Rocketman

Det klaverspillende vidunderbarn Reginald Dwight finder inspiration i både Elvis Presley og Bach, og da han som ung mand går i partnerskab med sangskriveren Bernie Taupin, indspiller han sin debutplade under aliasset Elton John. Den efterfølgende succes og verdensberømmelse, alkohol- og stofmisbruget, og de mange op- og nedture tager dog hårdt på den følsomme og anerkendelseshungrende Reginald. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama
Instruktør Dexter Fletcher
Medvirkende Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard
Spilletid 121 min.
Biopremiere 29.05.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jamie Bell

Den unge nordengelske Jamie Bell fik et kæmpe gennembrud med sin hovedrolle i den socialrealistiske tåreperser 'Billy Elliot' (2000). Filmen blev et blev et internationalt hit og nomineret til en Oscar. Bell modtog talrige priser for sin præstation heriblandt den prestigefyldte brittiske BAFTA-pris. Efterfølgende har Bell haft hovedrollen som...

Anmeldere

Politiken
"Sangene lyser og løfter og tak for det. 'Rocketman' har ikke mindst fået hjerte, charme og energi fra alle de slidstærke sange."

Berlingske
"Filmen er ikke helt vellykket og rammer aldrig de højeste toner, men den har en pumpende energi og momentvis stor skønhed."

Jyllands-Posten
"Taron Egerton gør det fremragende i hovedrollen med styr på selv den mindste krusning af læben og en imponerende egen vokal, men selv ikke han kan ændre ved, at ”Rocketman” er klart bedst, når fantasien får frit lejde..."

Weekendavisen
"...kan ikke kaldes god i konventionel forstand, til gengæld er den alt andet end kedelig, og holder man af manden og hans musik, er den et must-see."

Information
"...bestemt festlig, folkelig og seværdig. Den placerer endnu en gang 70'ernes England durk i den populærkulturelle bevidsthed - den slagfærdige charme, de overpissede, tilrøgede, selvbrunede pubber. Samt snæversynet, småborgerskabet, følelsesundertrykkelsen..."

Ekstra Bladet
"Hvis man ønsker at se en musical om Elton Johns liv i tabloide overskrifter, så er ' Rocketman' nok lige sagen. Vil man bare et enkelt lag længere ned i musikken og manden (eller rettere sagt mændene), der skabte den, må man ty til andre kilder."

Soundvenue
"Som hovedpersonen selv er ‘Rocketman’ et bjergtagende, farverigt og underholdende udstyrstykke, men uden samme nuance og dybde som i Elton Johns fantastiske sange."

Brugere

14/02 22:04THE BITCH IS BACK
Alle kender Elton John (Egerton) og hans mange klaver-hits, men hvordan blev han egentlig så berømt og hvilke problemer havde han med den medfølgende livsstil og sin seksualitet, som ikke var velanset i 1970’erne og starten af 80’erne, hvor denne film udspiller sig?

Dette er den klassiske portrætfilm kombineret med musicalens magi, hvilket er en stor gevinst for instruktør Dexter Fletcher, der kort forinden havde stået i spidsen for den mere biografisk orienterede ”Bohemian Rhapsody” om Eltons kollega Freddie Mercury kendt fra bandet Queen. Dette giver Rocketman-lejren frie hænder til dels at anvende sangene ude af kronologisk rækkefølge, dels at præsentere dem i transcendentale, fantasifulde og meget smukt anlagte scener, der låner fra musikvideo-genren. Dette giver sangene nyt liv o...

29/12 15:22Langt fra Bohemian Rapsody
Med to film (den anden er Bohemian Rapsody), som grundlæggende behandler samme emner ligger det lige for at sammenligne.

Men Rocketman/Elton John ligner på ingen måde Bohemian Rapsody/Freddie Mercury

Og heldigvis for det - for BR skrabede kun overfladen.

Dermed ikke sagt at man får hele sandheden i Rocketman for selvfølgelig får vi serveret alt gennem et filter hvor hovedpersonen stadig er i live - og helt sikkert har haft et veto.

Fælles for de to film, handler det om bøsser som kommer fra svære kår - og har et enorm drive og en masse de skal bevise - og så er begge film gennemsyret af herlig musik.

Men her stopper lighederne også, for Rocketman er mere en musical hvor de enkelte numre indgår i fortællingen - mens Bohemian Rapsody er en let gennemgang af facts, garneret a...

Fakta

Medvirkende
Elton John Taron Egerton
Bernie Taupin Jamie Bell
John Reid Richard Madden
Sheila Eileen Bryce Dallas Howard
Dick James Stephen Graham
Wilson Jason Pennycooke
Ray Williams Charlie Rowe
Ivy Gemma Jones
Ældre Reggie Kit Connor
Bag kameraet
Instruktion Dexter Fletcher
Produktion Adam Bohling, David Furnish, David Reid, Matthew Vaughn
Manuskript Lee Hall
Fotografi George Richmond
Klip Reg Poerscout-Edgerton
Scenografi Marcus Rowland
Musik Matthew Margeson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Musikfilm
Nøgleord Berømmelse, Musiker, Stofmisbrug
Premieredatoer
Biograf 29.05.2019
Dvd 14.10.2019
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2019
Spilletid 121 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Paramount Pictures, Marv Films, Marv Studios, New Republic Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...