En kort en lang

Jacob og Jørgen er kærester. De elsker hinanden og skal giftes den kommende sommer. Under fest kommer Jacob lidt for tæt på Caroline, der er gift med Jørgens bror Tom. Og så begynder problemerne at tårne sig op for Jacob, der begynder at tvilvle på alt og ikke er i stand til at tage en endelig beslutning om noget. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Hella Joof
Medvirkende Mads Mikkelsen, Charlotte Munck, Troels Lyby, Jesper Lohmann
Spilletid 101 min.
Biopremiere 16.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 27.09.2020
    Kanal 4 kl. 21:00

Hella Joof

(INSTRUKTØR)
Danmarks måske morsomste kvinde, Hella Joof, sprang ud som filmskuespiller i børnefilmen 'Snøvsen ta'r springet' (1984). Siden har hun givet en række komiske biroller af høj kvalitet i film som 'Hannibal & Jerry' (1997) og 'Den eneste ene' (1999). Joof medvirker Anders Thomas Jensens kortfilm 'Valgaften', der fik en Oscar i 1999. Joof er ud...

Anmeldere

Politiken
"Forholde mellem de voldsomt karrikerede biroller og sårbarheden i kærlighedshitorien er filmens konstante usikkerhedsmoment."

Berlingske
"...en lovende instruktørdebut baseret på et lidt usikkert manuskript. 'En kort en lang' er ikke sprudlende vittig, men den er sjov og fræk og inderst inde meget kærlig."

Jyllands-Posten
"Dybfølt kærlighedsdrama og plat parodi er to størrelser, der går dårligt i spænd."

Weekendavisen
"Jeg kan ikke mindes nogen mere nuanceret skildring af to mænds kærlighedsforhold. Mads Mikkelsen og Troels Lyby spiller rollerne helt igennem, så man virkelig tror på Jacob og Jørgen, mens Charlotte Munck som Caroline besidder den naturlige sødme, der skal til for at løfte balancen på plads."

Information
"Til tider boblende skæg, til andre tider skærende hvas - og til atter andre tider for letkøbt of frem for alt overfladisk."

Ekstra Bladet
"Fire stjerner og en meget potent pil opad."

B.T.
"...en charmerende rodebunke af en debutfilm, hvor Hella Joof har fået mange af sine hjertebørn proppet ind. Dels får en veritabel kødrand af tidens trends et skud for boven..."

Bogart
"På sin vis er det en meget moralsk og i grunden også gammeldags kærlighedshistorie. Og så vil jeg tilføje, at det kan godt være, at amerikanerne har en tradition for den slags film, men i Danmark har vi ikke set noget lignende siden Edward Flemming Lille spejl."

Cinemazone
"Alt i alt må man sige, at det lykkedes det halvfærdige 'almodódrama', at spille sine sikre kort godt. Det løbende forsøg på at punktere klichéerne for at retfærdiggøre brugen af endnu engang strander."

Brugere

19/10-09Prinsen På Den Brune Hest
Spoilers

En kort, en lang, en trekant, en stang... Kærligheden er blind og den vinder altid til sidst. Hella Joof har vendt alle konventioner 180 grader på hovedet, men stadig lavet en film efter helt konventionelle, filmiske mønstre. Man kan ikke længere lave en film om en heteroseksuel mand, der drages mod det homoseksuelle, men finder tilbage i heteroseksuel havn. Det er politisk ukorrekt nu, selvom film noir jo på grund af Hays' production code nærmest blev grundlagt efter denne skabelon, men hvor homoseksualiteten alene blev vist i antydninger, kaldet the coded gay character. Ofte gik det dog grueligt galt for manden.

I stedet vender Hella Joof det lille spejl rundt, men laver den samme film, blot med omvendt fortegn. Den homoseksuelle mand der testes af sine heteroseksuelle t...

28/01-06Okay
det er en lidt tynd handling, men med gode skuespillere og god humor

27/01-06Absolut bundskraber
Anonym
Det er en film med næsten blot rædsomme scener, klichéer og middelmådigt skuespil, dertil en pladderromantisk amerikanskinspireret uspiseligt rosenrød slutning.

Jeg havde aldrig forestillet mig at Hella havde talentet til at instruere en stor eller mindre film. Det havde hun så heller ikke.

02/11-05DEN STINKER! 1
Anonym
Det er fandme en fuldstændig latterlig film!
Spild af penge...

12/06-05Vidunderlig
Stemningsfuld, hyggelig og hylende morsom.

En vidunderlig komedie

01/04-05God Dansk Film!
Hylende morsom. En af de sjoveste film jeg længe har set...

Stemningen er flot, god, dansk og hyggelig samt danskernes farvorit skuespillere. Som spiller bedre end godt! En vaske ægte god film!

20/02-05Humoristiske misforståelser
Meget humoristisk fortælling om Jakob og Jørgen, der elsker hinanden på trods af mange misforståelser. Også lidt sjovt at se de mange kendte skuespillere i helt andre omgivelser og miljøer end vi plejer at se dem i.

05/11-04NAIVT! 1
Anonym
En arkitekt som er homoseksuel og som ovenikøbet skal tegne en moske??? hvad jeg ved om muslimers holdninger til bøsser er så finder jeg dette gennemsyret naivt og latterligt.
Gode skuespillere men alt for megen løse håndled og et godt billede af hvor naiv Hella Joof og andre som ikke TØR kritisere Islam af frygt for at blive kaldt racist er.og til alle kvindemennesker som synes at en film er god bare fordi Mads Mikkelsen er md i den selvom den er en gang bræk, TAG JER SAMMEN! og til alle jer som får det indtryk at jeg har noget imod homoseksuelle eller muslimer så tager i fejl har kendt muslimer og har en ven som er bøsse.

20/06-04Verdens bedste film!
Anonym
Detta er den bedste film jeg har set. Mads Mikkelsen gör den ekstra bra, men det är helt enkelt en helt fantastiskt bra och rolig film. Tänk att till o med en svensk kan tycka detta! Jag har den både på VHS och DVD, vet inte varför. Kanske för att den är sååå braa! (v) Mads Mikkelsen (v) 4-ever..

skriv till min msn - lollorr@hotmail.com

23/04-04lollo
Anonym
verdens beste film.!Fakta

Medvirkende
Jakob Mads Mikkelsen
Caroline Charlotte Munck
Jørgen Troels Lyby
Tom Jesper Lohmann
Else Karen Lis Ahrenkiel
Tante Paula Hannah Bjarnhof
Per Malkith Singh
Præst Klaus Bondam
Frederik Peter Frödin
Inge Ditte Gråbøl
Anne Ellen Hillingsø
Ellen Pernille Højmark
Palle Henning Jensen
Adrian Morten Kirkskov
Bine Ghita Nørby
Mads Nikolaj Steen
Hans Henrik Thomas Winding
Lægen Lotte Andersen
Bag kameraet
Instruktion Hella Joof
Produktion Thomas Gammeltoft, Frank Hübner
Manuskript Hella Joof, Klaus Bondam
Fotografi Eric Kress
Klip Anders Villadsen
Scenografi Peter Grant
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 16.11.2001
Dvd 15.04.2002
Tv-aktuel 27.09.2020
Kanal 4 kl. 21:00
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 101 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 584.067 (#66)
Selskab Angel Production
Biodistributør Angel Films
Priser Robert 2002, Årets mandlige birolle

Se også...