Evolution (Évolution)

Den 11-årige Nicolas lever i en lille kystby udelukkende beboet af børn og kvinder. På byens hospital udsættes børnene jævnligt for eksperimenter, hvilket ingen sætter spørgsmålstegn ved. En dag finder Nicolas et lig i vandet, og han begynder nu at undre sig over sit liv og eksperimenterne og sætter sig for at undersøge, hvad der egentlig foregår i byen. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama, Gyser, Science Fiction
Instruktør Lucile Hadzihalilovic
Medvirkende Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier, Mathieu Goldfeld
Spilletid 81 min.
Biopremiere 23.06.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er blevet en helt særlig film. I sig selv et eksperiment. Et smukt billeddigt med horrorelementer, hvor det menneskelige og andre arter bogstavelig talt og symbolsk udvikles ind i hinanden."

Berlingske
"Der er mange foruroligende, men også underskønne billeder, for eksempel af undervandsflora. Tænk på en kombination af den danske maler Michael Kviums psykiske vanskabninger og instruktøren David Cronenbergs forkærlighed for kropslige transformationer - så er man ret tæt på at vide, om det falder i ens smag."

Jyllands-Posten
"...en symbolladet, halvt surreel kropshorrorfilm, halvt naturalistisk undervandsdrama, der giver masser til eftertanken."

Information
"Film som 'Eraserhead', 'Alien', 'De fortabte børns by', von Triers 'Riget' og J.G. Ballards roman 'The Drowned World' popper op i sindet, når man ser det langsomme - og ikke synderligt uhyggelige - franske gyserdrama."

Cinemazone
"... et ret unikt og meget fascinerende værk. Svært tilgængeligt, krævende og multifacetteret, men samtidig også underskønt at skue, hypnotisk dragende og så lokkende utilgængeligt, at dem, der er villige til at investere noget af sig selv undervejs og i den oplagte efterfølgende debat, også vil blive flot belønnet."

Ekko
"Det er svært at afgøre, hvilke holdninger Hadzihalilovic har – hvis hun da har nogen? – til køn og forældreskabet med denne mærkelige, ondsindede film. Men i det mindste opnår den én ting med stort eftertryk: At finde det uhyggelige i hverdagen."

Brugere

14/02-18evolution
Original, men vammel fransk film, hvor en dreng på en afsides ø gradvist finder ud af tingenes rette sammenhæng i det lille samfund af distancerede mødre og deres sønner, som han befinder sig i. Evolution besidder nogle vanvittig flotte undervandsoptagelser, og man kan ikke undsige instruktøren Lucile Hadzihalilovic fra at have en vision med sin film. Tempoet er dvælende, men ufængende, og selvom der er lagt fantasi og tankevirksomhed i filmens dystre, nærmest fabelbårne mytologi, så overskygger de ulækre, Cronenberg-inspirerede bodyhorror-scener enhver form for reel indlevelse. Evolution er ikke en ukvalitativ film, den lå bare langt væk fra min personlige smag.

Fakta

Medvirkende
Nicolas Max Brebant
Stella Roxane Duran
Moderen Julie-Marie Parmentier
Victor Mathieu Goldfeld
Franck Nissim Renard
Den fjerde dreng Pablo-Noé Etienne
Lægen Nathalie Legosles
Chantal Aimée
Laura Ballesteros
Eric Batlle
Bag kameraet
Instruktion Lucile Hadzihalilovic
Produktion Julien Naveau, Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Sebastián Álvarez
Manuskript Lucile Hadzihalilovic, Alanté Kavaïté, Geoff Cox
Fotografi Manuel Dacosse
Klip Nassim Gordji Tehrani
Musik Jesús Díaz, Zacarías M. de la Riva
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser, Science Fiction
Nøgleord Eksperiment
Premieredatoer
Biograf 23.06.2016
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2015
Spilletid 81 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Noodles Production, Les Films du Worso
Biodistributør Another World Entertainment

Se også...