The Fast and The Furious

Den nyuddannede politimand Brian går undercover for at undersøge en sag om røverier af trucks. Som medlem af en bande racerkørere formår han indynde sig hos lederene. Snart begynder Brian at føle en loyalitetskonflikt mellem sin arbejdsgiver og sin nye 'familie'. Da banden får mistanke om, at der er en forræder iblandt dem, begynder Brian at få sved på panden, og så er scenen er sat til et spektakulært klimaks i amerikanernes foretrukne transportmiddel. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Thriller
Instruktør Rob Cohen
Medvirkende Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster
Spilletid 107 min.
Biopremiere 28.09.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rob Cohen

(INSTRUKTØR)
Rob Cohen var blot 24 år, da han fik ansvaret for pladeselskabet Motowns filmafdeling. Efter at have produceret seks film debuterede han som instruktør med det romantiske drama "A Small Circle of Friends" (1980). Cohen har dog primært arbejdet som producer, blandt andet "Jernurt" (1987) og "Heksene fra Eastwick" (1987). Inden for tv-mediet ha...

Anmeldere

Politiken
"Man skal være gevaldigt glad for automobiler for at finde noget sjovt i 'The Fast and the Furious'."

Berlingske
"Unge mandschauvinister med hang til hurtige biler og piger i stramt har fået en ny kultfilm, The Fast and the Furious."

Jyllands-Posten
"I det hele taget er der ikke meget, der stikker ud fra genrens normer i "The Fast and the Furious", der til gengæld til fulde indfrier sin vigtigste ambition: At nagle tilskueren til sædet - uden sikkerhedssele, vel at mærke."

B.T.
"Absolut hæsblæsende film der absolut lever op til forventningerne, uden dog at skabe nye."

Weekend Nu
"Toptunede, specialombyggede importbiler og varme, brune pigekroppe glider i ét under den flimrende californiske sol i en simpel skrøne om hemmelige FBI-agenter og ærekære motorsportsentusiaster, der bijobber som landevejsrøvere. Målgruppen vil have noget at komme efter, men nok ikke så mange andre."

FilmReactor
"Vroom. Vroom. Vrooooooom. Meget mere er der ikke under motorhjelmen i amerikansk box-office succes."

Cinemazone
"Underholdningsværdien er toptunet, men havde bilerne ikke været superhurtige, kvinderne frække, eller Diesel så spændende en skuespiller, så havde der ikke været meget at komme efter."

Brugere

11/08-14Min skuffelse over The Fast and the Furious:
Hvad synes jeg om Fast and the Furious? Den er ikke lige min kop te. Grunden til dette er simpelt. Jeg finder den dybt uinteressant; jeg er ligeglad med karaktererne, overfladisk skuespil uden nogen form for charme. Det er dødt. Jeg skal ikke afvise at jeg ved et gensyn kan se visse kvaliteter. Det er sket for mig før at jeg har set en film - hadet den - og år efter set den igen, og set anderledes på den.

22/01-06Fede biler...
God film...

Filmen handler overordnet om gadeløb om natten i over tunede biler, og det er super uloveligt.!

Så hvis du kan lide biler er det lige en film for dig!

28/02-05Biler og djævelsk fart...
... men så aboslut intet andet! Leder man efter fart, toptunede biler og ligegyldige stunts er "the Fast & the Furious" det rette sted at kigge hen! Men leder man efter andre dyder hos en film er denne ren skrald for man skal da være ualmindelig glad for biler og tunings-grej for at få megen fornøjelse ud af dette stykke opblæste, opulente og ligegyldige actionvirvar...

Paul Walker spiller undercover-agenten der påtager sig missionen at infiltrere Vin Diesels benhårde bande bestående af biltyve, fartdjævle, bøffer og endda en enkelt nørd (ja, se bare der!)! Paul Walker falder for Diesel søster og bliver mere involveret i Diesels foretagende end planlagt og pludselig er det svært at komme ud af hurlumhejet igen! En typisk skematisk fremgang for en undercover-film og "The Fast & ..." ov...

05/01-05Griner
Vin Diesel god skuespiller?? Det bliver sgu mere og mere underholdende her på Scope.

