Shazam!

Da 14-årige Billy Batson får overnaturlige kræfter af en døende troldmand, får han evnen til at forvandle sig til en superhelt ved at sige ordet: ”SHAZAM!”. Mens Billy lærer de nye, magiske kræfter at kende med hjælp fra sin plejebror Freddy, dukker en trussel op i form af den onde Thaddeus Sivana, som kender til Billys evner og vil gøre alt for selv at besidde dem. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Action, Adventure, Fantasy
Instruktør David F. Sandberg
Medvirkende Zachary Levi, Michelle Borth, Djimon Hounsou, Mark Strong
Spilletid 131 min.
Biopremiere 04.04.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...hvis ’Ant-Man’ havde været en bedre film, havde Paul Rudds præstation som uncool overmenneske været et hit. Rudd havde også været god som superhelten i ’Shazam!’, og så havde det også været en bedre film. For problemet er, at Zachary Levi slet ikke er sjov som helten, der ikke kan finde på et fedt navn."

Jyllands-Posten
"...er lidt lang tid om at komme i gang, men det har sin charme, at den er så ustringent fortalt. Den flyder over med postmoderne referencer og minder dermed om den vellykkede ”Spider-Man: Into the Spider-Verse” (2018), men morskaben føles ikke som staffage."

Information
"Den handler også om, at vi alle rummer en superhelt - det gælder blot om at opdage, hvilke kræfter vi har. Det er ikke voldsomt originalt eller banebrydende, men det er ganske hjertevarmende og hyggeligt."

B.T.
"En film, der først og fremmest vil fortælle en historie, har noget på hjerte og gerne vil servere en lidt rørstrømsk, men absolut sympatisk morale om, at man ikke behøver at dele DNA for at være en familie."

Cinemazone
"Det er ikke helt nemt at skrue en superheltefilm sammen, har vi efterhånden fået bevidst rigtig mange gange, men Sandberg & Co. har fundet den rigtige opskrift på noget der både er sjovt, spændende, trodsig og har hjertet på det helt rigtige sted. Fantastisk!"

Soundvenue
"...et kedeligt bekendtskab. Med et ujævnt tempo, utallige fejlslagne jokes og en spilletid på over to timer vil kun de færreste superheltefans – ikke mindst den yngste målgruppe, som filmen har for øje – kunne holde gejsten oppe."

Brugere

18/08 23:24Superplat
Teenagedrengen Billy er på flugt fra skolens bøller, da han pludselig bliver tilkaldt af en troldmand, der fortæller, at Billy er særligt udvalgt som forkæmper for troldmandens hemmeligheder. Det betyder, at han nu kan råbe "Shazam!" og blive forvandlet til en superhelt, hvis første store opgave bliver at forhindre den onde Dr. Sivana i at slippe de syv dødssynder løs i verden.

Den syvende film i DC Extended Universe introducerer Shazam, der altid har haft sin egen superhelteniche, selv om han formelt er en del af DC-universet. Karakteren stammer helt tilbage fra 1940, hvor han blev skabt under navnet Captain Marvel - men det navn blev siden overtaget af Marvel Comics, hvorefter DC's Captain Marvel blev til Shazam på grund af ophavsrettigheder.

Shazam har altså intet at gøre med de...

28/06 21:42Fortabt mulighed
Dybt skuffende med masser af plat-jokes. Meget enig med Soundvenue.

Form og indhold er i Shazam! dybt modstridende. Øv, hvor er det brandærgerligt.

05/04-19Soundvenue
Så kender vi det afdankede medie Soundvenue igen! Jeg havde ikke tænkt mig at se denne film, men når bladet, der gav mesterværket "Aquaman" 1 stjerne, giver en film to stjerner, må det være en god film!

Følg med når jeg den næste måneds tid afslører fake news i Soundvenue.

Fakta

Medvirkende
Shazam Zachary Levi
Mary Shazam Michelle Borth
Troldmanden Shazam Djimon Hounsou
Dr. Thaddeus Sivana Mark Strong
Freddy Freeman Jack Dylan Grazer
Billy Batson Asher Angel
Rosa Vasquez Marta Milans
Darla Dudley (voksen) Meagan Good
Mary Bromfield Grace Fulton
Bag kameraet
Instruktion David F. Sandberg
Produktion Peter Safran
Manuskript Henry Gayden
Fotografi Maxime Alexandre
Klip Michel Aller
Scenografi Brandt Gordon
Musik Benjamin Wallfisch
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, DC Comics, Superhelt
Premieredatoer
Biograf 04.04.2019
Dvd 12.08.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2019
Spilletid 131 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., New Line Cinema, DC Comics, DC Entertainment
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...