var rigtigt sejt.

Leonardo DiCaprio gav også en rigtig god præstation. Man håber igennem hele filmen, at han får det godt igen og overlever. Jeg tror og håber virkelig at han får sin fo...

30/01-16Når naturen møder mennesket
Mennesket i naturen, naturen i mennesket. Hvor er det bedre at fortælle en historie om de mest primære drivkræfter, end hos en gruppe pelsjægere i begyndelsen af 1800-tallets nordamerikanske vildmark, når disse stilles overfor voldsomme begivenheder.

Instruktør Alejandro González Iñárritu binder for evigt sin hovedperson Hugh Glass sammen med den bjørnemor der voldsomt forsvarer sine unger i mødet med en trussel. Det i en film der kan ses som en simpel, men intens og dybt spændende fortælling om hævn og overlevelse, men også kan skrælles af lag for lag for at fortælle noget langt dybere og mere vedkommende. Mennesket mod naturen og i den, troen og håbet, men også mødet med det indre mørke, mennesket værste sider, de barske realiteter og civilisations begrænsninger.

Det er desuden e...

21/01-16Leonardo er nok ikke vildt begejstret for store bjørne mere
Det er pænt nederen at være Leonardo DiCaprio i The Revenant. Her bliver han nemlig fatalt såret af en stor bjørn og efterladt i den amerikanske vildmark, hvor han nu forsøger at overleve i den iskolde natur.

Det er groft sagt præmissen i Alejandro González Iñárritus nye film, der passende kunne have fået den danske titel Med forfrossen Leo på iskold overlevelsestur i 1823.

- Læs evt. videre på Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=21223

Fakta

Medvirkende
Hugh Glass Leonardo DiCaprio
John Fitzgerald Tom Hardy
Andrew Henry Domhnall Gleeson
Jim Bridger Will Poulter
Anderson Paul Anderson
Fryman Brendan Fletcher
Johnnie Brad Carter
Murphy Kristoffer Joner
Hikuc Arthur Redcloud
Elk Dog Duane Howard
Powaqa Melaw Nakehk’o
Bag kameraet
Instruktion Alejandro González Iñárritu
Produktion Steve Golin, Alejandro González Iñárritu, David Kanter, Arnon Milchan, Mary Parent, Keith Redmon, James W. Skotchdopole
Manuskript Alejandro González Iñárritu, Mark L. Smith
Forlæg Michael Punke
Fotografi Emmanuel Lubezki
Klip Stephen Mirrione
Scenografi Jack Fisk
Musik Bryce Dessner, Carsten Nicolai, Ryuichi Sakamoto
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Nøgleord Alene i naturen, Baseret på roman, Bjørn, Kamp mod naturen, Overlevelse
Premieredatoer
Biograf 21.01.2016
Dvd 02.06.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 151 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab New Regency Pictures, Anonymous Content, Appian Way, RatPac Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Fox-Paramount Home Entertainment

Se også...