Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser - 2 D (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwa...

Magizoologen Newt Scamander var med til at fange den onde troldmand Gellert Grindelwald i 1926. Men Grindelwald er ikke længe om at slippe ud af sit fangenskab. Hans plan er at samle et følge af ligesindede og skabe en race af fuldblods troldmænd, der kan overtage verdensherredømmet. Det er op til Newt og hans tidligere mentor, Albus Dumbledore, at stoppe Grindelwald i Paris. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Adventure, Familiefilm, Fantasy
Instruktør David Yates
Medvirkende Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol
Spilletid 134 min.
Biopremiere 15.11.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Plottet er (for) snørklet, grundmønstret næsten enfoldigt: Lys og mørke kæmper hos Rowling, men grænsen er hårfin..."

Jyllands-Posten
"Den anden film om de fantastiske skabninger, der er fostret af Harry Pottermor J. K. Rowlings fantasi, fungerer utrolig flot som computerskabt, visuelt blær. Den er også i den grad for de indviede, der er i besiddelse af fotografisk hukommelse."

Information
"...er flot og mørk, men er også lidt for proppet med handling. Den glemmer indimellem eventyret til fordel for det store drama."

B.T.
"...er en fiktiv lærebog, og filmen virker grundlæggende også mere som et langt Wikipediaindlæg, der skal tilfredsstille hardcore Harry Potter-fans end som en egentlig historie."

Cinemazone
"...det er ganske ærgerligt, at vi næsten kvæles i det kæmpe persongalleri og deres utallige udfordringer undervejs. Heldigvis er filmen i det mindste visuelt indbydende."

Soundvenue
"Rowling har stadig tre film at forløse filmserien på, og jeg glæder mig trods alt allerede til den næste. Der er noget særligt ved at gå ind i Rowlings magiske univers, og jeg har stadig nok tillid til Rowlings fantasi og fortællerevner til at tro på, at hun har flere fantastiske kort i ærmet."

Brugere

05/01-19Mere mekanisk end magisk
Den onde troldmand Gellert Grindelwald undslipper, da han skal transporteres til Europa, og Newt Scamander og Tina Goldstein bliver hver for sig sendt på hemmelige missioner til Paris for at forpurre Grindelwalds planer.

Fortsættelsen til den virkelig vellykkede "Fantastic Beasts and Where to Find Them" sender igen heltene i hælene på den overskurk, de ellers lige havde fanget i etteren. Men Grindelwald har mange esser i ærmet, og derfor kan alle hovedpersonerne så igen ramle ind i hinanden i en toer, der desværre langtfra lever op til etteren.

Problemerne starter nærmest allerede, før "The Crimes of Grindelwald" er gået i gang, for J.K. Rowlings manuskript skal lige lave et par krumspring for at etablere, at Newt og Tina er gledet fra hinanden igen, og at Tinas søster er fulgt i ...

15/11-18Visuelt i topklasse
Men, men. Jeg savnede et pusterum - præcist som i første del er der skruet op for action, uden mulighed for at fordybe sig i de enkelte figurer. På mange måder er det som at være der selv som tilskuer - uden en fortællerstemme til at forklare hvad der er på spil.

Det er bestemt ikke pædagogisk - og publikum må være de voksne, tidligere Harry Potter tilhængere. Nye seere, eller børn har ikke en chance for der gives ingen forklaring.

Den manglende personkarakteristik er blevet nævnt fra mange, og man savner at blive draget helt med så man for alvor føler noget for skuespillerne. Faktisk er det de mange fabeldyr som scorer flest points.

Når det er sagt, så keder man sig ikke. Det er fejende flot - og universet er second to none. Men man skal være fuldt fokuseret hele filmen igennem...

Fakta

Medvirkende
Newt Scamander Eddie Redmayne
Tina Goldstein Katherine Waterston
Jacob Kowalski Dan Fogler
Queenie Goldstein Alison Sudol
Credence Barebone Ezra Miller
Albus Dumbledore Jude Law
Gellert Grindelwald Johnny Depp
Leta Lestrange Zoe Kravitz
Seraphina Picquery Carmen Ejogo
Nagini Claudia Kim
Skender Ólafur Darri Ólafsson
Bag kameraet
Instruktion David Yates
Produktion David Heyman, Steve Kloves, J.K. Rowling, Lionel Wigram
Manuskript J.K. Rowling
Fotografi Philippe Rousselot
Klip Mark Day
Scenografi Stuart Craig
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Fantasy
Undergenre Periodefilm
Nøgleord 1920'erne, Harry Potter, Paris, Sequel, Seriefilm
Relaterede film Fantastiske skabninger ... og hvor de findes - 2 D
Premieredatoer
Biograf 15.11.2018
Dvd 01.04.2019
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2018
Spilletid 134 min.
Trailer Eksternt site
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...