Robin Hood

England, det 14. århundrede. Den unge adelsmand Robin af Loxley har været i krig i Arabien som tempelridder. Da han vender hjem med sin mauriske kommandant, John, har den korrupte sherif af Nottingham taget magten, beslaglagt Loxleys gods og vristet Robins kæreste, Marian, fra ham. Forklædt som retfærdighedskæmperen The Hood starter Robin et folkeoprør, der samtidig kan skaffe ham hævn over sheriffen. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Action, Adventure
Instruktør Otto Bathurst
Medvirkende Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Eve Hewson
Spilletid 115 min.
Biopremiere 29.11.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den fredløse fra Nottingham er blevet udsat for mangt og meget, men dette actionbrag tager prisen. Stilen er retro-futuristisk i en prequel med fede læderjakker og smag af ’Ocean’s Eleven’."

Berlingske
"Rollerne er såmænd udmærket besat og spillet, men alle ser ud, som om de ville ønske, at de var med i en bedre film. En film, der enten gik dybere, var mere steam-punk eller bare skruede helt op for charmen og det respektløse."

Jyllands-Posten
"Der er noget opfindsomt John Woo-inspireret bueskyderi, men romantikken og dramatikken går tabt i musikvideoæstetikkens jagt på flere hurtige klip eller meningsløse slowmotionsekvenser."

B.T.
"En dum film kan sagtens have sin charme, og ' Robin Hood' byder da også på noget utraditionel og ganske underholdende bue-og-pil-action, men efterhånden bliver skidtet så usammenhængende, så selvforelsket og så opsat på at være Guy Ritchiecool, at det er en lille smule ulideligt."

Cinemazone
"Den har mange fede idéer, men de drukner i mudret action og alt fyldet imellem de flotte billeder, og den kan ikke reddes af dens ellers agtværdige forsøg på at fremstå relevant. Men det er tæt på."

Ekko
"Sjældent har man oplevet en film, der så skamløst stjæler med arme og ben. Men lige meget hjælper det."

Soundvenue
"Det retningsløse design afspejler hele filmen, der vil være lidt af hvert, fra cool actionfilm til politisk thriller. Den lykkes ikke rigtigt med nogen af delene."

Fakta

Medvirkende
Robin af Loxley Taron Egerton
Yahya / John Jamie Foxx
Sheriffen i Nottingham Ben Mendelsohn
Marian Eve Hewson
Will Scarlet Jamie Dornan
Broder Tuck Tim Minchin
Guy af Gisborne Paul Anderson
Kardinal F. Murray Abraham
Ærkediakon Ian Peck
Lord Pembroke Cornelius Booth
Bag kameraet
Instruktion Otto Bathurst
Produktion Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson
Manuskript Ben Chandler, David James Kelly
Fotografi George Steel
Klip Chris Barwell, Joe Hutshing
Scenografi Jean-Vincent Puzos
Musik Joseph Trapanese
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Undergenre Periodefilm
Nøgleord Genindspilning, Remake, Robin Hood, Sherif
Premieredatoer
Biograf 29.11.2018
Dvd 01.04.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 115 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...