Coco - 2 D (Coco)

Den 12-årige mexicanerdreng Miguel drømmer om at blive musiker, men det vil hans familie slet ikke høre tale om. Da han i smug vil deltage i et talentshow på De Dødes Dag, stjæler han en guitar fra den afdøde popstjerne Ernesto de la Cruz' gravsted. Men det skulle han aldrig have gjort! Miguel transporteres til dødsriget, hvor han må søge sine forfædres tilladelse til at vende hjem igen. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Familiefilm, Komedie, Musical
Instruktør Lee Unkrich, Adrian Molina
Medvirkende Lucas Lomholt Eriksen, Pelle Emil Hebsgaard, Carsten Svendsen, Susanne Breuning
Spilletid 105 min.
Biopremiere 08.02.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Coco - 2 D kan ses i 1 biograf på torsdag.

Anmeldere

Politiken
"Filmens helt store fortjeneste som visuel fortælling er nemlig, at den formår at gøre døden til noget overkommeligt og næsten forståeligt for børn og samtidig fungere for alle aldersklasser som et rigtig godt debatindlæg imod netop familiehemmeligheder."

Berlingske
"Med kærlige nik til mestre som Hayao Miyazaki, Tim Burton og mexicansk folklore leverer »Coco« en smuk, sjov og hjertevarm påmindelse om at huske vores historie - dem, der kom før os."

Jyllands-Posten
"...en mesterlig film, hvor en overvældende smuk animation, storladne sange og optrin er fuldkommen overbevisende. At historien slår smut og vrister sig i en anden retning end først forventet, gør kun filmen endnu bedre."

Information
"...en af de mest opmuntrende og humørfyldte film om vi levendes forhold til døden og de døde, jeg nogensinde har set. Det er stærke sager for en frafalden lutheraner som mig."

B.T.
"Med farver, musik og et uventet orginalt budskab om liv både før og efter døden tager ' Coco' dig med på et eventyr, som du sent vil glemme."

Cinemazone
"Coco er en underholdende og dybt rørende film, som med en musikalsk glæde rammer lige i mellemgulvet, og til sidst var jeg rørt til tårer."

Ekko
"Heldigvis er Coco en visuelt overdådig film, nærmest et comeback for selskabet, der uhøjtideligt og uden omsvøb fejrer døden som en naturlig del af livet."

Brugere

08/03-18Klassisk Disney-historie i flot Pixar-indpakning
En mexicansk dreng drømmer om at blive musiker, selv om hans musikhadende familie forsøger at forbyde det. Da han i desperation stjæler en berømt guitar, ender han med at blive transporteret til de dødes land, og der vil han være fortabt for evigt, hvis han ikke finder tilbage inden solopgang.

Pixars seneste er bygget op omkring den berømte mexicanske helligdag for de døde, Día de Muertos - den, hvor man pynter op med farvestrålende makabre temaer og fejrer sine afdøde slægtninge. Traditionen siger, at de døde på den dag vender tilbage og besøger familien, og derfor sætter man fx mad frem som offergaver.

Temaet med at huske og ære sin familie er derfor også grundlaget for hele handlingen i "Coco", der selvfølgelig ligeledes trækker på traditionen, om at der på helligdagen er åbent ...

Fakta

Medvirkende
Miguel Rivera (stemme) Lucas Lomholt Eriksen
Héctor (stemme) Pelle Emil Hebsgaard
Ernesto de la Cruz (stemme) Carsten Svendsen
Mamá Imelda (stemme) Susanne Breuning
Abuelita (stemme) Pia Rosenbaum
Far (stemme) Jens Sætter-Lassen
Papá Julio m.fl. (stemme) Ole Boisen
Mor (stemme) Neel Rønholt
Mamá Coco (stemme) Vigga Bro
Tante Rosita m.fl. (stemme) Julie Agnete Vang
Tante Victoria (stemme) Sofie Gråbøl
Onkel Oscar / Onkel Felipe (stemme) Jens Andersen
Frida Kahlo (stemme) Ditte Hansen
Chicharrón (stemme) Torben Zeller
Gustavo (stemme) Uffe Holm
Bag kameraet
Instruktion Lee Unkrich, Adrian Molina
Manuskript Matthew Aldrich, Jason Katz, Adrian Molina, Lee Unkrich
Klip Steve Bloom
Scenografi Harley Jessup
Musik Germaine Franco, Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie, Musical
Undergenre Animation
Nøgleord Computeranimation, Disney, Mexico, Musiker, Pixar
Relaterede film Coco - 3 D - org.vers.
Premieredatoer
Biograf 08.02.2018
Dvd 21.06.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 105 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Pixar Animation Studios
Biodistributør The Walt Disney Company
Dvd-distributør The Walt Disney Company

Se også...