Danmarks sønner

I 2024 udsættes Nørreport station i København for et terrorangreb, og et år senere, hvor fremmedhad gennemsyrer den politiske debat, står formanden for partiet Nationalbevægelsen, Martin Nordahl, til en jordskredssejr. Samtidig mærker 19-årige Zakaria radikaliseringen vokse blandt sine medmuslimer som en modreaktion på landets voksende frastødning af borgere med indvandrerbaggrund. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama, Thriller
Instruktør Ulaa Salim
Medvirkende Imad Abul-Foul, Rasmus Bjerg, Morten Holst, Elliott Crosset Hove
Spilletid 120 min.
Biopremiere 11.04.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Men afsættet, miljøskildringen og det andet bliks udfordrende anderledeshed gør svaghederne til trods ’Danmarks sønner’ til en både interessant og vigtig film. Hvem er Danmarks sønner i virkeligheden anno 2019?"

Jyllands-Posten
"Salim har selv skrevet manuskriptet, og man kunne godt ønske, at andre havde været inde over for at hæve repliktroværdigheden. Jeg elsker dog samtidig, at Salim har lavet en stafetfilm, der giver ikke bare en, men to røvsparkende gode skuespillere mulighed for at vise, hvad de kan på det store lærred."

Weekendavisen
"Ulaa Salim har et sikkert greb om strukturen, der forener det personlige og politiske drama. Puslespillet bliver også lagt færdigt."

Information
"Effekten af alle de effekter udebliver samlet set, fordi stimuleringen er for intens, og fordi det aldrig rigtigt bliver klart, hvad filmen for alvor vil gøre os klogere på og komplicere for os."

Ekstra Bladet
"...er både velspillet (Bjerg er uhyggeligt overbevisende som den vordende despot), velskrevet (af Salim selv) og får det optimale ud af sit begrænsede budget, hvilket bestemt også er en kunst. Den er elementært spændende, men også meget mere end det. Det mest skræmmende er næsten, hvor meget det minder om noget, vi allerede kender."

B.T.
"...på flere planer en spændende film. Der er meget fine skuespilpræstationer, visuelt leverer den på højt plan, og Ulaa Salim er i den grad en instruktør, man skal lægge mærke til."

Ekko
"...en modig film. Det er sjældent at se en dansk film med et så slagkraftigt politisk perspektiv. Og den vil uden tvivl skabe debat og vrede på højrefløjen, der trods let antydede nuancer udpeges til den kollektive syndebuk."

Soundvenue
"...kan ... være fristende at stemple ’Danmarks sønner’ som forfejlet, særligt hvis man sammenligner den med Fenar Ahmads anderledes fokuserede ’Underverden’, der udspiller sig i et lignende miljø. Men filmen indeholder så mange virtuose scener, så meget sjæl og kantet talent, at den ikke bare kan affejes med et skuldertræk."

Brugere

01/04 12:32Din gris!
For så vidt godt lavet debutfilm, men der savnes ordentlig motivation for flere karakterer og den mangler et par nødvendige nuancer for at være helt fremragende. Jeg synes det står lidt uklart, hvad der helt konkret skaber de radikaliserede muslimer og i øvrigt virker de fremstillet noget mildt i forhold til min egen opfattelse herom. Det sagt, så er det en spændende film med noget på sinde omkring det samfund vi måske ikke er så langt fra at leve i. Indimellem er der ikke langt fra fiktion til virkelighed og Rasmus Bjerg er endda nedtonet i forhold til en som f.eks Paludan. Det havde jeg ikke set komme. Vigtig film. Dog ikke uden sine svagheder.

28/10 01:37Samfundskritik med imponerende timing 3
I en nær fremtid bliver Danmark ramt af et stort islamistisk terrorangreb, og det giver et stærkt indvandrerkritisk parti føringen i meningsmålingerne til det forestående folketingsvalg. En politibetjent af muslimsk baggrund bliver sat til at lede beskyttelsen af partiets leder, mens samfundets og højreradikale gruppers reaktion på terroren samtidig er med til at drive unge muslimer mod radikalisering.

"Danmarks sønner" må siges at være lavet med imponerende timing. Den havde premiere kort før dette års folketingsvalg, hvor der som bekendt for første gang var opstillet et par partier, der er mere direkte kritiske over for muslimer, end vi tidligere har set herhjemme - endda grænsende til det racistiske.

Det er én af de strømninger, som Ulaa Salim spiller på i sin samfundskritiske d...

Fakta

Medvirkende
Hassan Imad Abul-Foul
Martin Nordahl Rasmus Bjerg
Tobias Morten Holst
Elliott Crosset Hove
Jon Olaf Johannessen
Zakaria Mohammed Ismail Mohammed
Mariam Özlem Saglanmak
Ali Zaki Youssef
Bag kameraet
Instruktion Ulaa Salim
Produktion Daniel Mühlendorph
Manuskript Ulaa Salim
Fotografi Eddie Klint
Klip Jenna Mangulad
Scenografi Silje Aune Dammen
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Fremtidsfilm
Nøgleord Racisme, Terror, Terrorbombe
Premieredatoer
Biograf 11.04.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Hyæne Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...