Ghosts of Mars

Mars, 2025. Politiassistent Ballard skal transportere den højkriminelle Desolation Williams til hovedstaden på Mars, hvor 640.000 mennesker bor og arbejder. Planeten har store naturlige rigdomme, men også ruiner fra en civilisation af krigeriske marsmænd, hvis ånder er i gang med at ødelægge alle planetens nuværende beboere. Ballard erfarer snart, at de eneste overlevende er Williams og andre kriminelle fra et afsidesliggende fængsel. Kun ved at samarbejde kan de overleve kampen mod The Ghosts of Mars. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Gyser, Science Fiction
Instruktør John Carpenter
Medvirkende Ice Cube, Natasha Henstridge, Jason Statham, Clea DuVall
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ice Cube

Da den dengang 22-årige Ice Cube debuterede som skuespiller i ghettodramaet 'Boyz N the Hood' ('91), havde han allerede skrevet sig ind i historien sammen med hip hop bandet N.W.A., der med albummet 'Straight Outta Compton' var med til at lancere begrebet gangster-rap. Hr. Cube debuterede som instruktør med filmen 'The Players Club' (1998). S...

Brugere

13/03-06B-film når det er værst!
Anonym
Er der intelligent liv på Mars? Ikke efter at John Carpenter har invaderet planeten! En gruppe betjente skal hente den livsfarlige fange "Desolation" Williams i en lille udørk af en mineby på Mars. Da de ankommer, er stedet forladt, og der er maltrakterede lig over det hele. "Noget" er sluppet ud på Mars... "Noget", der IKKE er glad! Uha-da-da!
Filmen virker billig i enhver retning (godt hjulpet af Ice Cube’s fuldstændige mangel på talent). Den ser ud, som om den er filmet i en grusgrav med nogle papkulisser og et par modeller... og det er den også! Det mest utilgivelige er dog, at filmen lige så godt kunne være foregået i en storby - eller en jungle, for den sags skyld. Carpenter glemmer fuldstændigt, at han er på en fremmed planet. Og det dér med en anden atmosfære...? Det er glemt ef...

24/04-05Et brag af en B-film!!
Anonym
Det meste af min mening er blevet sagt i Thomas Nielsens anmeldelse, så....
Altså det er en film der nærmest er en hyldest til B-film nærmest.heh...
Mange ting der ikke rigtig giver mening!
MEGET mærkelig klipning til tider.En meget USÆDVANLIG film hvis man skal bruge de ord!

Advarsel:Spoiler!

F.eks. ham der bossen der hele tiden fører alle de andre rundt!Hvorfor er det lige HAM der er bossen?Er der noget specielt ved ham?
Sådan nogle spørgsmål får man ikke svar på!

Måske lidt dårlig udgave af planeten mars da der mange gange er tegn på "Greebn Screen"!!
Men da okay hvis man søger ABSOLUT hjerne død underholdning!

15/01-05Udemærket!
Anonym
Taget i betrakning af at det er en b-film så kan man nu ikke tillade sig at klage. Filmens historie er god. At i andre giver den 1 stjerne kan jeg ikke forstå, da jeg da fik en god gang underholdning ud af den.

09/01-05Zombie/sci-fi
Årh, den film passer da helt ind i John Carpenters stil; han har lavet denne slags film dusinvis af gange.

Ghosts of Mars er bestemt en halvdårlig og ikke videre skræmmende film, men det er sjovt at den foregår på Mars og i en fremtid hvor Mars er styret af et matriarkat. Henstridge spiller udmærket som aggressiv leder i et kvindedomineret samfund.

05/01-05Skamplet
Dette er resulatet af hvad der sker, når en talenfuld instruktør "bare" skal have brød på bordet.

Denne film er en skamplet på Carpenters ellers så fine CV og der står virkelig B-film på menuen. Intet originalt over denne film og så er den hverken underholdende eller uhyggelig.

Alt er B-agtigt og det er da heller ikke uden grund, at casten udelukkende består af en rapper og en række "have been" skuespillere.

Denne film er røget i glemmebogen inden der er gået et kvarter og jeg håber ikke, at John Carpenter kaster mere skygge over sin karriere ved at fortsætte med at instruere B-film som denne. Ellers burde han være stoppet med "In the mouth of madness" fra 1995.

