Wind River

Jægeren Cory Lambert finder et kvindelig i Wyomings snedækkede vildmark. En nyuddannet kvindelig FBI-agent, Jane Banner, udsendes fra Las Vegas for at lede efterforskningen. Cory, der selv har prøvet at miste en af sine nærmeste, tilbyder at hjælpe Jane med at løse mordgåden, der peger tilbage til Corys fortid i det gamle indianerreservat. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Taylor Sheridan
Medvirkende Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Gil Birmingham, Jon Bernthal
Spilletid 107 min.
Biopremiere 04.01.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Jeg nød atmosfæren, men havde det lidt for let og for lækkert i denne stiliserede noir i nyfalden sne."

Berlingske
"Hvor »Hell or High Water« var en god film, er »Wind River« forrygende, og dens sympati for indianerne og indignation over, hvordan de hvide har behandlet dem, mærkes. Men aldrig på en docerende facon."

Jyllands-Posten
"...Sheridan cementerer med den stærke og velgennemførte skildring sin position som en af tidens mest relevante og vigtige samfundskronikører i amerikansk film."

B.T.
"Med uhørt øje for detaljer og minimal dialog har Taylor Sheridan ('Sicario' og 'Hell or High Water') både skrevet og instrueret 'Wind River'."

Ekko
"Taylor Sheridan debuterer med en gribende thriller om afmagt og apati i et indianerreservat, hvor amerikanerne upåagtet fortsætter et hundredårigt folkedrab."

Brugere

19/02-18Glemt i sneen
En jæger fra den amerikanske naturstyrelse finder liget af en teenagepige i sneen i et indianerreservat i Wyoming. Den enlige FBI-agent, som bliver sat på sagen, beder jægeren om hjælp, og sammen går de på jagt efter sandheden om pigens død.

Efter han brød igennem med manuskripterne til "Sicario" og "Hell or High Water", vender Taylor Sheridan tilbage til instruktørstolen (han har tidligere instrueret en enkelt lavbudgetgyser). Og med "Wind River" slår Sheridan i mine øjne helt fast, at han er én af nutidens mest interessante og relevante filmskabere, når det handler om samtidsskildringer fra USA. Ligesom hans to foregående succeser er "Wind River" 'bare' en krimifilm på overfladen, men rummer meget mere end det derunder.

Filmen tager sit navn fra det reservat, den foregår i, og ne...

10/02-18Here we go again
Spændende film om et vigtigt emne der burde fortælles noget mere og det er virkelig forfriskende at se. Desværre halter filmen lidt i underholdningsværdi og jeg kunne ikke lade vær med at kigge på uret det meste af tiden. Godt skuespil fede action scener god atmosphere men jeg tænkte bare hele tiden endnu en mørk film med deprimerende scener og følelse af total fortabtelse ligesom i mesterværket krimi thrilleren s7en problemet er bare at denne film ikke er et mesterværk men tilgengæd bare en god film hvis du kan li film med alle de gode ting jeg har nævnt så se den men forvent ikke en film der Ville blæse dig omkuld.

Fakta

Medvirkende
Cory Lambert Jeremy Renner
Jane Banner Elizabeth Olsen
Martin Gil Birmingham
Matt Rayburn Jon Bernthal
Wilma Julia Jones
Natalie Hanson Kelsey Chow
Ben Graham Greene
Chip Hanson Martin Sensmeier
Frank Walker Tyler Laracca
Sam Littlefeather Gerald Tokala Clifford
Bag kameraet
Instruktion Taylor Sheridan
Produktion Elizabeth A. Bell, Peter Berg, Matthew George, Basil Iwanyk, Wayne L. Rogers
Manuskript Taylor Sheridan
Fotografi Ben Richardson
Klip Gary Roach
Scenografi Neil Spisak
Musik Nick Cave, Warren Ellis
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Premieredatoer
Biograf 04.01.2018
Dvd 24.05.2018
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Storbritannien
Produktionsår 2017
Spilletid 107 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Film 44, Thunder Road Pictures, Acacia Filmed Entertainment, Savvy Media Holdings
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...