A Star Is Born

Den alkoholiserede countryrockstjerne Jackson Maine forvilder sig ind på en dragbar i sin søgen efter mere sprut. Her oplever han kvinden Ally og falder prompte for hendes udstråling og store sangtalent. Han hjælper hendes karriere i gang, parret bliver gift, og for en stund virker alt lykkeligt. Men efterhånden som hendes succes overhaler hans, tiltager drikkeriet og de indre spændinger i forholdet. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Bradley Cooper
Medvirkende Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle
Spilletid 135 min.
Biopremiere 06.12.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Man kunne have forestillet sig virkelig mange skrækkelige genindspilninger af ' A Star Is Born', men Bradley Coopers går rent hjem og gør det først og fremmest takket være Lady Gaga."

Berlingske
"...er, i al stilfærdighed, en magtdemonstration. Sjældent er det helt store melodrama blevet fortalt så vedkommende, med så intim intensitet. »A Star is Born« er ikke bare endnu en fortolkning af en klassisk Hollywoodfilm. Den er en påmindelse om, hvad Hollywood-film kan, når de er bedst."

Jyllands-Posten
"Det er den amerikanske drøm, ganske enkelt. Det arketypisk amerikanske strømmer gennem "A Star is Born", både metaforisk og helt konkret."

Information
"...først og fremmest er det en gigantiske styrke, at han har arbejdet så hårdt og følsomt for at skabe en både romantisk og magthierarkisk troværdig fortælling anno 2018."

Ekstra Bladet
"...det hele er simpelthen så firkantet, forudsigeligt og ikke mindst så flæbende sentimentalt skruet sammen, at det får selv en Disney-film til at virke kynisk."

B.T.
"Ikke desto mindre er 2018-versionen en usædvanligt medrivende, rørende og helt igennem fremragende film."

Cinemazone
"...fortjener al den ros og positive omtale den hidtil har været akkompagneret af, for det er en overvældende smuk og sanselig oplevelse at se Jack og Ally skabe sød musik."

Ekko
"Det er vidunderligt at opleve, hvor organisk Bradley Cooper inkorporerer den gamle historie i en helt ny, frisk kontekst."

Soundvenue
"Bradley Cooper har slet og ret serveret en af årets bedste biografoplevelser, der skal opleves med den bedste lyd muligt. Men husk kleenex."

Brugere

25/03-19DOMINERENDE DISSONANSER
To ting, der næsten har garanti for at være undervældende, er når en god skuespiller stiller sig bag kameraet og når en sanger går til filmen. Selvfølgelig er det lykkedes få med bravur, især Mel Gibson og Kevin Costner har vist sig som store instruktører, men det er nok ingen overdrivelse at påstå, en Ed Harris eller en Robert De Niros forsøg ikke har været på højde med deres skuespilsevner. Hvad angår musikerne har store navne som Mariah Carey, David Bowie og Madonna kæmpet forgæves på det hvide lærred. Mod alle odds kom denne genindspilning af den amerikanske klassiker ”En stjerne fødes” med Bradley Cooper som mandlig hovedrolle og instruktør med sangerinden Lady Gaga som hans muse og slog benene væk under alle. Den blev nomineret til otte Oscars og har modtaget topkarakterer fra såve...

19/03-19Virker stadig 2
Efter en koncert ender en countrystjerne på en bar, hvor én af bartenderne den aften går på scenen. Han bliver øjeblikkeligt fascineret af hende, og det udvikler sig til et forhold, hvor han også giver hende en platform for at komme ud med sin musik. Men mens hun stryger af sted som en ny stor popstjerne, kæmper han stadig mere med sine sorte sider og alkoholisme.

"A Star Is Born" er en i sandhed tidløs fortælling. En gribende romantisk tragedie, som nu er blevet til fire store Hollywood-film - den første fra 1937. Den nyeste version er i høj grad skabt af Bradley Cooper, der har skrevet, instrueret, produceret, bidraget til musikken og selv spiller den ene hovedrolle som countrystjerne på nedtur. Over for en ekstremt veloplagt Lady Gaga i rollen som den unge stjerne, han finder.

H...

16/02-19

06/01-19Great potential but a sloppy ending
I really enjoyed the first two thirds of A Star Is Born. The music is excellent and feels live and the acting is great. But at the end Bradley Cooper loses the true focus of the story and makes himself the main character. It should have been called A Star Is Fading. Still it's enjoyable and I predict an Oscar rain. A very well made directorial debut that could have been great.

Fakta

Medvirkende
Ally Lady Gaga
Jackson Maine Bradley Cooper
Bobby Sam Elliott
Noodles Dave Chappelle
Lorenzo Andrew Dice Clay
Ramon Anthony Ramos
Rez Rafi Gavron
Sally Cummings Bonnie Sommerville
Wolfe Michael Harney
Sig selv Alec Baldwin
Bag kameraet
Instruktion Bradley Cooper
Produktion Bradley Cooper, Bill Gerber, Lynette Howell Taylor, Todd Phillips
Manuskript Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters
Forlæg William A. Wellman, Robert Carson
Fotografi Matthew Libatique
Klip Jay Cassidy
Scenografi Karen Murphy
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Melodrama, Musikfilm
Nøgleord Alkoholiker, Musiker, Musikindustrien, Remake, Sangerinde
Relaterede film En stjerne fødes, En stjerne fødes
Premieredatoer
Biograf 06.12.2018
Dvd 08.04.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 135 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...