Bandits

Den charmerende Joe er stukket af fra fængslet med sin hypokondriske ven Terry. Parret røver banker ved at kidnappede direktøren i hans eget hjem om aftenen og følge med ham på arbejde den følgende dag. Deres drøm er at samle en pæn stak penge og stikke af til Mexico. En dag møder de Kate, der ønsker at flygte fra sit kedelige liv. Snart er både Joe og Terry forelskede i Kate, og for hende udgør de tilsammen den perfekte mand. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie, Krimi
Instruktør Barry Levinson
Medvirkende Bruce Willis, Cate Blanchett, Billy Bob Thornton, Troy Garity
Spilletid 122 min.
Biopremiere 09.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Billy Bob Thornton

Den let furede og lurvede Billy Bob har siden midten af halvfemserne manifesteret sig som en af amerikansk films mest karismatiske personligheder, der ofte skildrer skæve eksistenser, knoldsparkere, småforbrydere og andre outsidere. Som barn boltrede Billy Bob sig i den lille by Alpine Arkansas og dyrkede sine interesser for musik, skuespil...

Anmeldere

Politiken
"'Bandits' har på flere fronter et lettere uforløst præg. Hvilket i sidste ende går ud over den udefinerbare og for en komedie altafgørende størrelse, der kaldes charme."

Berlingske
"Trods Billy Bob Thornton og Bruce Willis%u2019 veloplagte dialoger i gangsterkomedien %u2019Bandits%u2019 går Barry Levinsons film kold i de romantiske scener med Cate Blanchett."

Jyllands-Posten
"Fine skuespilpræstationer og god underholdning i bankrøver-komedien, der kunne være en ajourføring af western-klassikeren 'Butch Cassidy and The Sundance Kid'."

Information
"Bandits bevæger sig ofte på kanten af at være lidt for fjollet, og den er både for lang og rummer mod slutningen et par overgearede scener, hvor troværdigheden sættes over styr. Men Berry Lesinson lufter en meget lun side af sig selv i den charmerende film..."

Ekstra Bladet
"Den første time er det rigtig sjovt. Den mundhuggende dialog flyver friskt og småimproviseret mellem de to kværulanter"

B.T.
"Charmerende svindlerkomedie overbeviser med sine sympatiske skuespillere og en håndfuld velskrevne højdepunkter af elskværdig humor."

Bogart
"Harley Peyton har skrevet manuskriptet, og det giver sammenlagt en film, der ikke rigtig ved, om den skal være morsom eller en gangsterfilm. Men spillet er godt og muntert, og så har man haft en halvgod oplevelse. That%u2019s it."

Cinemazone
"Som kupfilm fungerer den kun middelmådigt, som trekantsdrama er den mere interessant end egentlig vellykket %u2013 men som uforpligtende efterårskomedie rammer den ret tæt på plet."

Brugere

06/01-06Totalt undervurderet!
Anonym
Det her er en af de morsomste film jeg nogen singe har set! Ikke sådan fald-på-halen morsom, men med et hav af geniale detaljer. Skuespillerne er forrygende - Billy Bob Thornton er helt ubetalelig som hypokonder, Kate Blanchett er forrygende som desperat husmor, Bruce Willis er lige i øjet som macho-typen med det lidt for store hjerte, og i det hele taget fungerer det hele for mig i den her film. Soundtracket er i en klasse for sig selv, og giver bare filmen en ekstra klasse. Og så bliver jeg stadig underholdt gevaldigt af den, selvom jeg vel har set den en 10-15 gange efterhånden - og det er en sjælden kvalitet i en film! Køb den billigt på DVD og få en super underholdende komedie.

03/02-05sådan nogle banditter
Bandits er en lidt for højtidelig, men ganske underholdende og morsom genremix, der nyder godt af instruktøren Barry Levinsons rutinerede og professionelle iscenesættelse. En påstand, som ikke kan nævnes i samme sætning med hans seneste ’komedie’, den forfærdelige Envy. I dette tilfælde er Levinson dog i besiddelse af et velstruktureret manuskript, der ganske intelligent blander fysisk komik med den mere subtile humor, understøttet af en lidt mere seriøs, afdæmpet og troværdig dramatik, end vi er vant til fra Hollywoods fabrikker.

Billy Bob Thornton (der med Sling Blade også viste uhyggelig talent som instruktør og manuskriptforfatter) er skudsikker som den lettere neurotiske forbryder, der i tilgift lider af hypokondri, der sammen med vennen, spillet af en mere-end-normalvis velopla...