21/05-04Voldsorgie!
Anonym
Dybt åndssvag og forudsigelig action/science fictionfilm, uden de stor ideer eller visioner. Replikkerne er en katastrofe, ofte fyres platte og åndssvage one-liners af, mens historien afbrydes af uopfindsomme actionscener. Instruktøren har åbenbart glemt, at små zombier der render rundt ikke længere kan skræmme folk som det kunne før i tiden.

Typisk typisk Hollywood samlebåndsproduktion, lavet lige nøjagtig efter et typisk tyndt koncept, blot langt langt dårligere end ellers. Der er ikke grund til at komme med dybere forklaringer om denne film, den er hvad den er. Værre fås det simpelthen ikke.

Skuespillet er ikke værd at nævne, måske bortset fra Ice Cube som har spillet meget godt engang, her tænker jeg på film som ”Higher Learning” og ”Boyz in the hood”. Det siges at han skal med...

14/05-04Ren pladder
Anonym
Mere end som så...Ghosts of Mars er noget af det mest uopfindsomme og B-films agtige far vores allesammens Carpenter. Ikke siden den kolde krigs værste paranoide gyserfilm har man set magen til metervare - og de gamle metervarer er i det mindste sjove.....Man tror næsten ikke sine egen øjne og ører som "historien" skriuder frem. Det er så plat og dårligt at en straight-to-video release er en fornærmelse for andre i det "fine" selskab.

Lad os stille og roligt glemme denne brøler og lad os håbe, at Carpenter mener det når han siger han har "et manuskript der er en værdig efterfølger til The Thing"

08/11-03Ghosts Of The Past
Anonym
Politienhed skal hente en farlig fange (Ice Cube) i en mineby på Mars, men da de ankommer er alle beboer forsvundet.

Gammeldags actiongyser i typisk Carpenter stil, som bringer mindelser om hans tidligere film som “Escape From New York” og “Assault On Precinct 13”, uden at være helt så god.

Tempoet i actionscenerne virker langsomme, og det er tydeligt at Carpenter ikke har fulgt med tiden, eller i hvert fald enten ikke har gidet ligge under for den, eller har talentet til at kunne det mere “up-to date”.

Kostumerne og makeuppen, i hvert fald hos “de onde” ligner også noget man tilbage i starten og frem til midtfirserne, ville have synes var enten uhyggeligt eller sejt. I dag virker det bare lidt latterligt og firseragtigt.

Men på sine egne primisser er “Ghosts Of Mars” alli...

25/08-02The Ghost Of.....argh..
Anonym
Jeg kan umiddelbart godt lide Sci-Fi.. jeg synes at de fascinerer, når de gør brug af f.eks. en masse seje " gadets... ", men " Ghosts Of Mars " er simpelthen for uinteressant.

Historien er ellers kæk nok i form af dens b-filmsagtige tilgang, men når den således bliver fulgt af en gruppe unægtelige dårlige skuespillere. Især en type som rapperen Ice Cube er direkte grinagtigt i hele hans afskygning og hans tre sidekicks, som også er lavet af rappermaterialet er således heller ikke videre betrygende. Tempoet er langsomt og man bliver vidne til utålelige sjuskefejl. En af de mest markante er således hvordan at menneskerne nu har koloniseret Mars, men således må benytte sig af nogle iltmaskeagtige tingester, da Pam Griers figur gør det ret klart, at det ikke er muligt for mennesker at t...

02/08-02skidt, men ok...
Anonym
det er vist kun om john carpenters film man kan sige det. station 13, flugtaktion new york/los angeles, halloween osv. jeg bliver sgu alligevel fanget lidt hver gang. ghosts of mars skaber en klaustrofobisk og anarkistisk stemning. det gør jo alle hans film. flugtaktion new york er dog stadig capenters bedste.

Fakta

Medvirkende
James "Desolation" Williams Ice Cube
Melanie Ballard Natasha Henstridge
Jericho Butler Jason Statham
Bashira Kincaid Clea DuVall
Helena Pam Grier
Whitlock Joanna Cassidy
Big Daddy Mars Richard Cetrone
Politimand Danielle Burgio
Dos Lobo Sebastian
Bag kameraet
Instruktion John Carpenter
Produktion Sandy King
Manuskript John Carpenter, Larry Sulkis
Fotografi Gary B. Kibbe
Klip Paul C. Warschilka
Scenografi William A. Elliott
Musik John Carpenter, Anthrax
Genrer og relationer
Genre Gyser, Science Fiction
Premieredatoer
Dvd 09.04.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Screen Gems, Storm King Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...