The Shallows

Luk

Anmeldere

Politiken
"Prisen for flest grin i biografen, når det var meningen, at det hele skulle være rørende, går ergo til ' The Shallows'."

Berlingske
"...subtil ville nu være en tilsnigelse. Men den er ret sober og milevidt fra den kitsch og camp, der ikke mindst kendetegner de kultdyrkede, ubegribelig ringe »Sharknado« -film."

Jyllands-Posten
"Kan man leve med, at hajen får et menneskeligt motiv for at jagte Nancy, så er der gode, angstfremkaldende undervandsgys i vente."

Information
"Med god vilje kunne man kalde filmen en blanding af 'Dødens gab' og 'Sharknado' forstået på den måde, at den begynder godt og gerne vil tages alvorligt, men ender ganske kulørt og helt igennem lattervækkende utroværdigt."

B.T.
"...er gysende og godt sat i scene af den spanske instruktør, Jaume Collet-Serra. Collet-Serra kan sin spænding, så selv spændingsmesteren Alfred Hitchcock må fryde sig i sin grav."

Cinemazone
"The Shallows er dog en af den slags film, der må siges at være instrueret usædvanlig godt. Med sin instruktion får instruktør Jaume Collet-Serra gjort truslen fra vandet insisterende og konstant, mens han samtidig skaber et fint flow, superbt flankeret af Blake Lively, der endnu en gang viser sin store spændvidde som skuespiller."

Ekko
"Et overflødighedshorn af effekter kan ikke skjule, at forsøget på at lave en slags Jaws til GoPro-generationen er mere komisk end uhyggeligt."

Brugere

29/07-18Tandløs hajfilm 3
Der er hedebølge i landet, og så skal man da på stranden og bade. I dén anledning fik jeg lyst til at udforske nogle af de gyserfilm, der omhandler menneskeædende hajer, som jeg endnu ikke har set. Jeg havde især hørt en del om "The Shallows", men jeg blev noget skuffet.

Jeg havde ikke forventet det store af filmen. Men jeg havde nok forventet mere. I det store hele fandt jeg filmen ret kedelig. Dette kan skyldes, at "The Shallows" er en af den slags film, der foregår på stort set samme location og efterlader hovedpersonen alene og talende med sig selv eller med en måge ..... Ja .... og mågen har forresten ingen relevans eller indflydelse på plottet. Sådan.

"Jaws" er næppe realistisk, men jeg kunne stadigvæk ikke lade være med at sige, til min bror, som jeg så "The Shallows" sammen...

14/09-16Begravet til søs i 127 timer - med haj.
Filmen er i den grad i familie med husbond Ryan Reynolds Buried - eller måske mest Danny Boyle's 127 timer, idet vi følger vores hovedperson helt tæt - stort set uden anden menneskelig kontakt.

Indrømmet, fra start troede jeg at jeg skulle se en billig form for gyserfilm, med referencer til andre haj-film, tilsat en køn pige - som Blake Lively afgjort er. Men The Shallows udvikler sig heldigvis til at blive mere end det, og jeg endte med at blive opslugt af drameat om liv og død.

Temaet er selvfølgelig langt fra nyt, og filmen vil også bidrage til myten om de menneskeædende hajer - hvilket endnu engang vil være uretfærdigt, når man tager i betragtning hvor få uprovokerede hajangreb der finder sted.

I gennemsnit dør ca. 6 mennesker om året, som følge af nærkontakt med en haj. Til...

Fakta

Medvirkende
Nancy Blake Lively
Carlos Óscar Jaenada
Fader Brett Cullen
Chloe Sedona Legge
Bag kameraet
Instruktion Jaume Collet-Serra
Produktion Lynn Harris, Matti Leshem
Manuskript Anthony Jaswinski
Fotografi Flavio Martínez Labiano
Klip Joel Negron
Scenografi Hugh Bateup
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser, Thriller
Nøgleord Haj, Kamp mod naturen, Overlevelse, Surfer
Premieredatoer
Biograf 18.08.2016
Dvd 16.02.2017
Øvrige oplysninger
Alternativ titel In the Deep
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 90 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Columbia Pictures, Ombra Films, Weimaraner Republic Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...