Battlefield Earth - kampen om jorden (Battlefield Earth)

År 3000, Jorden er overtaget af de væmmelige psychloer. I spidsen står sikkerhedschefen Terl (John Travolta), som styrer menneskeslaverne med hård og behåret hånd. Hans onde, onde og dumme, dumme assistent Ker (Forest Whitaker) forsøge at fuppe ham, men så vil menneskene ikke finde sig i mere. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Roger Christian
Medvirkende John Travolta, Barry Pepper, Forest Whitaker, Kim Coates
Spilletid 115 min.
Biopremiere 02.06.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Forest Whitaker

Forest Whitaker var fænomenal som Charlie Parker i Eastwoods 'Bird' (1988). Mange vil sikkert også huske ham som den tilfangetagne soldat i Jordans 'The Crying Game' (1992) - eller hvad med Cameron Crowes ungdomsfilm 'Øl, fis og rockmusik' (1982) fra dengang, der var oversættere til? Bjørnen med det søvnige venstre øje har i godt 20 år formåe...

Anmeldere

Scope
Travolta på glatis

Fornærmende tåbelig sci-fi film, som man skal være endog meget overbærende eller medlem af Scientology for at kunne acceptere.

Trendforskerne, som de så smukt kalder sig, behøver ikke at bryde deres kønne, små hoveder med fremtidens mode. For hvis man skal tro Roger Christians fuldstændigt åndsforladte film "Battlefield Earth", så vil år 3000 i hvert fald byde på et gensyn med en mode som vi sidst så den fremført i Duran Durans musikvideoer fra midtfirserne. Brede skuldre, tværribbede, vatterede læderdragter og kinderne suget ind i selvhøjtidelig arrogance - til lederne. Og til fattigrøvene dikterer moden dekadent hulemand, komplet med lædersnører om overarmene, der selvfølgelig skal holdes bare, selvom klimaet er arktisk.

"Battlefield Earth" er en filmatisering af en roman af Scientology-helten L. Ron Hubbard. Kort fortalt har de smaddertarvelige psychloer overtaget jorden og holder menneskene som slaver i deres miner. Ganske få mennesker lever i små flokke i bjergene og prøver at holde sig i live på stenaldermanér. Men det er ikke godt nok til Jonnie Goodboy (spillet af Barry Pepper). Som en anden eventyrhelt rider han ind til den store by for at bekæmpe kongen, i dette tilfælde personificeret af John Travolta, der er psychloernes sikkerhedschef Terl.

Afsløring: Menneskene vinder

Det går rigtig godt for Jonnies projekt og menneskene vinder til sidst. Undervejs må man så æde nogle huller på størrelse med Aralsøen i manuskriptet. Når man vurderer en filmfortælling, er det vigtigt at bedømme manuskriptet ud fra genrens egne præmisser: Er det rimeligt i denne films univers? Derfor accepterer vi gladeligt tidsrejser, strålepistoler og intergalaktiske folkeslag så onde, at de får Saddam Hussein til at fremstå som præsident for Amnesty International. Men vi accepterer eddermanme ikke, at analfabetiske hulemennesker kan lære at betjene en (i øvrigt 1000 år gammel) M-16 automatriffel, at flyve en Hawker Harrier jetjager eller at armere en atombombe - på syv dage! Det er simpelthen at fornærme tilskuernes intelligens.

Samtidig skal man æde en fjantet John Travolta med plateausko i en slap instruktion, der ikke levner nogen plads til de gode skuespillerevner, som både Travolta og Forest Whitaker er i besiddelse af. Samtidig klinger filmens ganske få visuelt sofistikerede billeder hult af "The Matrix", og så et lille tip til fotografen: Det bliver ikke nødvendigvis genialt eller originalt af, at halvdelen af billederne har væltet horisont, faktisk ligner det et forsøg på en feberredning i et uinspireret øjeblik.

Klicheophobning

Alt i alt er "Battlefield Earth" en af de mest manuskriptmæssigt kluntede film, der nogensinde er lavet. Man får lidt fornemmelsen af to 9-årige drenge, der har ligget på gulvet og leget med LEGO. "Så sagde vi jo, at der kom nogen ækle monstre fra det ydre rum, og så bliver menneskene sure, og så slåsser de alle sammen, og så vinder menneskene". Faktisk er jeg overbevist om, at de fleste rimeligt godt begavede knægte ville være kommet op med et mindre klichefyldt manuskript efter en times brainstorm. Lad være med at spilde tiden på denne film, se hellere "The Matrix" på video eller sortér sokkerne efter farve i skuffen.

