Train to Busan (Busanhaeng)

Seok-Woo skal ledsage sin datter, Soo-An, fra hovedstaden Seoul til Busan, hvor pigens mor venter. Uheldigvis falder togets afgang sammen med udbruddet af en zombieepidemi. Seok-Woo og Soo-An må nu stå sammen med de få andre passagerer, der ikke er inficeret, for at overleve turen. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Gyser, Thriller
Instruktør Sang-ho Yeon
Medvirkende Yoo Gong, Soo-an Kim, Yu-mi Jeong, Dong-seok Ma
Spilletid 118 min.
Biopremiere 12.01.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...sindssygt spændende og skide uhyggelig. Som en Hitchcock-film er den simpelthen så snedigt tænkt, at scenograferne ikke har haft brug for mere end nogle togvogne for at overgå de fleste af de seneste års store udstyrsstykker inden for genren."

Berlingske
"Lidt for tykt melodrama i anden del irriterer også og er lige ved at få en kompakt spændingsoplevelse, der ligner en krydsning af »Cassandra-broen« (1976) og »28 Days Later« (2002), til at gå helt i stå. Spændingen gnasker dog for det meste veloplagt tværs gennem de nævnte forhindringer."

Jyllands-Posten
"Det er "Speed" møder "The Walking Dead"; det er på grænsen til det kitschede, og der skrues op for sentimentaliteten til sidst, men det er også både blodigt og skamløst underholdende."

Weekendavisen
"... et behændigt riff på det apokalyptiske tema."

Cinemazone
"I zombiegenrens bingospil får 'Train to Busan' fuld plade, men når de velkendte elementer leveres så dynamisk underholdende og selvsikkert som tilfældet er her, så husker man igen hvorfor zombier er evigt populære."

Ekko
"... først og fremmest brillerer filmen med sin iscenesættelse, der aldrig løber tør for dynamisk inspiration og solidt samspil mellem karaktererne."

Brugere

02/11-16God, gammeldags zombiehorror
Zombieapokalypsen sniger sig med om bord på et sydkoreansk højhastighedstog. God, gammeldags zombiehorror, der nærmest er én lang velsmurt actionsekvens med effektiv udtynding blandt passagererne og god brug af toget som lokation, før den lige skruer en tak for meget op for patos til sidst. Men stadig fire store stjerner herfra.

Set på CPH:PIX 2016.

Fakta

Medvirkende
Seok Woo Yoo Gong
Soo-an Soo-an Kim
Sung Gyeong Yu-mi Jeong
Sang Hwa Dong-seok Ma
Unge Gook Woo-sik Choi
Yong-Suk Eui-sung Kim
Ki-chul Jang Hyuk-Jin
Jin-hee So-Hee Ahn
Bag kameraet
Instruktion Sang-ho Yeon
Produktion Dong-ha Lee
Manuskript Sang-ho Yeon, Joo-suk Park
Fotografi Hyung-deok Lee
Klip Jin-mo Yang
Musik Young-gyu Jang
Genrer og relationer
Genre Action, Gyser, Thriller
Undergenre Zombiefilm
Nøgleord Far-datter, Korea, Tog, Zombie
Premieredatoer
Biograf 12.01.2017
Øvrige oplysninger
Land Sydkorea
Sprog Koreansk
Produktionsår 2016
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Next Entertainment World, RedPeter Film
Biodistributør Reel Pictures

Se også...