05/01-05- Ikke værst -
Makkerparret Joe Blake (Willis) og Terry Collins (Thornton) er de mest succesfulde bankrøvere i USA's historie. De må dog se sig bag tremmer i en periode, lige indtil en spontan flugt indledes. Med friheden genvundet føler de begge nu, at det er på tide at gå på pension og kvitte det kriminelle liv. Med drømmen om et makkerskab i resturationsbranchen i det solrige Mexico, skal de definitivt sidste pengeposer derfor stjæles.

"Bandits" er en middelmådig svindlerkomedie krydret med et par positive overraskelser. Den løftes gevaldigt af skuespillerne, hvor Billy Bob Thornton ses i topform, og sammen med Willis udgør de en glimrende cocktail. Man græder bestemt ikke af grin, men filmen vinder på sine små absurde øjeblikke samt Thorntons komiske overskud, der bærer filmens humoristiske side...

07/12-03Beavers and ducks!
Anonym
Faktisk ikke sønderlig god, men til tider sjov, charmenrende og egentlig også uforudesigelig! Skuespillet er ikke superb, men Billy Bob er nu meget god som den stakkels mand med alle alligierne! Bruce spiller, som han plejer, den hårdkogte bandit der på spetakulær vis får det skæve makkerpar ud af fængslet og han røver sågar en bank med en tusch! Det er der ikke mange der kan prale af!

06/05-03En charmerende film
Anonym
Det er ikke det vildeste jeg har set. Historien er lettere usandsynlig og faktisk ikke vildt interessant. Men til gengæld er Billy Bob Thornton og Bruce Willis helt geniale sat sammen. Jeg morede mig flere steder i filmen. Cate Blanchett er derimod tæt på at overspille flere steder undervejs i filmen, og enkelte steder ret irriterende.

Filmen er et flot stykke habilt håndværk, som kun overlever takket være en duo, som flere steder i filmen spiller så godt, at det er en nydelse. En god lille charmerende film.

26/01-03Charmerende film
Anonym
Den er en slags blanding af røverfilm og roadmovie. -En vellykket cocktail!
Thornton er ubetalelig i sin rolle som hypokonderen Terry. Som han selv har sagt, så spiller han på flere punkter sig selv.. Bruce Willis er som altid god for en solid og overbevisende indsats, og sammen med Billy Bob udgør de et spændende makkerpar. Cate Blanchett har i den her film en af sine bedste roller, og spiller overbevisende overfor Willis og Thornton.
Det er efter min opfattelse en film der har alt hvad man kan ønske sig: Humor, action, drama ect. Jeg blev virkelig positivt overrasket over denne film fra relativt ukendte Barry Levinson. Slutningen er meget overraskende, trods lidt hollywood-agtig, og måden den er integreret i starten er rigtig nyskabende.
Det er en rigtig "varm" film, som efterlade...

17/12-02Kedelige banditter...
Anonym
Det kunne nok ikke have været bedre, men med en historie der halter og evigt kæmper mod at genre bestemme sig selv, forbliver "Bandits" en halv lunken oplevelse.

05/10-02Mange overraskelser.....
Anonym
En krimi/komedie i top klasse med en sjov lille historie og utrolige mange fornøjelige overraskelser under vejs. Godt skuespil af Bruce og Thornton, men de har arbejdet før sammen i Armageddon.

En krimi/komedie med kød på.........

01/06-02lethjertet Forbryderkomedie
Anonym
Charmant og vellavet forbryderkomedie med et stort glimt i øjet, gode skuespillere og en skæg historie med enkelte fornøjelige overraskelser. Bedst er Thornton i endnu en overbevisende præstation, men Willis og Blanchett gør det også fint.

Fakta

Medvirkende
Joe Bruce Willis
Kate Cate Blanchett
Terry Billy Bob Thornton
Troy Garity
January Jones
Bankassistent Rocky LaRochelle
Bankassistent Jaye K. Danford
Phil Anthony Burch
Gidsel Norman Fessler
Cheri Azura Skye
Chloe Miller Stacey Travis
Bag kameraet
Instruktion Barry Levinson
Produktion Michael Berk, Michael Birnbaum, David Hoberman, Barry Levinson, Paula Weinstein
Manuskript Harvey Peyton
Fotografi Dante Spinotti
Klip Stu Linder
Scenografi Victor Kempster
Musik Chritsopher Young
Genrer og relationer
Genre Komedie, Krimi
Premieredatoer
Biograf 09.11.2001
Dvd 24.04.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 122 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 22.246
Selskab MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), Hyde Park Entertainment, Empire Pictures
Biodistributør Constantin Film

Se også...