Dunkirk

I maj 1940 er 400.000 allierede soldater fanget på den nordfranske strand Dunkerque, hvor de er omringet af tyske tropper. Situationen er en militær katastrofe, og soldaterne er så godt som dødsdømte. Men de allierede styrker forsøger alligevel en evakuering. Kræfterne sættes ind til lands, til vands og fra luften, og mange civile fiskerbåde bidrager til, hvad der siden er kaldt "miraklet i Dunkirk". © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama, Krigsfilm
Instruktør Christopher Nolan
Medvirkende Kenneth Branagh, Mark Rylance, Harry Styles, Tom Hardy
Spilletid 106 min.
Biopremiere 20.07.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kenneth Branagh

Teaterkometen Kenneth Branagh blev igennem mange år hyldet som den næste Laurence Olivier og har som filminstruktør bidt skeer med Shakespeare ved fem lejligheder indtil videre. Mest kendt er nok 'Henrik V' (1989) samt hans 4 timer lange stjernespækkede Hamlet-fortolkning, hvor han også spiller hovedrollen selv. Endelig handler low-budget-fil...

Anmeldere

Politiken
"Sceneskiftene er sammen med brugen af langsomme panoreringer og tavshed med til at skabe uro og spænding i et værk, hvor man sjældent tænker over, hvem skuespillerne er."

Berlingske Tidende
"Christopher Nolan - den store auteur i mainstreamen - har skabt et medrivende drama om 2. Verdenskrigs store, spektakulære evakuering."

Jyllands-Posten
"Christopher Nolan er en ambitiøs filmmager, der bryder konventioner og skaber selvstændige værker. Med ”Dunkirk” viser han, hvor effektivt billeder, lyd og klipning kan kombineres til et sansebombardement uden sidestykke."

B.T.
"... når lyset igen tændes, sidder 'Dunkirk' ikke alene på nethinden. Det britiske mod og Nolans budskab sidder også i marv og ben."

Cinemazone
"...et uforligneligt audiovisuelt angreb på sanserne, der inviterer til 1 time og 46 minutter i en højspændt trykkoger. Dunkirk gør for slaget ved Dunkerque, hvad Saving Private Ryan gjorde for invasionen af Normandiet. Det her er en biografoplevelse, du ikke må snyde sig selv for."

Ekko
"Det er et dynamisk studie i suspense, men også med miljø- og atmosfæreskabende sidegevinst. Netop i farten får Nolan vist os følelsen af krig anno 1940: saltvandsgennemblødte, tunge uniformer, rifler i baglås, piloternes afhængighed af læderstropper og briller med tunge metalbeslag og fodtussernes altoverskyggende lyst til bare at komme væk."

Brugere

21/07 13:53En stor biografoplevelse! Set i 70mm 1
Christopher Nolan kan noget med billeder og lyd, og Dunkirk er en eksplosiv rejse tilbage i tiden til en af 2. verdenskrigs største og mest heroiske bedrifter, nemlig evakueringen af hele den 400.000 mand store engelske hær fra Normandiet, på flugt fra tyske bomber, kugler og torpedoer.

Det er en historie, der skriger efter at blive filmatiseret, og ikke mindst en historie, der har en helt indfødt storladenhed og grandiositet over sig, og det formår Nolan fuldt ud at portrættere på det store lærred. Da den engelske flåde ikke havde skibe nok, fik man civile både, fiskere, lystbåde og hyggeskibe, til at tage den farefulde færd for at hente de engelske soldater hjem!

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/dunkirk/498


Fakta

Medvirkende
Orlogskaptajn Bolton Kenneth Branagh
Hr. Dawson Mark Rylance
Alex Harry Styles
Farrier Tom Hardy
Tommy Fionn Whitehead
Løjtnant Winnant James D'Arcy
Collins Jack Lowden
Peter Tom Glynn-Carney
Gibson Aneurin Barnard
George Barry Keoghan
Rystende soldat Cillian Murphy
Bag kameraet
Instruktion Christopher Nolan
Produktion Christopher Nolan, Emma Thomas
Manuskript Christopher Nolan
Fotografi Hoyte Van Hoytema
Klip Lee Smith
Scenografi Nathan Crowley
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Undergenre Periodefilm
Nøgleord Anden verdenskrig, Baseret på en virkelig historie, Overlevelse, Soldater
Premieredatoer
Biograf 20.07.2017
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA, Holland, Storbritannien
Produktionsår 2017
Spilletid 106 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Warner Bros., Syncopy, StudioCanal, Dombey Street Productions, Kaap Holland Film
Biodistributør Warner Bros. Pictures