Lev om natten (Live by Night)

Joe Coughlin er søn af en politimand. Under 1920'ernes forbudstid bryder han med sin opvækst for at blive en stor kanon i Bostons forbrydersyndikat. Men selv underverdenens gangstere lever efter et moralsk kodeks, som man ikke overtræder uden at betale en høj pris. Da Joe møder kvinden Graciella, der er kæreste med en mafioso, træffer han en beslutning, der vil forandre hans liv for altid. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama
Instruktør Ben Affleck
Medvirkende Ben Affleck, Scott Eastwood, Elle Fanning, Zoe Saldana
Spilletid 129 min.
Biopremiere 12.01.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

(INSTRUKTØR)
Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Anmeldere

Politiken
"Affleck overrasker ofte positivt, men melodramaet ligger altid på lur, og her kortslutter hovedpersonens distance til begivenhederne og instruktørens manglende distance til sin hovedrolleindehaver i en underholdende, men lidt klodset gangsterfilm."

Berlingske
"Affleck er en dygtig mand, men »Lev om natten« er langt fra lige så go' som »Argo«, og i Hollywood - akkurat som i mafiaen - kan det være farligt at køre på rutinen, for så kommer der hurtigt en dygtigere, større og mere brutal konkurrent og tager din plads."

Jyllands-Posten
"Handlingen forekommer både springende og rodet, og der bydes ikke på iøjnefaldende skuespilpræstationer."

Weekendavisen
"Joe er ingen Scarface, og det er hans styrke som karakter. Han ved, at han kunne sige fra, hvis det var. Denne iboende anstændighed - plus den prægtige periodeskildring - gør 'Lev om natten' særdeles seværdig."

Ekko
"Ben Afflecks ambitiøse gangsterdrama virker langt og usammenhængende på trods af veldrejet action og en fortryllende Elle Fanning."

Brugere

05/06-17Affleck På Afveje
Gangsterbasker baseret på Dennis Lehane's fremragende roman om irske Joe Coughlin, der kæmper sig til tops i Miami's spiritusverden, hvor han møder et væld af nuancerede karakterer.

Der er kort og godt tale om en klassisk rise-and-somewhat-fall skabelonhistorie, og med tanke på Afflecks hårdtslående instruktørdebut Gone, Baby Gone (der ligeledes var baseret på et Lehane-forlæg) var jeg meget spændt på denne film. Desværre kan jeg afsløre, at Affleck har lavet sin første, propre "bomb". Misforstå mig ikke. Produktions- og skuespillermæssigt er der tale om en velsmurt maskine og især actionscenerne er flot koreograferede. Men filmen har seriøse pacing-problemer.

Faktisk er filmen så klodset skruet sammen at den føles som en serie af små korte klip uden nogen sans for følelsesmæssig ...

10/02-17Affleck instruerer sig selv, igen.
Det gik glimrende i The Town, og endnu bedre i Argo (der som bekendt scorede en Oscar som bedste film). Det må have løftet hans selvtillid til nye højder, meget naturligt.

Og skal man nævnes blandt de helt store, som Martin Scorsese,Francis Ford Coppola og Brian De Palma - så er man nødt til at lave en ordentlig gangsterfilm. Sådan har Affleck sikkert tænkt - og da han fik fat i et manuskript fra Dennis Lehane (Mystic River, Shutter Island og hans egen Gone Baby Gone), som handlede om netop det - så så det ud som et perfekt match.

Filmen har endda et anderledes tvist, da KKK og race også ender med at blive en vigtig del af historien - som starter i Affleck's egen hjemby Boston, og ender i Miami.

Historien er fin nok, men der er ikke højdepunkter eller godt nok skuespil, til at s...

Fakta

Medvirkende
Joe Coughlin Ben Affleck
Danny Coughlin Scott Eastwood
Loretta Figgis Elle Fanning
Graciella Suarez Zoe Saldana
Emma Gould Sienna Miller
Gary Smith Anthony Michael Hall
Brendan Loomis Chris Sullivan
Thomas Coughlin Brendan Gleeson
Tim Hickey Titus Welliver
Dion Bartolo Chris Messina
Bag kameraet
Instruktion Ben Affleck
Produktion Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson Killoran, Jennifer Todd
Manuskript Ben Affleck
Forlæg Dennis Lehane
Fotografi Robert Richardson
Klip William Goldenberg
Scenografi Jess Gonchor
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Gangsterfilm, Periodefilm
Nøgleord 1920'erne, Baseret på roman, Gangster, Mafia
Premieredatoer
Biograf 12.01.2017
Dvd 08.06.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Warner Bros., Appian Way, Pearl Street Films
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...