De Utrolige 2 - org.vers. - 2 D (Incredibles 2)

En rigmand og hans søster har sat sig for at bringe Metrovilles forbudte superhelte til ære og værdighed igen. Som spydspids for deres kampagne vælger de Elastipigen, alias Helen Parr. Hendes mand, Bob alias Hr. Utrolig, er ikke helt tilfreds med at skulle passe hjemmet og ungerne, mens mor redder verden. Men da en ny superskurk dukker op, viser det sig, at der er brug for hele superfamilien. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Brad Bird
Medvirkende Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Huck Milner
Spilletid 118 min.
Biopremiere 30.08.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Dialogen er skarp og elegant, intensiteten øges konstant, og figurerne er på én gang karikerede og psykologisk troværdige. ’De utrolige 2’ er intet mindre end formidabelt manuskripthåndværk."

Jyllands-Posten
"Filmen er så effektivt spændingsfyldt, at den kan måle sig med enhver agentfilm, der har umulige missioner som sit omdrejningspunkt, og samtidig tilbyder den humoristiske godbidder pakket i små fortryllende visuelle gaver."

Information
"De Utrolige 2 er nok ikke lige så original eller overraskende som den første film, der også blev til, før den altomsiggribende superheltemani ramte verden. Men den kan så meget andet - også på action-og spændingsfronten - og det er alt rigeligt."

Ekstra Bladet
"...det er jo det, Pixar kan, når de er bedst: Fungere på flere niveauer samtidig, så stort set alle aldersklasser (i hvert fald fra seks-syv år og op) vil finde noget at fornøje sig over og kunne spejle sig i. Det er en ret stor kunst."

B.T.
"Hele filmen emmer af dedikation og øje for detaljen, og hvis man tror, at det er en børnefilm, bare fordi den animeret, tager man grundigt fejl, det er en familiefilm i ordets bedste og bredeste forstand."

Cinemazone
"Det er en oplevelse i sig selv blot at se De utrolige 2, og heldigvis er plottet og alle de nye figurer også spændende. Vi taler altså både lækker indpakning og herligt indhold. Hvilken gave."

Ekko
"De Utrolige 2 viderefører humoren fra originalen og kombinerer den med tidløse problematikker som kønsroller, familiemønstre og skærmafhængighed."

Brugere

06/10-18Utrolig gentagelse 2
Familien Parr mister deres statsstøtte, da superheltes offentlige image når et absolut lavpunkt. Kort efter bliver de dog kontaktet af en rigmand, som sætter Elastigirl i spidsen for sit projekt om at gøre superhelte populære igen. Og det falder sammen med, at der dukker en mystisk skurk op, som bruger massehypnose til at realisere sine skumle planer.

Pixars elskede superheltefamilie vender tilbage i en toer, som igen har Brad Bird som forfatter-instruktør og tager afsæt i mange af de samme temaer som etteren. Det handler endnu en gang om opfattelsen af helte med et twist på den klassiske firefarvede superheltestil, om skurke, der er motiveret af personligt nag, og med undertemaer om de indbyrdes roller i en kernefamilie i 50'er-stil.

Faktisk udgør familiens indre dynamik på mange ...

Fakta

Medvirkende
Bob Parr / Mr. Incredible (stemme) Craig T. Nelson
Helen Parr / Elastigirl (stemme) Holly Hunter
Violet Parr (stemme) Sarah Vowell
Dash Parr (stemme) Huck Milner
Evelyn Deavor (stemme) Catherine Keener
Jack-Jack Parr (stemme) Eli Fucile
Winston Deavor (stemme) Bob Odenkirk
Lucius Best / Frozone (stemme) Samuel L. Jackson
Tony Rydinger (stemme) Michael Bird
Voyd (stemme) Sophia Bush
Edna Mode (stemme) Brad Bird
Krushauer / Helectrix (stemme) Phil LaMarr
Ambassadøren (stemme) Isabella Rossellini
Underminer (stemme) John Ratzenberger
Screenslaver / Pizza Guy (stemme) Bill Wise
Borgmesteren (stemme) Barry Bostwick
Bag kameraet
Instruktion Brad Bird
Produktion John Walker, Nicole Paradis Grindle
Manuskript Brad Bird
Fotografi Mahyar Abousaeedi, Erik Smitt
Klip Stephen Schaffer
Scenografi Ralph Eggleston
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Animation, Superheltefilm
Nøgleord Computeranimation, Familie, Pixar, Sequel, Superhelt
Relaterede film De Utrolige (org. version), De utrolige 2 - org.vers. - 3 D
Premieredatoer
Biograf 30.08.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 118 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Biodistributør The Walt Disney Company

Se også...