Avengers: Endgame - 2 D (Avengers: Endgame)

Det er lykkedes Thanos at få fat i alle evighedsstenene og med et enkelt knips udrydde halvdelen af universets beboere, inklusive en stor del af Avengers-holdet. De resterende superhelte må nu rejse sig af asken fra deres faldne kammerater og, imod alle odds, stå skulder ved skulder mod Thanos' altødelæggende kræfter. Slutspillet om universets skæbne er i gang. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Joe Russo, Anthony Russo
Medvirkende Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans
Spilletid 181 min.
Biopremiere 24.04.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...det hele ville ærlig talt ikke være til at holde ud, hvis det ikke var, fordi Downey, Ruffalo & co. i den grad får puttet noget afvæbnende i de fjumsede dragter. Selv Chris Hemsworth er sjov som den hammersvingende og øldrikkende Thor fra Tønsberg."

Jyllands-Posten
"...den ultimative superheltefilm, og når den kriminelt og i alle mulige andre tilfælde utilgiveligt lange spilletid på mere end tre stive timer er overstået, finder man sig som publikum både underholdt og rørt hele vejen igennem."

Information
"... et brag af en film, som tillader sig at svælge i store følelser og store spørgsmål."

Ekstra Bladet
"Det hele kører snorlige efter bogen, man da det efterhånden er en bog vi har læst/set mange gange, bliver det ærlig talt lidt enerverende i længden (bogstavelig talt)."

B.T.
"...et imponerende punktum på sagaen, hvis spilletid på over tre timer i øvrigt føles bemærkelsesværdigt kort. Og netop når man glemmer tid og sted, har superheltefilm vel deres største berettigelse."

Ekko
"Det er ganske enkelt enestående, hvad vi er vidne til. Brødrene Anthony og Joe Russo, der også har instrueret forgængeren og de to gode Captain America-film – Winter Soldier og Civil War – har gjort det umulige: Skabt en film, der samler alle tråde fra de tidligere film."

Soundvenue
"Man taber simpelthen pusten af benovelse over ambitionsniveauet i filmen, der sågar for en gangs skyld har ramt den helt rette ratio smadder versus samtale (uagtet at det som nævnt er en udvalgt skare, der bærer sidstnævnte)."

Brugere

11/10 10:31
Er det en perfekt film? Nej Er der masser af plothuller? Ja! Men kan det så alligevel være den perfekte superheltefilm - og en suveræn (foreløbig) afslutning på MCU's 22 film lange serie? Ja - helt sikkert!

Man skal huske hvad forlægget er - vi taler om superhelte, med kræfter som kun findes i fantasiens verden. Præcist som i alle andre eventyrfilm som handler om det overnaturlige. Her er mange af de kendte fysiske love i forvejen forkastet - og man skal bare læne sig tilbage og lade sig underholde, og æde det hele råt. For mig er det vigtigste altid at historien er god, at skuespillet er godt - og at det hele fungerer indenfor de præmisser som det hele er bygget op omkring, også af respekt for det tegnede forlæg. Sådan havde jeg det også med min hidtidige filmfavorit på toppen af su...

10/10 18:14Return of the Heroes 1
Fem år efter at Thanos har dræbt halvdelen af alt liv i universet, kommer de overlevende superhelte på en vild plan for at bemægtige sig de magtfulde Infinity Stones og annullere massemordet.

Efter en kort indledende vignet, der følger direkte efter begivenhederne i "Infinity War", spoler instruktørparret Anthony og Joe Russo frem til en verden, der stadig er i chok over at have set folk gå op i røg i massevis. Denne alvorlige tone ligger indledningsvis som bund under det store klimaks i tredje fase af Marvel-universet på film. Som reelt viser sig at være en interdimensionel kupfilm krydret med masser af action - og en stadig lettere tone undervejs, for Russo-brødrene tør trods alt ikke bevare det dystre udtryk i hele tre timers film.

Stemningsmæssigt bliver der derfor relativt hur...

Fakta

Medvirkende
Tony Stark / Iron Man Robert Downey Jr.
Thor Chris Hemsworth
Bruce Banner / Hulk Mark Ruffalo
Steve Rogers / Captain America Chris Evans
Natasha Romanoff / Black Widow Scarlett Johansson
Dr. Stephen Strange Benedict Cumberbatch
James 'Rhodey' Rhodes / War Machine Don Cheadle
Peter Parker / Spider-Man Tom Holland
Carol Danvers / Captain Marvel Brie Larson
T'Challa / Black Panther Chadwick Boseman
Vision Paul Bettany
Wanda Maximoff / Scarlet Witch Elizabeth Olsen
Sam Wilson / Falcon Anthony Mackie
Bucky Barnes / Winter Soldier Sebastian Stan
Peter Quill / Star-Lord Chris Pratt
Scott Lang / Ant-Man Paul Rudd
Hope van Dyne / Wasp Evangeline Lilly
Clint Barton / Hawkeye Jeremy Renner
Loke Tom Hiddleston
Wong Benedict Wong
Mantis Pom Klementieff
Nebula Karen Gillan
Drax Dave Bautista
Thanos Josh Brolin
Bag kameraet
Instruktion Joe Russo, Anthony Russo
Produktion Kevin Feige
Manuskript Christopher Markus, Stephen McFeely
Forlæg Stan Lee, Jack Kirby, Jim Starlin
Fotografi Trent Opaloch
Klip Jeffrey Ford, Matthew Schmidt
Scenografi Charles Wood
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Marvel, Marvel Comics, Seriefilm, Superhelt
Relaterede film The Avengers, The Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War - 2 D
Premieredatoer
Biograf 24.04.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 181 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Marvel Studios
Biodistributør The Walt Disney Company

Se også...