Rogue One: A Star Wars Story - 3 D (Rogue One: A Star Wars Story)

Det Galaktiske Imperium vil bygge et supervåben i det ydre rum. Våbendivisionens afdelingschef, Krennic, kidnapper videnskabsmanden Galen Erso, hvis forskning rummer nøglen til Dødsstjernens planetødelæggende kraft. En gruppe oprørere, anført af guerillasoldaten Saw Gerrera, vil stjæle plantegningerne til Dødsstjernen fra Imperiet. Til indsatsstyrken hverver de den slagkraftige Jyn, som er Galens datter. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Gareth Edwards
Medvirkende Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Alan Tudyk
Spilletid 133 min.
Biopremiere 14.12.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...føles ikke som et stort episk drama, men en heftig, voldelig afrundet fortælling med alle de komponenter, som kendetegner det ' Star Wars'-legendariske."

Berlingske
"Den nye »Star Wars«-film, der ligger udenfor den planlagte serie, er flot, fængende og for lang."

Jyllands-Posten
"Filmen er fejende flot, selvom den flere gange mimer den computerspilsæstetik, som universet nu også er sølet ind i."

Information
"... en flot, underholdende og værdig tilføjelse til det omfangsrige Star Wars-univers."

Ekstra Bladet
"Det er selvfølgelig altid farligt at bevæge sig ind i et univers, der har betydet så meget for så mange (og stadig gør det), men Edwards og kompagni slipper ualmindelig godt fra deres eventyr, der måske ikke har helt samme magiske fascinationskraft som i første ombæring, men snildt skriver sig ind som en af de absolut bedre film i franchisen."

B.T.
"Der er Star Wars for alle pengene, guf for enhver feinschmecker. Kampe i luften, på landjorden og i det ydre rum."

Cinemazone
"...en flot realiseret og helt igennem underholdende kupfilm, hvor det gælder om at få ledetrådene ført sammen og gennemføre selve det centrale kup af tegningerne af Dødsstjernens konstruktion, så oprørerne kan få deres vitale ledetråd til at overleve A New Hope."

Ekko
"Der er smæk for skillingen i den velspillede og beskidte Rouge One: A Star Wars Story, der maner frygten for disneyficering definitivt i jorden."

Brugere

15/12-16Kedelig!
Disney har købt Star Wars-franchisen for rigtig mange millioner af dollars, og det er da klart, at de gerne vil presse alt det, de kan ud af deres investering.

Sidste år kom episode 7, der, for mit vedkommende, var en succes, selvom historien var stort set kopieret fra episode 4.

Jeg glæder mig til episode 8, ikke mindst for at se et af mine yndlingsfilmuniverser udvikle sig.

Derfor burde Rogue One også ramme plet, da den jo placerer sig flot mellem episode 3 og episode 4 i én af filmhistoriens mest indbringende sagaer.

Rogue One har det hele. Et kæmpebudget på 200 millioner dollars, store stjerner som en Forrest Whittaker og Mads Mikkelsen, og et plot der er meget Star Warsk med masser af god gammeldags ramasjang og effekttrylleri fra Industrial Light and Magic. Problemet e...

15/12-16Flot, Men Mangelfuldt, Spinoff
Gareth 'Godzilla' Edwards' bud på et Star Wars-spinoff er en ret dyster omgang, der effektivt maner enhver påstand om "Disneyficering" af franchiset i jorden.

Rogue One handler om Jyn Erso, der efter at have set sin far, Galen (Mikkelsen) kidnappet af Imperiet, er blevet en lovløs omstrejfer. Hun samles op af en ekstremistisk oprørsgruppe og via den bliver hun ført ind i en dødbringende kamp mod Imperiet, der, under ledelse af den sleske Krennic, er i færd med at bygge et nyt, altødelæggende supervåben; en våben som Jyns far er hovedarkitekten bag.

Rogue One er fra starten meget konsekvent i sin insisteren på at skille sig ud fra den primære saga; dette vises bl.a. via manglen på både intro-march samt den obligatoriske text-crawl, der jo ellers er de to mest genkendelige tegn i hel...

14/12-16The Missing Link
Jeg var heldig at blive inviteret til åbningen af det nye IMAX teater i Cinemaxx i Aarhus - og det blev fejret med manér. Til lejligheden var gallapremieren for Rouge One flyttet fra København og til denne imponerende sal. Masser af champagne, canapeer og chokolade - og en goodibag fyldt med Star Wars merchandise. Hertil en hær på 15 storm troopers, Dart Vader (naturligvis), Kejseren og lige så mange fra den gode side - alle overdøvet af brølet fra diverse Star Wars temaer. Aarhus borgmester blev eskorteret til silkesnoren at 6 granvoksne troopers og fik den klippet. Herefter kom vi ind i en åbenbaring af en sal/auditorium, som rejste sig op i 3. sals højde (eller mere?) - med god plads og luksussæder i læder.

Efter introduktion af Cinemaxx's direktør og IMAX vicedirektør, blev der ...

Fakta

Medvirkende
Jyn Erso Felicity Jones
Kaptajn Cassian Andor Diego Luna
Afdelingschef Orson Krennic Ben Mendelsohn
K-2SO Alan Tudyk
Bodhi Rook Riz Ahmed
Galen Erso Mads Mikkelsen
Saw Gerrera Forest Whitaker
Chirrut Îmwe Donnie Yen
Mon Mothma Genevieve O'Reilly
Baze Malbus Jiang Wen
Darth Vader (stemme) James Earl Jones
Bag kameraet
Instruktion Gareth Edwards
Produktion Simon Emanuel, Kathleen Kennedy, Allison Shearmur, Tony To
Manuskript Chris Weitz, Tony Gilroy
Fotografi Greig Fraser
Klip John Gilroy, Colin Goudie, Jabez Olssen
Scenografi Doug Chiang, Neil Lamont
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Nøgleord 3-D, Det ydre rum, Far-datter, Forsker, Modstandsbevægelse, Seriefilm, Stjernekrigen
Relaterede film Stjernekrigen, Rogue One: A Star Wars Story - 2 D, Star Wars: The Last Jedi - 3 D
Premieredatoer
Biograf 14.12.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 133 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Lucasfilm, Walt Disney Studios Motion Pictures, Allison Shearmur Productions
Biodistributør The Walt Disney Company

Se også...