Bridget Jones' dagbog (Bridget Jones's Diary)

Da Bridget fylder 32 vil hun have kontrol over sit liv - drikke mindre, spise mindre, ryge mindre og finde den eneste ene. Hendes mor introducerer hende for den attraktive, men tilsyneladende arrogante Mark Darcy, men i første omgang har hun mere held med sin chef, med hvem hun flirter via sin e-mail. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Sharon Maguire
Medvirkende Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Jim Broadbent
Spilletid 97 min.
Biopremiere 27.07.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Renée Zellweger

Med en schweizisk far, en norsk mor og en opvækst i Houston, Texas må Renée Kathleen Zellweger siges at have en meget kosmopolitisk baggrund. Hendes store gennembrud kom med rollen som Tom Cruise’ love interest i kassesuccesen 'Jerry Maguire' (1996). Renée havde ikke travlt med at komme til Hollywood efter endt studie i engelsk og journ...

Anmeldere

Politiken
"Sharon Maguires' meget rammende filmatisering af succeshistorien "Bridget Jones' Dagbog" er let og munter og kvik. Måske lidt for let. En gang imellem er der ganske vist tilløb til det tunge og bitre. Sådan er livet jo. Men hvad gør det? Filmen skynder sig bare med lynets hastighed at blive let og munter og kvik igen."

Jyllands-Posten
""Bridget Jones' dagbog" er måske ikke noget lysende filmisk mesterværk, men den gør det til den rene fryd at gå i biografen på en varm sommerdag og viser, hvordan en moderne komedie kan afvikles, så at hverken den menneskelige solidaritet eller latteren over alle de sære ting, mennesker har for, fornægtes."

Weekendavisen
"Filmen har hjerte, dybde, charme og vid. Disse kvaliteter bliver i regelen doseret med forsigtighed, når man vil have dagens hårdkogte publikum i tale, men Bridget Jones' Dagbog løber linen ud og satser stort, ganske som Fieldings klumme gjorde i avisen."

Information
"Den neurotiske, arbejdssky, selvrangsagende Bridget er i denne feel good-film let at holde af, og det lever Maguires ellers traditionelt filmede komedie højt på."
"...vellykkede kombination af Zellweger og Fieldings morsomme forlæg, som får én til glad at grine af de ellers alt for genkendelige problemer."

Ekstra Bladet
"Det er en film i familie med andre britiske komedier som "Fire bryllupper og en begravelse" og "Notting Hill", men den er sjovere og skarpere." "[Zellweger] er sjusket, drikfældig, pinlig, uforudsigelig og - som filmen - helt uimodståelig."

B.T.
"Fortællingen om Bridget Jones rammer plet med sin skildring af en selvhjulpen, frustreret ikke-mere-helt-så-ung kvinde, der er livsduelig, har appelsinhud og er en overlever i den jungle, som det moderne single-liv er."

FilmReactor
"Man kan sige meget om livet omkring de tredive alene med storbyen og karrieren, og Bridget Jones' Dagbog slipper helskindet afsted med både de tragiske og komiske sider af sagen. Lidt sjovere ville det nok have været, hvis dagbogen var blevet til film et par år før der blev spekuleret så meget i emnet."

Cinemazone
"Maguire har virkelig fat om karakterne, store som små, hun udleverer aldrig sine figurer, så stemningen bliver aldrig ubehagelig. Hun falder heller i med at svælge sig i Bridgets ofte småpinlige udfald. Humoren er sat i top, og den fungerer fremragende i fint samspil med både varme og tristhed."

Brugere

18/06-05Virkelig sjov
Virkelig underholdende film. Alle skuesåilleren lever sig godt ind i deres roller. Renne zellveger er bare GOD!. HUne er klodset og kommer ud for en masse underlige tig fordi, hun ikke tænker sig om. Hhun siger dummeting. Hendes venner sjove med deres evige godr råd om fyre. Begge fyrerne spiller godt og Mark er sø. det er så sødt at se dem lave mad sammen. Slutscenen hvor, de står og kysser er sød og god. Det er coole at se hende være ligeglad med trusserne.

17/04-05Pige
Aldrig god, men heller aldrig dårlig. Aldrig spændende, men heller aldrig kedelig. Bare en omgang pigehalløj.

