Moulin Rouge (Moulin Rouge!)

Den håbefulde digter Christian flytter mod sin fars vilje til 1900-tallets Paris. Her bliver han ven med den flamboyante kunstner Toulouse-Lautrec. Sammen vil de skabe et stykke til Natklubben Moulin Rouges største stjerne Satine. Det skal vise hendes store talent og samtidig være en hyldest til 'sandhed, skønhed, frihed og kærlighed'. I denne glamourøse verden indleder han en affære med Satine, mens jagten på en investor går i gang. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Musical
Medvirkende Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent
Spilletid 127 min.
Biopremiere 12.10.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Leguizamo

Columbiansk-fødte John Leguizamo har på effektiv vis formået at gøre sig gældende i både komiske og dramatiske roller, hvor han har portrætteret vidt forskellige latino-typer. Han debuterede i De Palmas 'De kaldte os helte' (1989), og et par år senere var han Al Pacinos irriterende ven i samme instruktørs 'Fanget af fortiden' (1993). I 'Willi...

Anmeldere

Politiken
"Et grandiost spektakel af en fri fantasi om et på én gang fordums og surrealistisk nutidigt Montmartre, hvor can can, rock'n'roll og `the hills are alive´ fra `The Sound of Music´ kan mødes i en film, der både fortjener og kræver at man er vild med den."

Berlingske
"...et sanseligt tæppebombardement af musikalske, litterære og cinematiske citater, et overdådigt overflødighedshorn af en postmoderne musical, der stjæler frækt og fantasifuldt fra 100 års populærkultur og lader MGM-evergreens smelte sammen med tidens elektroniske MTV-hits."

Jyllands-Posten
"...fint får instruktøren filmens virkelighed og filmens teaterverden til at gå op i en højere enhed. Det er flot og underholdende, og i Nicole Kidman og Ewan Mcgregor har filmen et fremragende romantisk par."

Weekendavisen
"...formidabelt opfindsom og uophørligt overvældende, et fantastisk spektakel, som det konstant er værd at følge med alle forhåndenværende sanser."

Information
"Filmens styrke ligger i spredte grandiose indfald, strejf af sjov surrealisme og betagende billedpragt - samt hele konceptet, der har et forsonende frækt skær af vanvid."

Ekstra Bladet
"...på bedste postmodernistiske vis citerer hvert eneste sekund i dette visuelle orgie en eller anden slager eller tidligere film, og man bliver hurtigt rundtosset i jagten på at gætte hvilken."

B.T.
"...vælter os bagover af betagelse. Men mere end det. Det er også både en begavet collage af stilarter og sit eget mesterværk."

Weekend Nu
"For tredje gang opbyder Luhrmann al sin fabulerende fortælleglæde og svimlende billedmagi, og man både udmattes og bjergtages,
mens popmusikken og de indforståede referencer med dødsforagt går i symbiose."

FilmReactor
Der er ikke en lattermuskel uberørt, da McGregor deklarerer sin kærlighed til Nicole i det såkaldte `Love Medley´, hvor linier fra alle tiders bedste kærlighedssange danner et forbavsende rørende hele."

Cinemazone
"...når alt kommer til alt er Luhrmanns historie et sprudlende fyrværkeri-eventyr, en simpel historie i et visuelt sanserus, der kræver mere øjne, ører og mave end aktivitet fra hovedets øverste del."

Brugere

05/07-12Anmeldelse af Moulin Rouge
I Paris i starten af 1900-tallet bliver en ung forfatter som er Ewan McGregor forelsket i en danserinde fra Moulin Rouge, som er en form for dansested/horehus. Desværre er hun lovet væk til en ond hertug, hvilket gør det rigtig ærgerligt at hun ellers for første gang bliver forelsket, men i Ewan McGregor.

Så laver de et metakommenterende skuespil, og Nicole Kidman hoster rigtig meget. Så synger Jim Broadbent "Like a Virgin", og det er rigtig mærkeligt, og så slutter den meget trist. David Bowie og Kylie Minogue synger også med.

Svær at holde sig koncentreret til i længden, men den første time er mægtig! God.

29/01-09LOVE
I think im in love with Ewan McGregor... XD

19/10-08Flot
Moulin Rouge er flot opsat med gedigne skuespiller præstationer

Alligevel også en traditionel musical og lidt kedelig, fordi den er forudsigelig

31/05-07Kærlighed for fulde lunger 7
Jeg havde mildest talt ikke den fjerneste ide om hvordan jeg skulle forholde mig til ”Moulin Rouge” ved dens begyndelse. Bare et kvarter inde sidder man helt kulret tilbage i sædet, efter først at have smagt på australske Baz Luhrmans ustyrlige farve- og tempoeksplosioner og hørt både Nirvanas kultnummer ”Smells Like Teen Spirit” og den yderst seksuelt betonede ”Voulez-vous coucher avec moi” gøre entre midt i det tidlige 1900-tal.

