Star Trek Beyond - 3 D (Star Trek Beyond)

Besætningen på det gode rumskib Enterprise er halvvejs igennem deres femårige udforskningsmission, da en sværm af metalliske rumbier tvinger dem til at nødlande på en fremmed planet. Bierne er styret af diktatoren Krull, som skal bruge en kunstgenstand om bord på Enterprise til at realisere sine onde planer. Vil det lykkes kaptajn Kirk, Spock & Co. at uskadeliggøre Krull og slippe levende fra planeten? © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Justin Lin
Medvirkende Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Idris Elba
Spilletid 122 min.
Biopremiere 21.07.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... også 'Beyond' har samtidig formået at bevare charmen, karaktertegningerne og kitschværdien fra tv-forlægget."

Berlingske
"... rig på effekter og retro­futurisme, men fattig på gode historier."

Jyllands-Posten
"Fast & Furious-instruktøren Justin Lin gør alt, hvad han kan for at gøre tredje kapitel i relanceringen af Star Trek-universet stjernegod. Men han kæmper mod et alt for tyndt manuskript."

Information
"Moralen er sød, skurken er ond, og rumskibsjagterne er lidt lange."

Ekstra Bladet
"... fuld smæk for rumskillingen og ovenikøbet med en velturneret, underholdende og ikke mindst nervepirrende historie."

B.T.
"Størstedelen af filmen er storslåede kampe i rummet - masser af laser og ødelæggelse. Og det er godt lavet, men der mangler ligesom noget. Jeg ville ønske vi kom lidt mere ind bag karaktererne."

Cinemazone
"Alt i alt kan det nyeste rumeventyr med Kirk & co. varmt anbefales, og hvis man var fan af de forrige film i reboot-serien, er der ingen tvivl om, at man også skal have denne med."

Ekko
"'Star Trek Beyond' fylder popcornsbægeret op, så man næsten glemmer, at den dybest set er endnu en Star Wars-efterligning."

Brugere

01/08-16Star Trek i (for) sikker stil
Enterprise begiver sig ind i en uudforsket stjernetåge for at undsætte et strandet rumskib. Men der venter en farlig fjende derinde.

Efter to film af J.J. Abrams er ansvaret for den rebootede Star Trek-serie blevet givet videre, fordi Abrams som bekendt har travlt med Star Wars. I stedet er tøjlerne nu overladt til Justin Lin, som primært er kendt for sit arbejde med Fast & Furious, hvor han instruerede flere af seriens bedste film. Og Lin er helt klart et glimrende valg, for hans dynamiske stil med sans for kvik historiefortælling og medrivende action passer også godt til den nye, mere muskuløse udgave af Star Trek.

Plottet i "Star Trek Beyond" er så til gengæld ikke noget særligt - efter to film, der genetablerede de kendte karakterer og var relativt tæt forbundne, kommer vi her ...

25/07-16To Go Where All Of Us Has Been Before
Der er fuld fart over feltet, ofte uden at miste det underholdningsmæssige. Handlingen føles så desværre fortalt, så man efterlades med indtrykket af at der glides glat hen over eventyret, som aldrig føles som en historie der helt får tid til at folde sig ud.

Karaktererne er forsat nemme at holde af og relatere til. Selv om de ikke får meget tid til at vise deres karakterers træk, styrker og svagheder, så er der heldigvis et par pust eller scener som giver en lidt indtryk af personen bag facaden.

Der er masser af action og den er flot flot lavet, men samtidig ret anonym og ofte ikke specielt mindeværdig. Måske fordi den del virker så stor og bragende, mere end intens og tæt på.

Klimaks går hen og bliver mig en anelse ”Burton’sk”, så har jeg dårligt sagt for meget. Hvis man fo...

23/07-16Tanketom underholdning
Var inde med en filmbuddy for at se filmen og må tilstå jeg blev bekræftet i mine fordomme omkring Lin og denne film. Jeg forstår ikke den gode omtale, selvom det ikke kommer bag på mig. Justin Lin har fundet opskriften på en sikker og risikofri succes. Filmen er jo mere eller mindre en lang, kedelig actionscene uden en eneste interessant ide. Ikke alene er plottet så papirtyndt, men løsningerne på flere situationer i filmen er pinagtige. Spil høj musik, det løser en del problemer. Send en mand afsted på en upraktisk motorcykel, det løser også de mest komplicerede problemer. Når I får den set, vil I opdage, hvad der menes. Pff......filmens skurk falder desværre også igennem og ikke alene fremstår han som en fed kliché, men besidder slet ikke en farlighed eller noget, som kunne have været...

Fakta

Medvirkende
Kirk Chris Pine
Spock Zachary Quinto
Uhura Zoe Saldana
Krall Idris Elba
Scotty Simon Pegg
Bones Karl Urban
Chekov Anton Yelchin
Sulu John Cho
Jaylah Sofia Boutella
Føderationens leder Shohreh Aghdashloo
Bag kameraet
Instruktion Justin Lin
Produktion J.J. Abrams, Bryan Burk, Roberto Orci
Manuskript Simon Pegg, Doug Jung, Roberto Orci, John D. Payne, Patrick McKay
Forlæg Gene Roddenberry
Fotografi Stephen F. Windon
Klip Greg D'Auria, Dylan Highsmith, Kelly Matsumoto, Steven Sprung
Scenografi Thomas E. Sanders
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Rumfilm
Nøgleord Baseret på tv-serie, Rumrejse, Rumskib, Seriefilm, Star Trek
Relaterede film Star Trek, Into Darkness: Star Trek
Premieredatoer
Biograf 21.07.2016
Dvd 24.11.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Star Trek 13
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Paramount Pictures, Bad Robot, Skydance Productions, Sneaky Shark
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...