18/02-05God
Anonym
Første gang jeg så filmen synes jeg ikke så meget om den, men underligt nok. Den bliver bedre og bedre for hver gang jeg ser den.
Nu synes jeg at den er enormt sjov.
Det hjælper også meget at det er nogle helt fantastiske skuespillere. :)

17/02-05Bridget Jones Diary
Én total skuffelse! Kan ikke forstå at så mange kan li' den?

08/12-04Den bedste af sin slags film!
Anonym
Bridget Jones' Dagbog, er en fantastisk god film! Renée Zellweger er perfekt valgt i rollen som den kærliheds løse Bridget! Pigen der bare vil have manden i sit liv! Ham der bøssen er helt sikkert også sjov (ind imellem!)! Alt i alt så er Bridget Jones' Dagbog, helt sikkert den bedste, af sin filmgenre!

02/03-04Firth i overgang
Anonym
Det gode ved denne filmatisering er at Colin Firth har fulgt med i overgangen af historien som i virkligheden er en modernisering af Jane Austens Stolthed og fordom, hvor han i begge tilfælde spillede den stolte Darcy (fint at navnet går igen).....god filmatisering og så slipper man for de endløse opremsninger som man finder i hvert kapitel i bogen, som gik en på nerverne efter et stykke tid, Rene var fin i rollen, hun kan noget med sine øjne når hun spiller og hun gjorde rolle varm og personligt.....Måske enkle tendenser til at være overfladisk men god til en romantisk og tøset hyggeaften med videoen....og så med tilhørende musik....godt tænkt at bruge its raining men i den sammenhæng!

29/08-03Vellykket filmatisering!
Anonym
Det er sjældent, man ser en *rigtigt* vellykket filmatisering af en god bog, men Helen Fieldingss "Bridget Jones' Diary" er netop det. Bogen er en af de sjoveste bøger, der er skrevet i mange år, og filmen skuffer så sandelig heller ikke. Colin Firth er fremragende som den lidt stive og kedelige - men også temmeligt lækre - fyr, mens Hugh Grant gør det, som han efter min mening gør allerbedst: Spiller en led fyr. Og Fr. Zellweger herself er ganske enkelt fabelagtigt pinlig - og det på den gode måde! Man må i øvrigt også beundre den perfekte britiske accent, hun til lejligheden har tillagt sig. Der er lagt i kakkelovnen til den helt store grinetur... se den endelig! (Og i mellemtiden kan vi glæde os til efterfølgeren - "The Edge of Reason" - som burde blive lige så stor en succes)

02/07-03SuPer!! ...
Anonym
Filmen er bare Super.!! Den er sådan en man bare ka se igen og igen, For den er sjov, sej og god! Hugh Grant er sku lækker i filmen, men en led skid!! Men jo han spiller sku godt i filmen!!

10/04-03rigtig sjov og godt lavet
Anonym
Den er bare en klassiker man ikke bare sådan glemmer for den er så hylende morsom at man af og til kommer til at grine af humoren i filmen. Den er også godt lavet fordi at man får lyst til at se videre. Renee´ Zellweger spiller eminent godt og så er det godt at se Hugh Grant spille en rigtig lort. Alt i alt en klassiker man må se. Er det rigtigt at der kommer en 2er?

10/04-03For god film
Anonym
Det er den eneste film jeg har set i over en måned. jeg bliver mere og mere vild med den for hver gang jeg ser den.Fakta

Medvirkende
Bridget Jones Renée Zellweger
Mark Darcy Colin Firth
Daniel Cleaver Hugh Grant
Bridgets far Jim Broadbent
Bridgets mor Gemma Jones
Sharon 'Shazza' Sally Phillips
Jude Shirley Henderson
Tom James Callis
Natasha Embeth Davidtz
Una Alconbury Celia Imrie
Bag kameraet
Instruktion Sharon Maguire
Produktion Tim Bevan, Jonathan Cavendish, Eric Fellner
Manuskript Richard Curtis, Andrew Davies
Fotografi Stuart Dryburgh
Scenografi Gemma Jackson
Musik Patrick Doyle
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Dagbog, Singleliv
Relaterede film Bridget Jones: På randen af fornuft, Bridget Jones' Baby
Premieredatoer
Biograf 27.07.2001
Dvd 01.02.2002
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA, Storbritannien
Produktionsår 2001
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 388.291 (#173)
Selskab Working Title Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...