Inferno

Symbolforskeren Robert Langdon - der fandt den hellige gral og afværgede et bombeattentat mod Vatikanet - vågner op med hukommelsestab på et italiensk hospital. Med hjælp fra lægen Sienna forsøger professoren at huske sin fortid og genvinde sin evne til at løse komplekse gåder. Men tiden er knap, for Langdon er oppe imod en gal idealist, der vil lægge jorden øde ved hjælp af en dødbringende virus. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Ron Howard
Medvirkende Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Irrfan Khan
Spilletid 120 min.
Biopremiere 13.10.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Hanks

Thomas J. Hanks er ubestridt en af amerikansk films allerstørste stjerner, ifølge mange sin generations svar på Jimmy Stewart. Og så er han oven i købet en flink fyr. Hanks lagde ud med at trække i drag til sitcom'en 'Tøsedrenge i løbetid' (1980-1982) og startede sin filmkarriere i en række jævne komedier, han helst vil glemme i dag. 'Splash'...

Anmeldere

Politiken
"Filmens grande finale er afviklet med højspænding, men indtil da sad jeg og småkedede mig på trods af de hidsige jagter og de ' spændende' gåder. Hele fænomenet virker lidt hengemt og hinsides sidste udløbsdato."

Berlingske
"Det kunne tyde på, at Dan Browns bøger er den rene afvikling af plot, og at Ron Howard med sit hold af manuskriptforfattere, producere og fotografer ikke nogensinde i løbet af nu tre forsøg rigtigt har knækket koden til, hvordan man skulle lave en filmoverbygning på Dan Browns populære pseudovidenskabelige spændingsromaner."

Jyllands-Posten
"For tredje gang leverer anden divisions-instruktøren Ron Howard en filmatisering af en Dan Brown-roman, sekundalitteratur som hans øvrige. Resultatet er blevet derefter: en rodet historie..."

Information
"Infernos problem er, at der er så mange handlinger, antagelser og konsekvenser, der ingen mening giver, at det næsten heller ikke giver mening at prøve at følge med og regne ud, hvad der er på færde."

Ekstra Bladet
"Et mysterium, der nok er krydret med lidt røgslør og et par hæsblæsende løbescener, men desværre er alt for forudsigeligt og til tider bimlende forvirrende - og som gør, at ' Inferno' aldrig formår at få os til at hive efter vejret i filmens mange iltfattige underjordiske grotter."

B.T.
"Indrømmet, personligt stoppede jeg med at læse Dan Browns Robert Langdon-romaner efter den første (' Da Vinci Mysteriet'), så jeg aner ikke, hvor tro mod bogen filmen er, men synes klart, at det er den bedste film af de foreløbig tre."

Ekko
"Vi stopfodres med oplysninger og ledetråde i et hæsblæsende tempo i smukke Firenze. Stopper man op engang, er det dog tydeligt, at trådene er bundet sjusket sammen."

Brugere

30/10-16Dum, dum og dummere
Actionprofessoren Robert Langdon er tilbage. Denne gang vågner han op på et hospital i Firenze med hukommelsestab og et sår i hovedet, og det viser sig, at hans tilstand har forbindelse til en ekstremistisk milliardær, som begik selvmord få dage forinden. For at løse verdens problemer med overbefolkning havde milliardæren skabt en virus og lagt en plan for at sprede den. Men han lavede også et spor af gåder baseret på Dante, som kan føre én til virussen.

Det er simpelt hen ét af de dummeste, mest absurd konstruerede plot, jeg nogensinde har set på film. Jeg var ikke nogen fan af de to første filmatiseringer af Dan Browns populære bogserie - "The DaVinci Code" og "Angels & Demons" - men her går det helt galt, fordi plottet basalt set er bygget op om, at det skal give én eller anden for...

14/10-16Hæsblæsende action.
Måske er det en fordel at man, som jeg, har læst bogen - og det er nok også godt at det er et stykke tid siden, så jeg ikke var alt for detaljeorienteret.

Jeg har læst alle Dan Brown's bøger - og selv om han ynder at bringe symboler og ny teknologi ind i sine historier, så skriver han i virkeligheden spændingsromaner - hvor vi som læsere, skal holdes i uvis forvirring indtil den store finale. Men plottet er simpelt med helte og skurke - og de gode vinder altid til sidst. I det hele taget ville Brown næppe være blevet verdenskendt, uden Da Vinci Mysteriet - og det røre den medførte, specielt i katolske kredse. Gennem en række postulater (nogle saglige, andre slet ikke) fastslog Brown at Jesus var et helt almindeligt menneske, og at hans efterkommere lever blandt os.

I virkeligheden ...

Fakta

Medvirkende
Robert Langdon Tom Hanks
Dr. Sienna Brooks Felicity Jones
Bertrand Zobrist Ben Foster
Harry Sims 'The Provost' Irrfan Khan
Christoph Bruder Omar Sy
Dr. Elizabeth Sinskey Sidse Babett Knudsen
Vayentha Ana Ularu
Agent Attila Árpa
Marta Ida Darvish
Richard Savage Jon Donahue
Bag kameraet
Instruktion Ron Howard
Produktion Michael De Luca, Andrea Giannetti, Brian Grazer
Manuskript David Koepp
Fotografi Salvatore Totino
Klip Tom Elkins, Daniel P. Hanley
Scenografi Peter Wenham
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Epidemi, Hukommelsestab, Italien, Menneskejagt, Sequel, Virus
Relaterede film Da Vinci Mysteriet, Engle & Dæmoner
Premieredatoer
Biograf 13.10.2016
Dvd 02.03.2017
Øvrige oplysninger
Land USA, Japan, Tyrkiet, Ungarn
Produktionsår 2016
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Imagine Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...