Filmen lægger altså med andre ord kortene på bordet fra start og tilkendegive lysende klart hvad vi har med at gøre. Altså en både klassisk drejet fortælling om den begærende forfatter, Christian, der efter mødet den prostituerede sanglærke Santine, hovedattraktionen på en farverig fransk natklub, finder sit livs kærligheden og en samtidig hovedkuls rejse in...

23/04-07sød historie - dårlig humor 1
Det er sådan set en rigtig sød (og ulykkelig) kærlighedshistorie, men den lidt lamme humor gør at filmen bliver meget mindre værd at se. man lever sig ikke rigtig ind i historien når den er lavet noget specielt.
det er jo enlig en rigtig fin historie om den fattige forfatter, som forelsker sig i den populære "musicaldanser" (?). Hun skal desværre giftes med en anden, men begynder at falde for forfatteren. da de endelig ser ud til at kunne få hinanden dør hun midt på scenen i en musical.

06/08-06Formidable!
Jeg er en musical-fanatiker. Moulin Rouge er fantastisk og utrolig dejlig at se. Man bliver aldrig træt at se den et par gange i træk. Sangene er helt formidable. Nicole Kidman synger og spiller utrolig godt, men Ewan McGregor er dog mere formidable og spiller bedre og synger helt fantastisk!
Filmen er utrolig god realistisk, og har et dejligt skær af vanvid og eventyr.

Jeg har valgt at give filmen 6 stjerner, da jeg ikke kan se et eneste minus ved den. Med hensyn til "McGregors gråd til sidst" , som mange siger. Det forstår jeg ikke.
Den er dejlig og varm og den fortjener den hyldest den har fået.
Ewan McGregor er fantastisk og jeg skal helt klart se en masse film med ham "Down with love", med Reese Witherspoon, hvor der er også er lidt vanvid og sang . (:

03/06-06Et genialt mesterværk!
Jeg er vild med musicals! Så er det sagt. Men Moulin Rouge! er altså noget særligt. Aldrig har en musical før, været spækket med så stor en energi, og så enestående sange! Med hensyn til sangene, så kan skaberne måske ikke ligefrem prale! De fleste sange er hentet fra andre musicals, eller også er en helt almindelig sang blevet brugt. Og dog, så er denne musical langt, langt bedre, end alle andre! Selv The Sound of Music, My Fair Lady, etc.

Nicole Kidman er filmens bedste "detalje". Hun er jo i forvejen en af hvor tids bedste skuespillerinder, og at hun så også synger helt fantastisk, det er slet ikke en ulempe. Da slet ikke i en musical! Ewan McGregor gør det også fantastisk, men da han ligger med Nicole/Satine i sine arme, efter hun er død, kan jeg ikke ret godt lide hans gråd. Det ...

23/05-06Super tøsefilm
En rigtig god film. Den er rigtig sørgelig i slutningen, og de fleste får brug for lommetørklæder. Det som afholder den fra at få 6 stjerner er starten som jeg synes er knap så god.

15/05-06Spectacular spectacular
Moulin Rouge er bare genial! Den har virkelig formået at vise det miljø lige som jeg altid har forestillet mig det.
Den er god og underholdende, og musikken havde sikkert også været god hvis Ewan McGregor kunne synge. Dét og så McGregors udbrud i slutscenen holder den fra den 6. stjerne.

07/02-06Ok Film!
Det er en OK film, ikke den bedste jeg har set må jeg erligt indrømme, men heller ikke den dårligste.
Jeg plejer ikke at være meget for den slaks film.
Men denne, var anderledes, så man blev lidt fanget af den. Den var også lidt kedelig i perioder.

Jeg må indrømme, at hvis jeg ikke var blevet tvunget til at se den, havde jeg ikke set den.!
Men udemærket film, men ikke en film for mig.Fakta

Medvirkende
Satine Nicole Kidman
Christian Ewan McGregor
Toulouse Lautrec John Leguizamo
Zidler Jim Broadbent
Hertugen af Monroth Richard Roxburgh
Doktor Garry McDonald
Argentiner Jacek Koman
Satie Matthew Whittet
Marie Kerry Walker
Grøn Fe Kylie Minogue
Bag kameraet
Produktion Baz Luhrmann, Fred Baron, Martin Brown
Manuskript Craig Pearce
Fotografi Donald McAlpine
Klip Jill Bilcock
Scenografi Catherine Martin
Musik Craig Armstrong, Marius De Vries, Steve Hitchcock
Genrer og relationer
Genre Drama, Musical
Undergenre Romance
Nøgleord Natklub, Paris
Premieredatoer
Biograf 12.10.2001
Dvd 09.04.2002
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Produktionsår 2001
Spilletid 127 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 247.638
Selskab Bazmark Films
Biodistributør Twentieth Century Fox
Priser Robert 2002, Årets udenlandske film (ikke-amerikanske)
Golden Globes 2002, Bedste komedie
Golden Globes 2002, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...