Brugere

19/06-05Fantastisk B-film.
Anonym
Ufattelig smuk B-film, som jeg havde overset. Altsammen er ren kaos og vanvittigt dårligt. Det er en sand lækkerbisken for en B-films fan som mig. 6 stjerner herfra. Smuk og dejligt befriende skodfilm. Den har ikke fortjent den b-films pris den modtog, til det er den ikke dårlig nok, men den var da værdig til opløbet.

11/02-05øv... 1
så den her film for et par år siden og syntes den var vildt dårlig (tror egentlig de fleste er ret enige:D) men efter som jeg kun havde set halvdelen af den besluttede jeg mig for at sætte mig og se den igen for lidt tid siden. håbede på (at det bare var et mareridt første gang) at få en bedre oplevelse end første gang... det lykedes desværre ikke og jeg har stadig den sidste halve time til gode(eller onde)... jeg ærgrede mig faktisk over at se en så god skuespiller lave noget så dårligt som Travolta gør i Battlefield earth..

23/12-04neeejj
Anonym
jeg skulle da lige se denne her, da den sku være vildt skæg pga sin ringehed. men. oh no. den er ligeså dårlig som sit rygte men ikke så sjov som sit rygte. bare kedelig. jeg faldt i søvn siddende op ad min veninde i sidste halve time...

07/11-03Verdens dårligste film?
Anonym
Nu synes jeg 'Battlefire Earth' på grund af sin dårlighed var det rigtige sted at poste dette indlæg. Mange mener jo at netop denne film er den dårligste som nogensinde er lavet. Er det det?
Kom med nogle andre forslag, hvilke film er endnu mere usammenhængende og dårligt instruerede; altså dårlige som en sammenhæng ?

02/11-03Rendyrket lort!
Anonym
Magen til lortefilm!

Det rene tidsspilde!

Dårlige skuespilspræsentationer, og en hel masse andre diverse ting.

Manuskriftet kan ikke bruges til andet, end at tørre sig i røven med.

01/11-03Det burde forbydes......
Anonym
......at lave sådan nogle lortefilm som denne her, der er noget af det værste man har set.

Kort sagt: "Bunden er nået!"

04/10-03Battlefield "Shit"
Anonym
Hold kæft hvor er den dårlig!

Den er laaaaaaangtruken, og kedelig!!!
Skuespilpræsentationerne er heller ikke noget at råbe hurra for, ligeledes handlingen.
(Hvis den altså har en.)

Dette er uden tvivl John Travoltas værste film.

07/07-03Jeg tror det ikke ;)
Anonym
Den er så ufattelig ringe at den skal ses af den grund alene. Alt er galt og John Travolta ser EKSTREMT forstoppet ud.

Får en stjerne for nogle eminente ufrivilligt morsomme øjeblikke.

06/07-03Kan det blive værre?
Anonym
Den absolut dårligste film jeg nogensinde har set. Kedelig, langtrukken og rædsom. Filmen har absolut ikke fortjent nogen stjerner fra mig.

26/06-03LORT
Anonym
Sådan en gang scientology lort!!!
For hvis i ikke vidste det så er John Travolta scientologFakta

Medvirkende
Terl John Travolta
Jonnie Goodboy Tyler Barry Pepper
Ker Forest Whitaker
Carlo Kim Coates
Robert the Fox Richard Tyson
Chrissy Sabine Karsenti
Parson Staffer Michael Byrne
Mickey Christian Tessier
Sammy Sylvain Landry
Chirk Kelly Preston
Bag kameraet
Instruktion Roger Christian
Produktion Jonathan D. Krane, Elie Samaha, John Travolta
Manuskript Corey Mandell, J. David Shapiro
Fotografi Giles Nuttgens
Klip Robin Russell
Scenografi Patrick Tatopoulos
Musik Elia Cmiral
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Nøgleord Alien, Det gode mod det onde, Slaveri
Premieredatoer
Biograf 02.06.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 9.405
Selskab Morgan Creek Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...