Mother! (mother!)

En ung, gravid kvinde holder sig beskæftiget med at renovere et kæmpe hus. Hun er lige flyttet ind med sin nye, ældre ægtemand, der er en anerkendt forfatter. De elsker hinanden, men noget er ikke, som det skal være. Små misforståelser får lov at vokse sig store. Og efterhånden som manden byder flere og flere fremmede gæster indenfor i huset, begynder forholdet at knage faretruende. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Darren Aronofsky
Medvirkende Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer
Spilletid 120 min.
Biopremiere 14.09.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det her er Darren Aronofsky, når han er mest opulent, overgearet og hyperintens. En i udgangspunktet fascinerende film, der efterhånden løber af sporet. "

Berlingske
"...bliver for ensidigt tromlende og ufortalt, og derfor vil jeg hellere brække en arm, fremfor at gense Aronofskys ringeste film."

Jyllands-Posten
"Aranofskys leg med klichéerne bliver en kliché i sig selv her. Filmen er en håndholdt vulgarisering af brødrene Grimms symbolfortællinger. Temaet behandles hverken med den samme outrerede finesse som i Lars von Triers "Antichrist" eller nysgerrige magiske realisme som i Amat Escalantes "The Untamed"."

Cinemazone
"Mother! er en nyfortolket klassiker af bibelske dimensioner, der vil blive obligatorisk pensum i religionsundervisning. Et storslået projekt om at modernisere Biblen til nutidens globale problemer set fra det vigtigste vi har – Jorden."

Ekko
"Problemet med mother! er, at symbolikken er så tyk, at det bliver ganske trættende."

Brugere

25/10-17Argh! 2
*spoilers*

En ung kvinde er ved at istandsætte det hus, som hun bor i sammen med sin mand, en noget ældre berømt forfatter. En dag bliver et aldrende par inviteret indenfor af forfatteren, men da parrets to sønner også dukker op, ender det i tragedie og en bizar omgang gravøl i huset. Men det er kun starten på en strøm af grænseoverskridende gæster og indtrængere.

Darren Aronofsky springer ud i rendyrket kunstfilmstil med "Mother!", der indledningsvis bliver serveret som tungt intellektuel horror i en stil, som kan minde om von Triers "Antichrist" eller den mexicanske "The Untamed", der havde premiere for et års tid siden.

Der bliver bygget mere og mere på en halvt uudtalt konflikt mellem det mandlige og det kvindelige, repræsenteret ved de to hovedpersoner, der fremstår som ren...

11/10-17Aronofsky: "You thought you were going to have a good time lmao"
Jeg beundre alt ved denne film. Tør at gå veje, som kun von Trier' film har turde gå. Ambitionerne er skarpe og skuespillet er fænomenalt. Metafor og symboler er der rigeligt af, og den er en oplevelse, som jeg nok aldrig nogensinde vil glemme.

At de danske kritiker' samlede vurdering ligger på 2.5 (ud af 6), hvorimod amerikanernes samlede Metacritic lægger på 75 (ud af 100), er jeg færdig af grin over, men jeg er glad for at se, at Lauge Hendriksen fra Cinemazone kunne sætte pris på, hvad filmen er! Men det viser perfekt, hvor opdelt publikum bliver over dette fremragende håndværk!

14/09-17Darren Aronofsky på stoffer 4
Prætentiøs nonsens som burde være forbudt at lave.

Fakta

Medvirkende
Jennifer Lawrence
Javier Bardem
Ed Harris
Michelle Pfeiffer
Domhnall Gleeson
Brian Gleeson
Stephen McHattie
Kristen Wiig
Stefan Simchowitz
Jovan Adepo
Bag kameraet
Instruktion Darren Aronofsky
Produktion Darren Aronofsky, Scott Franklin, Ari Handel
Manuskript Darren Aronofsky
Fotografi Matthew Libatique
Klip Andrew Weisblum
Scenografi Philip Messina
Musik Jóhann Jóhannsson
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Psykologisk gyser
Nøgleord Gravid, Parforhold
Premieredatoer
Biograf 14.09.2017
Dvd 01.02.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Protozoa Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...


Black Swan
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The Wrestler
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Noa
2014
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Noa - 3 D
2014
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk