Kursk

August 2000. Den russiske flådes stolthed, den atomdrevne kæmpeubåd K-141 Kursk, er på øvelsestur i Barentshavet, da en eksplosion i torpedorummet får ubåden til at havarere. 23 mand fanges på 100 meters dybde med svindende iltreserver. Russernes redningsudstyr er håbløst bedaget. Og militærledelsen nægter at lade andre lande hjælpe med undsætningen af frygt for at tabe ansigt. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama, Thriller
Instruktør Thomas Vinterberg
Medvirkende Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth, Peter Simonischek
Spilletid 117 min.
Biopremiere 24.01.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Thomas Vinterberg

(INSTRUKTØR)
Som en af den unge danske generations mest beundrede instruktører har Thomas Vinterberg høstet anerkendelse verden over allerede fra den spæde begyndelse af sin karriere. Vinterberg blev en i alder af bare 19 år som den yngste nogensinde optaget på Den Danske Filmskole. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen 'Sidste omgan...

Anmeldere

Politiken
"Det, der ellers er fortællingens dramatiske højdepunkt, bliver en disciplineret dødskamp, og oppe på land har fortællingen svært ved at finde balancen mellem politisk thriller og den store fortælling om humanisme versus systemtænkning."

Berlingske
"Skuespillerne, klipperen og kameraføringen kæmper bravt og energisk med at få karaktererne til at fremstå autentiske, fejlbarlige og menneskelige, men nærværet halter, og hele tableauet ender med at fremstå lettere animeret og anstrengt."

Jyllands-Posten
"Det er svært at bevare interessen for de hjemblevne hustruer og ikke mindst det temmelig tamme politiske magtspil, der omgiver katastrofen."

Weekendavisen
"Vist er 'Kursk' et ret anonymt dokudrama, men man kan sagtens se, at Vinterberg har instrueret. Det er heller ikke svært at få øje på de kvaliteter, som har været attraktive for ham."

Information
"... virker for konstrueret til at være rørende."

Ekstra Bladet
"Der er altså potentiale til det helt store drama, men alligevel opleves 'Kursk' som lidt af en dødssejler - undskyld udtrykket."

Cinemazone
"Trods matrosernes imponerende, heroiske og forgæves kamp mod vandmasserne, mangler den stigende dramatisk kurve, der hæver den over katastrofefilmens mantra."

Ekko
"Det autentiske drama sejler flere favne over mange andre katastrofefilm, men savner den menneskelige dybde, som Thomas Vinterbergs bedste film har."

Soundvenue
"’Kursk’ er netop bedst, når man placeres i øjenhøjde med den tænderklaprende, desperate besætning, og oplevelsen bliver decideret fysisk."

Fakta

Medvirkende
Mikhail Averin Matthias Schoenaerts
Tanya Averin Léa Seydoux
David Russell Colin Firth
Admiral Vjatjeslav Grudzinski Peter Simonischek
Anton Markov August Diehl
Vladimir Petrenko Max von Sydow
Pavel Sonin Matthias Schweighöfer
Oleg Lebedev Magnus Millang
Graham Mann Steven Waddington
Misja Averin Artemij Spiridonov
Daria Sonin Katrine Greis-Rosenthal
Kasjenenko Lars Brygmann
Oksana Pernilla August
Helene Reingaard Neumann
Martin Greis
Bjarne Henriksen
Peter Plaugborg
Zlatko Buric
Bag kameraet
Instruktion Thomas Vinterberg
Produktion Ariel Zeitoun
Manuskript Robert Rodat
Forlæg Robert Moore
Fotografi Anthony Dod Mantle
Klip Valdis Oskarsdottír
Scenografi Thierry Flamand
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Katastrofefilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Gravid, Overlevelse, Rusland, Ubåd, Under havets overflade
Premieredatoer
Biograf 24.01.2019
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Luxemborg
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 117 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab EuropaCorp
Biodistributør United International Pictures

Se også...