Druk

De fire midaldrende gymnasielærere Martin, Tommy, Peter og Nikolaj indleder et eksperiment, hvor de forsøger at holde en konstant alkoholpromille på 0,5. Forsøget går i begyndelsen over al forventning og vennerne oplever et nyt og lykkeligere liv. Men i længden er det daglige alkoholindtag ikke uden konsekvenser på arbejdet og hjemmefronten. © Scope

Produktionsår 2020
Genre Drama
Instruktør Thomas Vinterberg
Medvirkende Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang
Spilletid 115 min.
Biopremiere 24.09.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Thomas Bo Larsen

Thomas Bo Larsen må snart kunne spille rollerne som småkriminel taberagtig drengerøv og manisk hverdagspsykopat i søvne. Dem er der nemlig rigtig mange af på den flittige skuespillernes cv. Tidligt i karrieren blev Thomas Bo Larsens talenter synlige i Søren Faulis tv-kultfilm 'De skrigende halse' (1991) og Thomas Vinterbergs afgangsfilm 'Sids...

Anmeldere

Politiken
"...en vægelsindet fortælling om midtvejskrisens lette løsninger, der ikke rigtigt fører nogen større eksistentielle erfaringer med sig."

Berlingske
"Det kan ikke udelukkes, at »Druk« i fremtiden vil blive set som en hyldest til den danske nationalsjæl med frisind, storsind, frihed og dybe kig i den blotlagte eksistens."

Jyllands-Posten
"...en moden, smuk og smertefuld film om livets berusende besværlighed."

Ekstra Bladet
"Der er bestemt fine momenter undervejs - som der altid er i Vinterbergs film - men som slingrende helhed hører ' Druk' til i den ende af værket, der er glemt, så snart festen er forbi."

B.T.
"...kan halvvejs godt føles lidt for lang og forudsigelig, ligesom Thomas Bo Larsens karakter - uden at spoile handlingen - pludselig går en lidt underlig vej, men det overskygges af filmens samlede fine balance mellem alvor og lethed."

Ekko
"Festen var i en vis forstand et lucky punch fra et vidunderbarn, mens Druk er skabt af en livserfaren kunstner, der har fuldstændigt styr på sine virkemidler og genvundet ungdommens vitalitet."

Soundvenue
"De fleste danskere kan ikke undgå at føle deres virkelighed afbildet på skærmen, og det gør ’Druk’ til en enormt vedkommende film."

Brugere

24/09 16:18Prætentiøs og ligegyldig film
Druk er en selvfed, navlepillende og prætentiøs film, der gerne vil tage sig selv seriøst, som desværre er glemt lige så hurtigt når lyset i biografsalen er blevet tændt.

Filmens filmiske præmis er lige så diffust som en tåget efterårsmorgen. Desuden, så er de filmiske portrætter så karikeret, at de passer ind i den typiske dårlige amerikanske dramaturgiske filmskabelon, så filmen bliver den mindste grad vedkommende og ligegyldig.

At det så tilmed er gamle mænd, der bliver portrætteret, trækker blot endnu mere ned i karakteren.

Manuskriptforfatteren Tobias Lindholm og Thomas Vinterberg har tydeligvis ikke gjort deres research- og hjemmearbejde godt nok.

17/09 03:17Gammel dansk
Sød, rørende og meeeget dansk på den lidt så ikke fede måde. Det er så populært at tale om karakterudvikling, men jeg synes snarere personernes baggrund og historik lades lidt i stikken her og kvinderne især fremstilles stereotypt. Så personernes handlinger bliver sådan lidt løsrevet fra alt, ikke mindst en tematik der kunne være interessant. Vinterberg vil også gerne indirekte fortælling og antydninger, men der er et stykke vej til kagehylden. Visuelt er filmen desværre blottet for evner. Budskabet er fint nok, og særligt ét moment er flot ramt i forhold til MMs rolle overfor eleverne og hvordan han kommer tilbage overfor dem, nærmest Pink Floyd The Wall-sk, men ellers helt ærligt ... det her er Klassefesten iklædt lidt corny eksistentialisme ...

Fakta

Medvirkende
Martin Mads Mikkelsen
Tommy Thomas Bo Larsen
Peter Lars Ranthe
Nikolaj Magnus Millang
Trine Maria Bonnevie
Rektor Susse Wold
Bag kameraet
Instruktion Thomas Vinterberg
Produktion Kasper Dissing, Sisse Graum Jørgensen
Manuskript Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Fotografi Sturla Brandth Grøvlen
Klip Janus Billeskov Jansen, Anne Østerud
Scenografi Sabine Hviid
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alkoholisme, Druk
Premieredatoer
Biograf 24.09.2020
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2020
Spilletid 115 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Zentropa Entertainments
Biodistributør Nordisk Film

Se også...