Halloween

Det er nu 40 år siden, at teenageren Laurie Strode overlevede at blive jagtet på livet af den psykopatiske knivmorder Michael Myers på allehelgensaften. Laurie er i mellemtiden blevet bedstemor og har tilbragt det meste af sit voksne liv på at behandle sit traume og gøre sig klar til den dag, hvor Myers atter kom på fri fod. Netop denne halloween slipper han ud fra galeanstalten ... © Scope

Produktionsår 2018
Genre Gyser
Instruktør David Gordon Green
Medvirkende Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matchiak, Nick Castle
Spilletid 109 min.
Biopremiere 18.10.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er selvfølgelig bare kulørt underholdning, men har samtidig en ærkeamerikansk stemme, der hævder, at resocialisering er en illusion. Som her spiller sammen med genrefilmens påstand om, at kun igennem hævnen vil et offer kunne komme videre."

Berlingske
"I et årti, hvor vi er blevet velsignet med en række virkelig stærke gyserfilm, så er det ikke den seneste version af »Halloween«, du skal bruge tid og penge og lyst til at blive skræmt på."

Jyllands-Posten
"Desværre følger der ikke den nødvendige nytænkning med genfortolkningen, og plottet repeterer mekanisk mange af seriens hovednumre som et medley, der har glemt, hvorfor det blev skrevet."

B.T.
"Uden at være en epokegørende film, er ' Halloween' stadig en af de mest vellykkede sequels i gyserverdenens tilsyneladende uudtømmelige univers."

Cinemazone
"...er bestemt en pose blandede bolsjer; nogle gange virker den og synes fremadskuende, og andre gange er den så opsat på at beholde sine gamle dyder intakte, at det bliver både kedeligt og dumt."

Ekko
"Det er en film uden billige jump scares, men med et solidt fokus på opbygning og stemning. Det er stramt og spændende."

Brugere

13/11 14:42Forbavsende dårligt forsøg 6
Der er lavet et hav af opfølgere og et enkelt remake af gyserklassikeren fra 1978, og jeg må desværre starte ud med den klichéagtige konstatering, at ingen af dem er i nærheden af at leve op til originalens kvalitet. Størstedelen af efterfølgerne op igennem 80'erne og 90'erne er slet ikke værd at beskæftige sig med, og i 2007 forsøgte Rob Zombie at vise nye sider af Michael Myers ved at fremstille en traumatisk barndom som årsag til hans udvikling. Et berettiget projekt egentlig, men desværre endte det i mine øjne med at fjerne det uhyggeligt meningsløse ved Myers' ondskab, som netop var én af de primære drivkrafter i originalens uhygge.

Nu har en anden seriøs instruktør David Gordon Green forsøgt sig med at lave en opfølger, som klogeligt ignorerer samtlige andre opfølgere der er lav...

19/10-18Kunsten at lave en god slasher - old vs new 3
INDEHOLDER SPOILERE

Jeg har i årevis været kæmpe fan af John Carpenters klassiker "Halloween" fra 1978, og selvom jeg prøvede at holde mine forventinger lave, var det alligevel svært ikke at glæde sig til denne film, som ville gå tilbage til rødderne og ignorere alle film på nær den originale.

Den første Halloween var med til at definere slasher-genren og introducere flere af de elementer, som senere skulle gå igen i flere film inspireret af Carpenters hovedværk. Derfor mener jeg også, at slashergenren er ret smalsporet, og filmene kan nemt blive meget klichéprægede og uinspirerede.

Når man laver en fortsættelse, skal man både prøve at være tro mod originalen, men samtidigt bidrage med noget nyt. Jeg tænker, derfor, det er interessant at kigge på, hvordan John Carpenters og Dav...

Fakta

Medvirkende
Laurie Strode Jamie Lee Curtis
Karen Strode Judy Greer
Allyson Strode Andi Matchiak
Michael Myers Nick Castle
Michael Myers James Jude Courtney
Dr. Ranbir Sartain Haluk Bilginer
Betjent Hawkins Will Patton
Dana Haines Rhian Rees
Aaron Korey Jefferson Hall
Ray Toby Huss
Bag kameraet
Instruktion David Gordon Green
Produktion Jason Blum, Malek Akkad, Bill Block
Manuskript David Gordon Green, Danny McBride, Jeff Fradley
Fotografi Michael Simmonds
Klip Timothy Alverson
Scenografi Richard A. Wright
Musik Cody Carpenter, John Carpenter, Daniel A. Davies
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Slasher
Nøgleord Genindspilning, Remake, Seriemorder
Relaterede film Maskernes nat, Halloween
Premieredatoer
Biograf 18.10.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 109 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør United International Pictures

Se også...