Jack Reacher: Never Go Back

Da eks-militærbetjenten Jack Reacher vender tilbage til sin gamle enhed, erfarer han, at undersøgelseslederen, major Susan Turner, er blevet arresteret for kontraspionage. Samtidig anklages Reacher for et mord, der skete 16 år tidligere. Reacher aner en fælde, og i bestræbelserne på at rense sit og Turners navn kommer han på sporet af en sammensværgelse i den amerikanske regering. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Thriller
Instruktør Edward Zwick
Medvirkende Tom Cruise, Cobie Smulders, Patrick Heusinger, Aldis Hodge
Spilletid 118 min.
Biopremiere 20.10.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Cruise

Den 14-årige Thomas Cruise Mapother IV gik fra brydning til skuespil efter en knæskade – and the rest is history, som man siger. Han slog igennem med ungdoms-komedien 'Fræk Business' (1983) og herefter etablerede den 170 centimeter høje skuespiller sig som den førende blandt det kritikerne i de tidlige 1980’ere yndede at kalde ’The Brat Pack’. ...

Anmeldere

Politiken
"Artige Tom Cruise er stadig langt fra mit billede af den gådefulde, halvdæmoniske Jack Reacher, men hvad gør det, når han selv tager sig af de fleste stunts, og de virkelig giver smæk for skillingen?"

Berlingske
"...to timer med popcornsvold og en Tom Cruise, der demonstrerer en mikroskopisk del af sit skuespilregister og som i mange andre film kun røber følelser med en sitrende kæbemuskel."

Jyllands-Posten
"Her jongleres der opfindsomt med klichéerne, skønt historien ikke er ganske overskuelig. Der er fart over feltet, replikkerne kontante og samspillet mellem de tre i orden."

B.T.
"Der er bestemt ingen overraskelser i Tom Cruises nye film om eks-soldaten Jack Reacher. Men hvis du er til hårde bananer, seje chicks og non-stop action, så er begge timer godt investeret."

Cinemazone
"Alt det spændende i opklaringen af komplottet er udeladt, kampscenerne er heftige, men drænet for eget liv – og man sidder egentlig blot og venter på, at Zwick og Cruise afslører, at de rent faktisk er i gang med en thriller-spoof, så der er en pointe med de tunge klichéer, de arbejder med."

Brugere

04/02-17Tilbage til 80érne
Politiet og militæret tumler rundt som kegler på en bowlingbane - uden at være andet end statister i Reachers kamp mod nogle forbryderiske officerer.

Denne gang forsøges Reachers panser at blive brudt af en "måske" datter - bare for at han skal være lidt menneskelig. Alligevel går han fra det ene slagsmål og direkte til det næste, som en arrig hveps der har færten af en marmelademad - uden at overveje konsekvenserne.

Den slemme håndlanger er bondesnu, og bruger handsker konstant - mens Reacher & Co planter fingeraftryk på alt. Det sætter endnu en gang vores helt op mod myndighederne. Action er ganske fin - men plottet er under gennemsnit.

22/12-16Lige præcis: Never go back ...
Den omstrejfende eks-soldat Jack Reacher tager til Washington for at besøge den major, der har overtaget hans tidligere kommando i militærpolitiet. Men da han kommer frem, er majoren blevet arresteret for landsforræderi, og snart er Reacher selv anklaget for mord. Situationen bliver yderligere kompliceret af, at Reacher måske har en teenagedatter, som også bliver rodet ind i begivenhederne.

Det er fire år siden, at Tom Cruise debuterede som Jack Reacher i filmen af samme navn, som var en klar positiv overraskelse for mig. Nu kommer der så en forudsigelig toer, baseret på én af de andre bøger i Lee Childs serie (der pt. omfatter 21 bind). Og det er ret meget en omgang til af det samme, bortset fra at "Never Go Back" på alle punkter er dårligere end den første film.

For det første ha...

21/10-16Vellavet, Men Konventionel Franchise-Fuser 2
Jeg var ovenud begejstret for den første film med Jack Reacher. McQuarrie's effektive actioninstruktion kombineret med Cruise's devil-may-care attitude sikrede en stilsikker, effektiv actionfilm med en fængende historie; med et par huller i den interne logik. Derfor var jeg også spændt på denne efterfølger, da Edward Zwick og Cruise's sidste kollektive projekt var den flotte The Last Samurai.

Tom Cruise har stadig Jack Reacher-rollen i sin hule hånd og spiller ham med al den fysiske aktivitet og indlevelse, man efterhånden forventer fra et Cruise action-fliick. Cobie Smulders er også ret god som den modvillige major, der må tage med Reacher for at rense deres navne. De fungerer begge to fortrinligt i actionscenerne og både modtager og giver øretæver på yderst professionel manér.

De...

Fakta

Medvirkende
Jack Reacher Tom Cruise
Susan Turner Cobie Smulders
Jægeren Patrick Heusinger
Espin Aldis Hodge
Prudhomme Austin Hebert
General Harkness Robert Knepper
Oberst Moorcroft Robert Catrini
Bag kameraet
Instruktion Edward Zwick
Produktion Tom Cruise, Don Granger, Christopher McQuarrie
Manuskript Richard Wenk, Edward Zwick, Marshall Herskovitz
Forlæg Lee Child
Fotografi Oliver Wood
Scenografi Clay A. Griffith
Musik Henry Jackman
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Sequel
Relaterede film Jack Reacher
Premieredatoer
Biograf 20.10.2016
Dvd 02.03.2017
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Jack Reacher: Never Look Back
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Paramount Pictures, TC Productions, Skydance Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...