Det eneste Vin Diesel kan spille er ... (fill in the blanks)

05/01-05Sanne
Fair nok. Det lader jeg så være en smagssag.

Os der ikke kan se at Vin Diesel er en god skuespiller er ifølge dig og Mai ikke rigtig kloge og så aner vi ingenting, burde ikke se film og lade være med at skrive noget. *GG* Hmmmm.

Ja det kan jo kun være et spørgsmål om tid før den tidligere dørmand får en Oscar og vælter en skuespiller som f.eks. Robert DeNiro af pinden, hvis han da ikke allerede har gjort det.

Vin Diesel har for mit vedkommende leveret en af de bedste præstationer set på film sammen med Keanu Reeves og det med blot en sætning:

Keanu´s var i slutningen af Point Break, hvor han kigger på Swayze og siger: Vaya con dios.

Vin´s var i "XxX" hvor han er på vej ud af flyet og råber: "I live for this shit!".
Det var så godt, at jeg fik kuldegysninger.

05/01-05- Fart over feltet -
Hurtige biler, behøver man andet?

Ovenstående er naturligvis et primitivt udgangspunkt en film, men den holder alligevel stik i "The Fast And The Furious". Rob Cohen markerer sig her for alvor som actioninstruktør og har skruet en solid omgang underholdning sammen, som man ikke behøves have benzin i blodet for at kunne nyde.

Der brændes gummi af til den store guldmedalje, og det er svært ikke at lege med. Opbygningen er god, i og med man ikke skal blæses væk i samtlige 107 min. Den starter roligt ud, og belønner tålmodigheden med en flot finale.

Historien er tynd og bærer absolut ikke præg af nogen form for realisme, men det er vel også de færreste, der havde forventet andet. Derimod er der underholdning for alle pengene, og er man i stand til at koble hjernen fra for en stund, ...

24/10-04Okay, høflighed r 1 dyd
Anonym
vi skal nok prøve at lade være med at lade temperamentet få overtaget over os.
Enig : Den sætning var genial. (Du er ikke helt tosset *G*)

Hilsen Mai og Sanne

22/10-04Griner er åndssvag
Anonym
Denne film er afgjort en klassiker, der slet ikke er blevet anerkendt som det den er! Diesel er sq en god skuespiller vil jeg gerne give Mai ret i, hun kan da i det mindste se udover Vins rå ydre. Alle jer med jeres ringe viden - lad være med at skrive noget I aner jo ingenting.
Sanne

20/10-04Vin Diesel kan spille!
Anonym
Sig mig en gang aner ingen noget om film? Vin diesel spiller brand godt og man kan sku ikke lade være med at holde af ham. Det samme gælder for Chronicles of Riddick. Alle de dårlige kommentarer er for lamme. Se A Man Apart ( på dansk Paybak time) og sig så at Vin Diesel ikke kan spille skuespil. Hvis I stadig mener det er I ikke rigtige kloge og burde ikke se film overhovedet. The fast and the furious er sq også en god film!

02/05-04god
Anonym
den er god du skal se den!!!!!!!!!!!!Fakta

Medvirkende
Dominic Toretto Vin Diesel
Brian Spindler Paul Walker
Letty Michelle Rodriguez
Mia Toretto Jordana Brewster
Johnny Tran Rick Yune
Mike White
Ted Gessner Beau Holden
Sgt. Bilkins Thom Barry
Lance Nguyen Reggie Lee
Sgt Tanner Ted Levine
Bag kameraet
Instruktion Rob Cohen
Produktion Neal H. Moritz
Manuskript Gary Scott Thompson, David Ayer, Erik Bergquist
Fotografi Ericson Core
Klip Peter Honess
Scenografi Waldemar Kalinowski
Musik BT
Genrer og relationer
Genre Thriller
Relaterede film Fast & Furious, Fast & Furious 5, Fast & Furious 6, Fast & Furious 7, Fast & Furious 8
Premieredatoer
Biograf 28.09.2001
Dvd 08.05.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 50.469
Selskab Original Film
Biodistributør United International Pictures

Se også...